Hovoc nieuws 2 februari

2 februari 2015

Jeugdboerenbruiloft 2015 van Hovoc/D’n Dreumel op zondag 8 februari
Na de bekendmaking van het Hovoc-gezelschap middels een spannend schouwspel tijdens de jeugdzittingsmiddag van Jeugdcarnaval D’n Dreumel is er maar één grote vraag: komt het circus wel in Horst aan? Op zondagmiddag 8 februari 2015 zal (jeugd)carnaval vierend Horst het te weten komen.
De organisatie van de jeugdboorebrullef is net als eerdere jaren in handen van Jeugdcarnaval D’n Dreumel. Anders dan anders is de datum en de locatie. Dit jaar zal op zondag 8 februari in zaal De Lange duidelijk worden of het circus in Horst zal aankomen en of er wellicht meer te vieren is dan alleen een circus. Een leuke middag voor jong en oud. Alle spelers zijn afkomstig van volleybalvereniging Hovoc. Het programma zal om 14:11 uur van start gaan en de entree is gratis.

WK & EK-clubambassadeurs binnen Hovoc
2015 belooft een prachtig volleybaljaar te worden met de WK Beachvolleybal en het EK Volleybal Dames in Nederland. Henk Berkhout (trainer/coach D1) en Rudy Beurskens (trainer/coach MB1) zijn voor Hovoc de WK/EK-ambassadeurs. Lees hier verder!

NOJK op zaterdag 7 februari
Voor de halve finale (die gespeeld wordt op zaterdag 7 februari) zijn er op dit moment nog drie Hovocteams die mee mogen doen aan de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Klik hier voor het programma.

Meisjes A

17:00 uur Hovoc MA 1 - S'62 MA 1, Scheidsrechter: Marjon Peeters, Teller: Ilse Willems

Verslagen Dames

Op zaterdag speelden wij een belangrijke wedstrijd uit tegen Bravo. Helaas verliep de wedstrijd niet zo als we gehoopt hadden. De eerste set werd door de meiden van Hovoc verloren, doordat we niet in ons eigen spel kwamen en veel persoonlijke fouten maakten. De was ook ik de tweede set het geval.
In de derde set kwamen we in ons eigen spel en wonnen we de set. De vierde set ging gelijk op, maar door op een cruciaal moment een technische fout niet af te rekenen, zorgde de arbitrage ervoor dat we de set hebben verloren met 26-24.

Verslagen Heren

Afgelopen zaterdag troffen de Horster heren het tweede team uit Heerlen. Vorige keer was het een 3-1 overwinning, er moest dus iets rechtgezet worden. De routine van afgelopen weken deed haar resultaat. Heerlen frotte nog enkele ballen over het net, maar de heren wisten er wel raad mee. 25-15 werd de eerste set binnengehaald. De tweede set was toch een lichte onderschatting merkbaar bij de Horster mannen, doch zonder merkbare spanning werd met een lichte achterstand rond de 20 punten de set met 25-22 gewonnen. De overige twee sets kenmerkten zich door degelijk balspel van de Horster zijde en werd het 25-13 en 25-14. 30 punten uit zes wedstrijden is het maximale resultaat. ADC, de nummer twee uit Urmond, heeft weer een punt laten liggen en zo stevent Heren 1 rustig af op het kampioenschap.
Heren 2
De lange mannen van Hovoc wonnen de eerste set tegen het hoger geplaatste SV Aspargos HS 1 met (teveel) speels gemak: 25-13. Dat maakte onachtzaam, waar het Grubbenvorster team direct van profiteerde en met 19-25 pareerde. Ook in de derde set verzaakte Hovoc HS 2 om voluit te gaan voor elke bal, waardoor de Plaggenhouwers via 20-25 een set voorsprong namen. Even leek het erop dat de vierde set de laatste zou gaan worden, maar in een daverend slotoffensief wist de Horster reservehoofdmacht met 27-25 de stand in sets tot 2-2 gelijk te trekken. In het lang gelijk opgaande beslissende bedrijf had Aspargos nipt de overhand (12-15) en namen de gasten dus drie punten mee. Maar niet te lang getreurd, want aanstaande vrijdag kan Hovoc HS 2 haar revanche nemen in de inhaalwedstrijd in Grubbenvorst.