Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 11 november heeft Hovoc DS1 Somma/Activia DS3 uit Sint Anthonis opgewacht. Hovoc HS1 reisde naar Gennep om het tegen Flamingo’s 56 HS1 op te nemen.

Verslagen

Afgelopen zaterdag speelde de spannende strijd tussen Hovoc dames 1 en Activia dames 3 zich af in de Dendron Sporthal. Er werd goed ingeslagen en de sfeer zat er goed in bij beide ploegen. De eerste set ging gelijk op en er werden mooie ballen van de grond gehaald. Op het einde van de eerste set was het Activia die de set binnen wist te slepen met 23-25. De Horster dames werden door deze set op scherp gezet en beseften dat ze het vandaag niet cadeau zouden krijgen. Hovoc kreeg meer zelfvertrouwen en bouwde een voorsprong op, waardoor er meer speling was. Hierdoor werd er met meer lef en risico gespeeld en gaven zij Activia niet de ruimte om in hun eigen spel te komen. Hovoc haalde de tweede set binnen met een overtuigende stand van 25-14. In de derde set werd gestart zoals Hovoc de tweede set geëindigd was: een flinke voorsprong! Een goed begin is het halve werk, maar Hovoc werd met de neus op de feiten gedrukt dat een goed begin niet voldoende is. De opgebouwde voorsprong werd binnen de kortste keren ingehaald door Activia die vervolgens ook de set wist te winnen met 19-25. In set vier kwam de vechtlust bij Hovoc naar boven en dit zorgde er net als in set twee voor dat er geen ruimte was voor het spel van Activia. De ballen werden er lekker ingeslagen en er werd gespeeld met de verdediging van Activia. Overtuigd van een vijfsetter haalden de Horster dames de vierde set binnen met 25-13. In het begin van de vijfde set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging het gelijk op. Maar halverwege de set was het Hovoc die het voortouw nam en daarmee de winst wist binnen te slepen met 15-12. Hovoc is nog steeds ongeslagen in de promotieklasse en staat momenteel op de eerste plaats!

De heren hadden nog wat euforie in de benen van de fantastisch gespeelde wedstrijd van vorige week tegen Revoc. Zoals er in de Pica Mare een zwembad is, dient er na afloop afgedroogd te worden. Dit was ook waar de Flamingo’s bijna in slaagde. De Horster heren wisten de Flamingo’s nog wat natte pootjes te geven, maar het leed was geschoten.
Een verre van aimabel spel lieten de heren zien. Wat keer op keer in voorgaande partijen lukte mislukte nu. Blok, aanval, service. Het werd de Flamingo’s erg makkelijk gemaakt. De eerste set ging evenals de tweede set kansloos naar een stabiel en sterk verdedigend Flamingo’s (25-17 & 25-13). De derde set bracht beleving en furie met zich mee. Dit resulteerde dat af en toe het oude niveau werd gehaald en een onzekere voorsprong werd opgebouwd. Langzaam kwam de 25 in zicht en Hovoc wist die als eerste te halen. Met 20-25 werd er gehoopt om meer dan één punt mee te nemen. Gennep herpakte zich en een verbeten strijd ontstond in de vierde set. Langzaam werd het gat steeds groter en ook hier werd helaas voor de Horster mannen het onderspit (25-20) gedolven. 3-1 voor Gennep.