Dropping senioren, vrijdag 27 december
Het einde van 2013 komt in zicht, maar natuurlijk kunnen we ook dit jaar niet afsluiten zonder gedropt te worden! Al een tijdje zijn wij, de ontspanningscommissie, bezig om een leuke tocht uit te zetten en ook dit jaar is dat gelukt.
Wat hebben jullie nodig? Een gezellig team. Winterjassen, sjaals, mutsen en handschoenen. Glühwein/chocolademelk in de ene en een zaklamp in de andere hand. Heul veul goede zin!
Waar zorgen wij voor? Een heerlijke, dampende kop erwtensoep na afloop van de tocht.
De dropping zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 27 december. Rond 18.00 zal de eerste bus volgeladen worden met Hovocleden en vertrekken naar een (voor jullie) onbekende plek. De exacte vertrektijden zullen we later bekendmaken via e-mail en Hovoc.nl.
Opgeven kan tot en met zondag 8 december via dropping@hovoc.nl. Wij willen jullie vragen je per team op te geven. De kosten voor de dropping zijn 5 euro per persoon en dit kan betaald worden op de avond van de dropping.

13:00 uur Fyrfad DS 1 - Hovoc DS 1
17:00 uur Hovoc DS 2 - Avance DS 2, Scheidsrechter: Bart Neervoort, Teller: Loes van der Schoot
17:00 uur Hovoc DS 3 - SOMAS/Activia DS 4, Scheidsrechter: Björn Coenders, Teller: Jessa Camps
19:00 uur Hovoc DS 4 - Avoc (America) DS 1, Scheidsrechter: Vera van de Pasch, Teller: Clim Peters
Heren
19:00 uur Hovoc HS 1 - ActiveRooy HS 1, Scheidsrechter: Extern, Teller: Ans van de Pasch
19:00 uur Voluntas HS 1 - Hovoc HS 2
17:30 uur Asterix HS 1 - Hovoc HS 3
Meisjes B
15:00 uur VC Unitas MB 2 - Hovoc MB 2
15:00 uur Hovoc MB 3 - Livoc Liessel MB 2, Scheidsrechter: Suzanne van de Pasch, Teller: Marloes Nogarede

Verslagen Dames

Afgelopen zaterdag hadden we wedstrijd tegen Achilles uit Beugen. Met een goed gevulde tribune begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijd. Ondanks de motivatie en inzet liepen we de eerste set achter de feiten aan, wat resulteerde in een 0-1 achterstand. De tweede set wisten wij dit echter om te draaien, wat ons weer terug in de wedstrijd bracht: 1-1. De derde set ging heel gelijk op waardoor het aan het einde erg spannend werd. Helaas werd ons spel te afwachtend: We hoopten op foutjes van de tegenstander in plaats van ze zelf te maken, 1-2. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en we wilden er met z'n allen voor zorgen dat we Achilles met maar twee punten terug naar huis zouden sturen. Dat lieten we in de vierde set ook zien. Een combinatie van goede passes en goed 'slagwerk' aan het net tikten we deze set naar binnen: 2-2. Tot nu toe een erg leuke wedstrijd voor het publiek, wat veel beloofde voor de laatste set. Maar helaas bleek de strijd al gestreden aan onze kant en liep Achilles met grote poten over ons heen. Een 2-3 nederlaag, maar goed spel hadden we zeker in de eerste vier sets laten zien! Dit willen wij dan ook in de volgende wedstrijd tegen Fyrfad Maastricht weer laten zien!
Yooo Knoets!

Verslagen Heren

Afgelopen weekend speelden we tegen Hajraa H3. De wedstrijd ging zoals de laatste wedstrijden, erg moeizaam. Hajraa had veel service druk en een goede service pass. Dit zorgde voor veel frustratie bij ons en hierdoor kregen we een heleboel service beurten tegen. De eerste drie sets gaven we de punten weg. De laatste set gingen we er nog voor maar het lukte helaas niet meer om een puntje te pakken. Volgende week laten we de punten in Horst.
Anna-nass!
Heren 2
De door de lange mannen van Hovoc ingezette weg en straffe trainingsarbeid betaalde zich in de strijd tegen Ledub HS 4 uit in een stabiele pass. Daarop kon het eigen spel worden voortgebouwd en al doende de Brabanders onder druk worden gezet. De eerste drie sets ging dat meer dan prima en Hovoc HS 2 won dan ook royaal (25-20, 25-15 en 25-22). Hoewel de Horstenaren ook in het vierde en laatste bedrijf hun kunsten bleven vertonen, begonnen de mannen uit Budel beter te spelen en verloor Hovoc grip. Het leverde een spannende eindstrijd op, welke nipt door de bezoekers werd gewonnen (26-28). Desondanks kan de reservehoofdmacht van Hovoc tevreden terugkijken op een goede pot volleybal.
Zjie… Raf!

Dropping jeugd, zaterdag 28 december

Het einde van 2013 komt in zicht en dat betekent dat de dropping er weer aan zit te komen! Net als voorgaande jaren hebben we ook dit jaar ons best gedaan om een leuke en spannende tocht voor jullie uit te zetten. Dus leg de handschoenen, mutsen, sjaals, warme chocolademelk en zaklampen alvast aan de kant en laat je samen met je team droppen!
Dit jaar zal de tocht plaatsvinden op zaterdag 28 december. Aan het begin van de avond zullen de eerste teams vertrekken. Meer informatie over de exacte tijden zal bekend worden gemaakt via de e-mail en Hovoc.nl. Voor alle jeugd die mee wil doen, vragen wij een vergoeding van 2 euro, die betaald kan worden op de avond van de dropping.
Tot en met zondag 8 december kan iedereen zich opgeven. Wij willen jullie vragen dit per team te doen (en per team graag 2 begeleiders, die uiteraard gratis mee mogen). Mocht je team niet meedoen, maar wil jij wel graag meedoen? Laat dan weten bij welk ander team je graag mee zou willen lopen.
Opgeven kan enkel via dropping@hovoc.nl.
Tot dan! Groetjes,

Scheidsrechters en tellers voor zondag 8 december
De volgende scheidsrechters worden op zondag 8 december verwacht voor het fluiten voor de CMV Jeugd niveau 4, 5, 6:
Tessa Engels, Manon Engels, Joanna Mruszcziyk, Femke Theunissen, Nathalie Kurver, Cato Camps, Anke Hoeymakers, Marieke Leijssen, Jigaye Kurvers, lisanne Aarts.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.

Jeugd competitie zaterdag 7 december
Meisjes C

15:00 uur Set Up MC 2 - Hovoc MC 1
15:00 uur Revoc/VCB MC 1 - Hovoc MC 2
13:00 uur Hovoc MC 4 - Tupos MC 2, Scheidsrechter: Sanne Alaerds, Teller: Sander Janssen, Teun Jenniskens
Jongens C
15:00 uur Hovoc JC 2 - Accretos JC 1, Scheidsrechter: Marieke Weijs, Teller: Vera Jeurissen