Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 30 september heeft Hovoc HS1 Volley Zuid HS1 uit Rotterdam opgewacht. Het eerste vrouwenteam van Hovoc had een weekend vrij.

Verslagen

Gezamenlijk keken de beide heren teams in de kantine nog naar de Dames Nederland die het tegen Azerbeidjaan opnam. Een ook bijzonder spannende wedstrijd die even aan de Nederlandse top leek te ontglippen, werd met knap spel terug gepakt. Het eerste, laatste en enige puntje waar beide herenteams instemmend naast elkaar stonden voor er werd omgekleed / omgetrokken.
De eerste wedstrijd in de tweede divisie werd door de Hovoc mannen kansrijk verloren, hierbij in het achterhoofd dat het niveau niet altijd gehaald werd. Deze wedstrijd lag de focus dan ook op de mentale krachtinspanningen die geleverd moesten worden. Vaak genoeg hadden de heren al bewezen de fysieke kwaliteiten wel in huis te hebben. Zoals Bob Soberjé al reeds vertelde ‘we gaan altijd voor het maximaal haalbare’. Daar hoort dan vanzelfsprekend goed spel bij. Kleine tactische wijzigingen werden doorgevoerd en wat verantwoordingen binnen het team werden verlegd. De sporthal stroomde steeds voller en het beloofde net als vorige week een druk bezochte wedstrijd te worden.
Het inslaan is altijd imponerend om naar te kijken. De tegenstander wist de ballen mooi hard op de 4 meter te leggen. Ze waren vorig jaar tenslotte ook niet voor niets 3e geworden in de tweede Divisie.
De eerste set ging redelijk gelijk op. De Rotterdammers verdedigde veel en op hun buitenaanval gaf de Horster verdediging weinig antwoord. Er hing, onterecht, wat frustratie in de lucht en dat kwam het spel niet echt ten goede. Een tikkeltje geforceerd werd er gezocht om de tegenstander onder druk te zetten. Dit betaalde zich uit in onnodige persoonlijke fouten. Met 22-25 ging de eerste set naar Volley Zuid.
Dit herhaalde zich in de tweede set. Twee cruciale servicefouten op rij van Horster zijde maakte dat ze de aansluiting misten en ook hier met 22-25 ten onder gingen. 0-2 voor Rotterdam.
Hoe vaak ‘vrijuit spelen’ ook werd gezegd in de eerste twee sets, het leek pas in de derde set doorgedrongen te zijn. Bart Neervoort, die al heel de wedstrijd de tegenstander zoek speelde, gaf indirect de buitenaanvallers meer ruimte. Nico, die voor het eerst sinds 1998 een duel aan het net verloor, poeierde er op los. Lars vond het welletjes en beukte door de kleinste kiertjes van het blok. Er werd harder gewerkt en de sfeer werd uitbundiger. Vrij snel werd er een ruime voorsprong gepakt en verschillende service series maakte dat de tegenstander dit niet meer kon inhalen. De set werd met 25-18 afgesloten. Het gevaar was natuurlijk dat dit voor de Rotterdammers het befaamde 3e setje was en dat de 4e set alsnog zou worden afgegeven, maar niets minder waar. Het op stoom gekomen Hovoc maakte de punten. Bart, die druk bezig was de show te stelen, maakte de service van de wedstrijd. Een service die elke emotie in zich had. De service ging binnen de antennes over het net, waaierde naar buiten het veld, de tegenstander ging nog net niet alvast doordraaien, Bart ging nog net niet aan de kant en de bal waaierde terug en stuiterde tegen de tegenstander lafjes op de grond. Punt. Een bal die van goed naar sj#t naar yes fantastisch ging!! Het publiek werd (weer) wild. Ook hier werd ruimschoots de zege (25-19) binnen gehaald. 2-2 gaf de ticket naar een welverdiende 5e set. Vorige week werd Hovoc afgedroogd en dit wensten ze niet nogmaals te laten gebeuren. Vol overtuiging werd er gespeeld en Rotterdam leek moe gespeeld. Niets stond De Horster heren macht nog in de weg. Met goede servicereeksen en een sterk blokkerende Dirk maakte 15-6 een verdiende winst van 3-2. Het publiek werd getrakteerd op een mooi spel volleybal en het publiek trakteerde de teams op een sfeervolle wedstrijd. Zichtbaar aangedaan verliet een sterk spelend Volley Zuid het veld.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 08-10-2017
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Lenn Hesen, Milou Poels, Femke Gooren, José Hermans, Jelle Baltussen, Jarno Cox,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.