Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Wedstrijdverslag
Dames Recreanten 1 kampioen in de 2e klasse.

De dames hadden aan één set genoeg om het kampioenschap te verzilveren. De tegenstander was, net geen hekkensluiter, AV Flash 1. Een geroutineerd team dat voornamelijk draait op ervaring.De sfeer zat er goed in en de tribune was al bij het inspelen aardig volgestroomd. Een spandoek was al opgehangen met daaropeen voorbarige boodschap. De eerste set ging van start en het was duidelijk dat er wat spanning in de gelederen van Dames Recreanten 1zat. Gespannen gezichten en een wat krampachtig spel.

Hovoc had in het begin weinig antwoord op de tactische ballen van Flash. Het koste wat moeite om onder dit juk vandaan te komen, maar Flash bleef lang bij en wist zelfs een tijd lang voor te blijven, tot 18 gelijk zelfs. Het was slim spel van Marieke, die afwisselend tactisch speelde of hard doorsloeg, waarmee Hovoc als eerste bij de 20 kwam. Bij de big points kreeg Hovoc meer vertrouwen in haar kwaliteiten en werd een voorsprong genomen. Deze werd niet meer afgegeven en met 25-21 werd het kampioenschap verzilverd.

De spanning was er duidelijk vanaf, want de volgende set had Flash weinig antwoord op de powerdames. Tactische ballen en harde smashes in combinatie met mooie servicereeksen gavenFlash weinig kans. Een voorsprong werd snel genomen en steeds verder uitgebouwd (25-14).

Het befaamde derde setje was ook hier het befaamde derde setje. In eerste instantie leek er weinig aan de hand en was de winst op papier al bijna opgetekend. Tot de 21 bleef de Hovoc voor, maar Flash begon een inhaalslag diede spanning helemaal terugbracht in de wedstrijd. Bij 24 gelijk kon Hovoc knap de side-outpakken door een blok van Mirjam en een laatste aanval van Eef.

Flash was moegespeeld en in de vierde set werd meteen een gat van vijf punten voorsprong gepakt. Tegen de 15 punten leekFlash weer langszij te komen, maar een serviceserie van Ilse bracht de stand tot 24-15. Wederom was het Eef die, net als de eerste set, het laatste punt verzilverde met een aanval rechtdoor. Een terechte 4-0 winst voor de verse kampioenen, die naar de eerste klasse promoveren!