Hovoc nieuws 2 maart

2 maart 2015

Stappen in Nijmegen
Vorig jaar en het jaar daarvoor zijn we met de Hovoc-senioren (18+) een avondje op stap gegaan in Nijmegen. Beide jaren resulteerde dit in een prachtig feestje! Vandaar dat ook dit jaar zo'n stapavond wordt georganiseerd en wel op zaterdag 28 maart. Na het spelen van de wedstrijden zal er een bus klaarstaan waarmee we naar Nijmegen worden gebracht.
De kosten voor de bus zullen rond de 15 euro liggen. Mocht dit lager uitvallen dan wordt het restant gebruikt voor een gratis rondje in Nijmegen.
Zin om mee te gaan? Stuur dan even een mailtje (individueel of per team) naar nardjoosten@hotmail.com. Doe dit uiterlijk 7 maart zodat de bus op tijd geregeld kan worden.
P.S. Deze stapavond kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen, dus mail nu!

Eindfeest Hovoc op zaterdag 11 april
Het jaarlijkse Eindfeest van Hovoc is dit jaar niet op de laatste dag van de competitiewedstrijden, maar één weekje eerder: zaterdag 11 april!

19:00 uur Hovoc DS 1 - Achilles DS 1, Teller: Hester Joosten, Lijan Hoeijmakers
17:00 uur Hovoc DS 2 - Nuvo'68 DS 1, Scheidsrechter: Henk Berkhout, Teller: Jente Hermans, Britt Engels
19:00 uur Hovoc DS 3 - Olsredlem DS 1, Scheidsrechter: Maud Theeuwen, Teller: Nina Schatorie, Tamara van der Sterren
17:00 uur Hovoc DS 4 - VC Athos '70 DS 2, Scheidsrechter: Myrna Joosten, Teller: Joyce Hoeijmakers, Amber Baak
Heren
17:15 uur ADC HS 1 - Hovoc HS 1
19:00 uur Bedovo HS 1 - Hovoc HS 2
19:00 uur Livoc Liessel HS 1 - Hovoc HS 3
16:00 uur ActiveRooy HS 2 - Hovoc HS 4
Meisjes B
17:00 uur Hovoc MB 1 - Flamingo's'56 MB 1, Scheidsrechter: Myrthe Cortenbach, Teller: Maaike Pouwels, Jelke Joosten
13:00 uur Hovoc MB 2 - VC Athos '70 MB 2, Scheidsrechter: Marieke Weijs, Teller: Anne van Osch, Sophie Jacobs
Jongens B
18:30 uur VC Fortutas JB 1 - Hovoc JB 1

Verslagen Dames

Op zaterdag speelden wij tegen de meiden van Nuvoc. Dit was de wedstrijd waar de punten gepakt moesten worden. De eerste set liep goed en de vechtersmentaliteit zat er in. Door een sterke servicebeurt van Debbie konden we de set met 16-25 binnen halen. De tweede set liepen we aan kop, maar lieten we de dames uit Veldhoven langzaam bij komen. Dit zorgde ervoor dat het tot het laatste moment een spannende strijd werd; setstand 29-31.
De derde set lieten we even de steekjes vallen en lieten we niet zien wat we in huis hadden. Dit zorgde ervoor dat we helaas deze set af moesten geven aan de meiden van Nuvoc. De vierde set was het erop of eronder, we hebben er met z'n alle aan gewerkt om een goede laatste set neer te zetten. En dat is gelukt! De set werd met 20-25 binnengehaald. Met een super 3-1 winst zijn wij met de punten naar huiswaarts gekeerd.

Verslagen Heren

Na een week rusten was Hovoc HS 1 weer op volle oorlogssterkte. De verliezen van vorige week waren, met de juiste lessen eruit gehaald, vergeten. Tupos uit Baarlo stond op het menu. De vorige keer wist de Baarlose mannenmacht één puntje af te snoepen van de titelkandidaat. Opperst geconcentreerd werd de wedstrijd begonnen. De Baarlose mannen wisten dat het begin alles bepalend was en begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd. Dit hield niet lang stand en Hovoc haalde met degelijk spel de set binnen (25-19). De tweede en derde set karakteriseerden zich dat Baarlo iedereen liet spelen en dat Hovoc geen partij zag in haar tegenstander. Met uitslagen als 25-15 en 25-9 spreekt dat voor zich. Toen het einde van de derde set in zicht was, achtte coach Bob Soberjé het noodzakelijk om de mannen op scherp te krijgen. Wat hij eigenlijk bedoelde te zeggen was dat de vierde set al begint bij de laatste punten van de derde set. Met een 25-12 overwinning in de laatste set heeft Hovoc vijf punten binnen en zeven punten los op ADC, de nummer twee.Komende zaterdag moet de Horster mannenmacht tegen ADC, Urmond. Daar hopen zij de puntenvoorsprong uit te breiden tot een bijna definitief kampioenschap.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 8 maart

De volgende scheidsrechters worden op zondag verwacht voor het fluiten voor de CMV Jeugd niveau 1, 2, 3:
Jorn Hermsen, Loek Soberje, Niels Smits, Guus Nellissen, Niek Bouten, Guus v/d Munckhof.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.

Jeugd competitie zaterdag 7 maart
Meisjes C

15:00 uur Hovoc MC 1 - Luctor MC 1, Scheidsrechter: Manon Joosten, Teller: Loes Peters
15:00 uur Hovoc MC 2 - SOMAS/Activia MC 1, Scheidsrechter: Fieke Hendriks, Teller: Evi van Helden, Tessa Poels
13:00 uur Hovoc MC 3 - VC Olympia MC 2, Scheidsrechter: Vera van de Pasch, Teller: Lisanne Aarts, Tessa Alaerds
13:00 uur Hovoc MC 4 - VC Meterik MC 1, Scheidsrechter: Nikki Minkenberg, Teller: Romee Deriks, Lisa Kuijpers