18 december 2017

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 16 december heeft Hovoc DS1 TFC DS1 uit Odiliapeel opgewacht. Hovoc HS1 reisde naar Breda om het tegen Spie/De Burgst Breda HS1 op te nemen. Verder beleefde MB1 een zenuwslopende wedstrijd waar alleen een 4-0 winst het kampioenschap leverde.

Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag speelde Hovoc dames 1 een thuiswedstrijd tegen TFC dames 1. Coach William Norp wilde graag de passie in het spel terug zien die afgelopen week op de training aanwezig was. Deze passie was er en de sfeer kreeg nog een extra boost door de volle tribune. Een degelijk spel waar Hovoc de ballen wist te scoren resulteerde in een winst van de eerste set met 25-21. In de tweede set werd TFC onder druk gezet door de serve van Nadine Toma, waardoor er geen ruimte meer was voor het spel van TFC. Een gefocust Hovoc had maar één doel en speelde een overtuigende tweede set die werd gewonnen met 25-6! De derde set zakte het spel op enkele facetten wat in, maar het was wederom Hovoc die haar hoofd koel wist te houden. Ook deze set werd gewonnen met 25-19. Met de overtuiging om de volle vijf punten te pakken, begonnen de dames van Hovoc aan de vierde set. Echter werden er veel persoonlijke fouten gemaakt en nam TFC het hef in eigen handen. TFC wist de laatste set te winnen met 15-25 en nam het laatste puntje mee naar huis. Ondanks het onnodige verlies van de laatste set werd het winterkampioenschap uitbundig gevierd door Hovoc dames 1.

De laatste wedstrijd van het jaar was tegen het eerste mannenteam van De Burgst Breda. Om dit gedeelte van het seizoen met maximaal resultaat te pakken diende er ook maximaal gewonnen te worden. De Bredase mannen vonden Hovoc een onbekend team met als enige bekende: Freriks de verwoestenaar. Makkelijk kwam Hovoc op voorsprong, maar evenzo makkelijk gaf ze het weg. Het verschil werd pas in het einde gemaakt (21-25). Set nummer twee en drie verliepen zonder noemenswaardige weerstand. De tegenstanders werden er moedeloos van en met beide sets 19-25 was de winst verzilverd. De laatste set begon Breda met een stevige voorsprong. Bart die tot daarvoor een niet echt hele sterke (red. waardeloos) wedstrijd speelde ontstook in furie en maakte alles goed. Als een Deus ex machina scoorde hij opeens alles en was het Nico die met een verwoestende service de 23-25 binnen serveerde. met 5 punten op zak staan ze tweede in de competitie van de Tweede divisie. Met de regels van de statistiek zou je Revoc als uitbijter kunnen beschouwen, maar dat werkt (helaas) zo niet.

Jeugd
HOVOC MB1 had afgelopen zaterdag alle kaarten in handen om het kampioenschap binnen te slepen. Op 9 december was de basis gelegd voor het kampioenschap door in een zinderende wedstrijd tegen aartsrivaal Somas/Activa MB1 met 3-2 winst af te sluiten. Het enige wat de meiden moesten doen is thuis winnen van Ovoco uit Oss met 4-0. De eerste set was nog wat afwachtend maar met duidelijke communicatie binnen en buiten het veld en het enorme enthousiasme werden de sets respectievelijk met standen 25-11, 25-14, 25-13 en 25-12 binnen geslagen. Dit is een prachtig resultaat na vorig seizoen ook kampioen te zijn geworden, in nagenoeg dezelfde teamsamenstelling, in de MC hoofdklasse. Lynn, Lenn, Vera, Demi, Sjuul, Jessi, Milou, Marin en coaches Marian en Stefan op naar de Topklasse!