Terraveen/Forzato Combinatie HS 2 - Hovoc HS 2 3-2
Jongens BVC Polaris JB 1 - Hovoc JB 1 0-4

Dames16:15 uur Service Apotheken Parkstad/VCL DS 1 - Hovoc DS 2
19:00 uur VC Kessel DS 1 - Hovoc DS 4
Heren19:00 uur VC Polaris HS 2 - Hovoc HS 2

Verslagen Dames
Dames 1Intussen hebben we als team een abonnement op vijfsetters afgesloten. Ook afgelopen zaterdag tegen Spivo was het weer zo ver! Set één startte daverend. We speelden mooi volleybal en hadden binnen no-time een voorsprong van tien punten opgebouwd, mede mogelijk gemaakt door Fieke Wagemans aan serve! Vraag niet hoe, maar toch wisten we deze set te verliezen (ook een talent...). Één serve-serie van Spivo en de voorsprong was weg. Er werd nog een dubbele wissel ingezet, Sharon en Mirte kwamen in het veld, maar helaas mocht dit niet meer baten: 22-25.
Set twee nieuwe kansen en opnieuw leuk volleybal van onze kant. De dames van Spivo zaten lekker in de wedstrijd en er werd hard gevochten voor de punten. Ondanks enkele grooove fouten van de scheidsrechter, met name het negeren van de tweede scheids en onze fantastische vlaggers, wisten we deze set te winnen: 25-21.
Set drie opnieuw een fine voorsprong opgebouwd. Maar ook deze werd weer in één serve-serie weggegeven. Sharon werd in het veld gewisseld en pakte het goed op. We liepen iets in maar konden de stand niet meer gelijk trekken: 23-25.
Set vier knokten we voor wat we waard waren, het was nu of nooit. Opnieuw lieten we, al zeggen we het zelf, ons van onze beste kant zien. En opnieuw speelde de serve, deze keer onze eigen, een belangrijke rol in de winst die we boekten: 25-16. En ja hoor, daar istie weer: de vijfde set!
We hebben enige gewenning opgebouwd voor het spelen van een vijfde set en fysiek was dit dus geen probleem. We startten goed, serveerden moeilijk en hadden Spivo in een typisch Horster wurggreep. Met de veldwissel stonden we 8-4 voor. Vanaf dat moment ging de stand gelijk op en liep Spivo zelfs in. Van Henk kregen we opdracht vol overtuiging te blijven spelen. Geen spanning maar knallen! Wij volgden deze orders, brave meisjes die we zijn, op, maar konden niet meer overtuigen. De set en de wedstrijd gingen verloren: 13-15.
Na een verrassend goede start in de 2e Divisie zijn we nu wel toe aan een weekendje rust. 29 oktober spelen we de volgende uitwedstrijd, om 17.00 uur in Helmond: Polaris Dames 1 staat op het program!
Zoare Moos!
Dames 2Afgelopen zaterdag speelden we weer thuis, deze keer tegen VC Olympia. Nadat we vorige week zo dicht bij de overwinning waren, waren we gebrand deze week dan ook echt onze eerste overwinning binnen te halen. We gingen slecht van start, waren niet alert en scoorden niet. Deze set was dan ook snel voorbij, 12-25. We werden op scherp gezet, we moesten gaan volleyballen om kans te maken tegenover de dames van VC Olympia. De tweede set gingen we goed van start. Deze keer werd er gevochten aan onze kant en we wisten een paar punten voor te komen. Toch lieten we het op het einde van de set liggen en ging ook set twee naar Olympia, 21-25. We wisten nu wel dat het er in zat, maar toch speelden we niet goed in de derde set en dit werd dan ook goed benut door Olympia, 16-25. Elk punt is belangrijk voor ons dus zeker ook dat laatste puntje in de vierde set. We vochten ervoor en trokken de set naar onze kant, 25-22. Deze week gaan we er weer hard tegenaan en hopen op een beter resultaat volgende week uit tegen VCL DS1.
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1De wedstrijd in Lampegat wordt door de Dreumels het liefst zo snel mogelijk vergeten. Hovoc H1 had tegen de lange mannen uit Eindhoven niets in te brengen en keerde puntloos naar Horst. Het uitblijven aan servedruk en aanvalsdruk gecombineerd met onnodige fouten was daar debet aan. Een collectief falen is ook een collectief...
Het hoogtepunt beleefden de Horstenaren na afloop op Stratumseind, alwaar de nodige brandjes geblust werden met hulp van enkele lieftallige dames in ‘t rood. Foto's staan op www.HovocH1.nl.
Hieperdepiep... Hoera!

Jeugd competitie zaterdag 22 oktober
Meisjes C17:00 uur Revoc/VCB MC 1 - Hovoc MC 1

Verslagen Jeugd
CMV 1.1Afgelopen zondag 16 oktober speelden we thuis in de Dendron hal. We hadden weer drie wedstrijden op het programma staan. Dit keer waren de tegenstanders: Athos '70, Active Rooy en Set Up. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Athos 1.1 duurde het heel lang voordat er een punt op het scorebord stond. Nadat we echt warm waren, wonnen we deze wedstrijd toch met 2-0. De tweede wedstrijd tegen Active Rooy1.1 ging een stukje eenvoudiger en wonnen we dan ook met 4-0. De laatste wedstrijd leek op de eerste, maar ook hier gingen we uiteindelijk met de overwinning van het veld; 3-0. Drie wedstrijden gewonnen, wat net als het vorige toernooi resulteerde in een mooie eerste plaats. Op 6 november hebben we weer een toernooi. Waar is nog een verassing...
Groetjes, Iris, Liselotte, Noa, Tooske, Vera en onze coach Stefan

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 19 oktober 19:30 uur Hovoc DR 3 - HVR DR 2, Scheidsrechter: Gijs Keijsers