Hovoc HS 3 - PrismaWorx Stravoc HS 3 2-3
Jongens BHovoc JB 1 - VC Weert JB 1 1-3
Hovoc JB 2 - AV Flash JB 1 3-1

Competitie zaterdag 20 oktober
Dames16:00 uur SV Aspargos DS 1 - Hovoc DS 3
Heren19:00 uur Hovoc HS 1 - VC Kessel HS 1, Scheidsrechter: Extern, Tellers: Pasch van de, Ans, Bouten, Els, Scorebord: Soberje, Loek, Wismans, Stef
Jongens B15:00 uur Hovoc JB 1 - AV Flash JB 1, Coach: Wethly, Janine, Scheidsrechter: Weijs, Tom, Teller: Lamers, Niek
12:45 uur Flamingo's'56 JB 1 - Hovoc JB 2

Verslagen Dames
Dames 1Zaterdag 13 oktober stond Jokers op het programma. Nadat we in Maastricht Hovoc Dames 2 zagen winnen, dachten we: dit willen wij ook! Met de afwezigheid van Debbie en Myrna, de blessure van Mirte en de dikke enkel van Lieke begonnen we enigszins gehavend aan de wedstrijd.
Toch gingen we voortvarend van start in tegenstelling tot de vlaggers, die tijdens de eerste punten van de wedstrijd nog les kregen in het ambacht van het vlaggen. We kwamen op voorsprong en konden ons eigen spelletje spelen.
In het verloop van de eerste set gingen we echter steeds voorzichtiger spelen en Jokers kwam dichterbij. Uiteindelijk konden we ons eigen ritme niet meer vinden en verloren met 25-19.
Set twee ging gelijk op en hoewel we naar het einde toe een kleine voorsprong opbouwden, wonnen we nipt met 23-25.
Set drie was eigenlijk een kopie van set twee. De punten werden heen en weer verdiend. Ook nu bouwden we een voorsprong op van enkele punten, die in de staart van de set weer werd ingeleverd. We kregen verschillende setpunten, maar opnieuw was de wil om te scoren niet zo groot als de angst om fouten de maken. En dus een verlies van 29-27.
Set vier werd alles in de strijd gegooid om de set binnen te slepen. En lange tijd zag het er naar uit dat ons dit ging lukken. Door enkele persoonlijke fouten en miscommunicatie op het einde van de set verloren we opnieuw met 25-23.
Conclusie is dat we absoluut vooruitgang boeken. Helaas ontbreekt het af en toe nog aan de gretigheid om te scoren op cruciale momenten. We hebben nu twee weken de tijd om de honger naar winst op te bouwen.
Zaterdag 27 oktober spelen we een thuiswedstrijd tegen Achilles. Wellicht kunnen we dan een keer aan de goede kant van de medaille eindigen!
Yo Rambo!
Dames 2We vertrokken vol goede moed naar het zuiden. Ondanks dat sommige elders de verkeerde auto volgden, kwamen we gelukkig toch nog op tijd aan.
De eerste set begonnen we met een goede voorsprong, mar helaas zakte het in en hebben we de set net niet binnen gehaald. De tweede set ging gelijk op en hebben we dit punt binnen getikt.
De derde set stonden we meteen zeven punten achter maar door hard werken en goed samenspel hebben we deze set ook gewonnen. Hiep Hiep Hoi!
De vierde set lukte niks meer bij de Jokers en bij ons liep alles gesmeerd. Op het eind kwamen de Jokers nog even terug. Maar wij lieten ons niet kennen, deze set dus gewoon gewonnen.
Marieke Janssen, bedankt voor het versterken van ons team.
Over twee weken staat Voerendaal op het programma, we zien jullie dan!
Hiep Hiep Hoi!

Verslagen Heren
Heren 1Het eerste herenteam van Hovoc, dat uitkomt in de promotieklasse, ontving in haar eigen Dendron sporthal VC Heerlen HS 1. De eerste twee sets kwamen de Horster mannen om verschillende redenen niet in hun eigen spel. Heerlen speelde gedegen en kwam op een 0-2 voorsprong (16-25, 18-25). Nadat Hovoc coach Bob Soberjé Tom Weijs als spelverdeler had ingebracht, ontwikkelde Hovoc HS 1 meer aanvalsdruk en spetterde het enthousiasme er vanaf. De derde set werd met 25-21 binnengeslagen en het sterke spel voortgezet. Zo won Horst ook het vierde duel (25-16) en zou er een beslissende vijfde set volgen.
Daarin kwam Hovoc terug tot 10-10, maar moest het daarna haar meerdere erkennen in het Heerlense team (10-15), dat de wedstrijd dus met 2-3 wist te winnen.