Hovoc nieuws 21 november

21 november 2011

Alternatieve activiteit i.p.v. droppingZoals iedereen ondertussen wel heeft meegekregen, staat de financiële situatie van Hovoc er momenteel niet al te best voor. Als Ontspanningscommissie zijn we van mening dat ook wij onze bijdrage kunnen leveren in het beperken van de kosten binnen de vereniging. Jaarlijks organiseren wij voor alle leden van onze vereniging een dropping. Helaas brengt deze activiteit ook aanzienlijke kosten met zich mee, denk hierbij aan inzet van bussen, externe locatie, enz. In het kader van kostenbesparing, maar ook het (financieel) toegankelijk houden van activiteiten voor alle leden, hebben wij in overleg met het bestuur besloten de dropping dit jaar te cancellen.
Om het jaar 2011 toch op een leuke manier met z'n allen te kunnen afsluiten, zullen wij voor zowel de jeugd als de senioren op zaterdag 17 december een alternatieve activiteit gaan organiseren. Voor de jeugd zal deze einde middag/begin avond plaats vinden en voor de senioren in de avond/nacht. Nadere info met betrekking tot deze activiteiten volgt zo spoedig mogelijk. We hopen op jullie begrip in deze.
Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, stuur dan even een mail naar oc@hovoc.nl.
Groetjes, de Ontspanningscommissie

PLUS Clubkasactie, doe mee!
Vanaf maandag 7 november is de PLUS sponsoractie weer van start gegaan. Deze actie zal in totaal 12 weken duren en eindigt op zaterdag 28 januari 2012.
Hoe werkt de PLUS actie?• Doe uw boodschappen bij PLUS Lucassen in Horst en laat uw kassabon voorzien van een speciale stempel.
• Gooi deze kassabon vervolgens in de speciale inzamelton die is neergezet in onze sporthal.
• Wekelijks wordt deze ton geleegd en geteld. De actie start de eerste twee weken met 2,5% uitkering en daarna is de uitkering 1,25%. Het is voor Hovoc dus van belang dat de bonnetjes al vanaf het eerste moment worden ingeleverd!
• Wekelijks zal de stand van alle deelnemende clubs op een scorebord in de supermarkt worden weergegeven en op www.plushorst.nl.
Spaar samen met PLUS Lucassen voor volleybalvereniging Hovoc en deponeer allemaal jullie bonnetjes in de inzameltonnen in de sporthal!Namens de sponsorcommissie alvast bedankt!

19:00 uur Havoc HS 2 - Hovoc HS 6
Meisjes B15:00 uur Hovoc MB 1 - Flamingo's'56 MB 2, Scheidsrechter: Lindy Nabben, Tellers: Guus Nellissen en Niels Smits
Jongens B15:00 uur Hovoc JB 1 - SOMAS/Activia JB 1, Scheidsrechter: Debbie Nabben, Tellers: Niek Bouten en Guus van de Munckhof

Verslagen Dames
Dames 1Na enkele weken aanmodderen is het ons afgelopen zaterdag eindelijk gelukt lekker volleybal te spelen. Helaas voor de dames van De Burgst hebben we het flitsende spel, waarmee we twee jaar op rij kampioen zijn geworden, eindelijk weer aan ons trouwe publiek kunnen tonen. Er waren in deze wedstrijd vele hoogtepunten en zeker ook enkele dieptepunten. Maar niet meer zoals de afgelopen weken. Het spel was constant, georganiseerd en vooral een teamprestatie! Gedurende de hele wedstrijd hebben we de leiding gehad en de druk bij de Bredase dames gelegd. Met een goede dosis servedruk en mooie aanvalscombinaties over de midden werden de punten binnengeharkt. De verdediging werkte hard en dit leverde fantastische rally's op.
Hoewel de scheidsrechters links en rechts het een en ander over het hoofd zagen, was duidelijk dat wij zeker de eerste drie sets de betere ploeg waren. Set vier begonnen we met een flinke achterstand door een goede serveserie van Breda. We liepen lange tijd achter de feiten aan. En hoewel de achterstand vervolgens niet groter werd, konden we ook niet bij komen. Henk bracht Sharon binnen de lijnen voor Nicole en dit was precies wat we nodig hadden. Met Sharon werd een ander spelletje gespeeld en Breda had enige tijd nodig zich hierop aan te passen. Intussen was de stand weer gelijk getrokken. Maar het herstel kwam net te laat en Breda won de vierde set nipt met 23-25.
Maar we mogen niet klagen! Met goed volleybal en een fantastisch publiek hebben we eindelijk weer een mooie overwinning geboekt. We hebben twee weken de tijd om te genieten van deze overwinning. Zaterdag 3 december spelen we een uitwedstrijd in Meerkerk.
Zoare Moos!
Dames 2Na één week rust te hebben gehad waren we er zaterdag weer helemaal klaar voor! We wilden in deze wedstrijd tegen Ledub DS 2 voortzetten waar we twee weken geleden gebleven waren. Dit team kwamen we al tegen tijdens de P/D-wedstrijden, dus we wisten dat dit een goede tegenstander was. De eerste set stonden we meteen al passend onder druk. We wisten de pass niet onder controle te krijgen, waardoor het enthousiasme in ons spel ook meteen niet meer te vinden was. De eerste drie sets zagen er eigenlijk hetzelfde uit en pas in de vierde set wisten we het op te pakken. Dit was genoeg om toch nog één puntje binnen te halen. Een teleurstellend resultaat, zeker na de overwinning tegen Revoc. We gaan er de komende weken weer hard tegenaan en hopen over twee weken in Maastricht meer punten mee naar huis te kunnen nemen.
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Het zat er al een tijd aan te komen dat Hovoc H1 haar eerste punten zou gaan pakken. Het goede spel van de afgelopen weken werd in Sambeek eindelijk beloond en nog wel met een wedstrijdwinst. De Horster mannen gingen nog twijfelend van start, maar bloeiden op in het middengedeelte van de eerste set. Helaas kwam Avance H1 in de slotfase van die set toch nog langszij.
In de tweede set kon Hovoc echter van meet af aan druk zetten en won het overtuigend de eerste set van het seizoen. Een last viel van de Horster schouders en met hetzelfde elan werd ook de derde set binnen geslagen. Lange tijd leek het erop dat de vierde set de laatste van de wedstrijd zou worden, maar door nipte setwinst van Avance moest er een beslissende vijfde set aan te pas komen.
Daarin ging het gelijk op tot aan de vijftien punten. Toch was het Hovoc dat aan het langste eind trok en zo de eerste wedstrijd van haar seizoen - dankzij een sterke teamprestatie - terecht wist te winnen. Dat smaakt absoluut naar meer en het is er Hovoc dan ook alles aan gelegen om de ingezette stijgende lijn over twee weken thuis tegen Vught voor te zetten.
Hieperdepiep... Hoera!
Heren 4Afgelopen zaterdag hebben we het opgenomen tegen Shock uit Cuijck. Na een onrustig begin van de wedstrijd hebben we de eerste set binnengehaald. De tweede en derde set gingen beide heel moeizaam, maar we hebben deze sets met een lager niveau dan nodig was geweest toch binnen weten te slepen. De vierde set hebben we door onvoldoende eigen spel verloren. Helaas niet zo goed gespeeld als er in had gezeten, maar vier punten zijn en blijven vier punten!
Als we de stijgende lijn in het klassement vol kunnen houden, komen we zeker nog wel een paar plaatsen hoger voor het einde van het seizoen!
Volgende week zijn jullie van harte welkom om ons thuis aan te komen moedigen tegen Avance HS 4 om 17:00 uur.
Katsu!

Scheidsrechters zondag 27 novemberDe volgende scheidsrechters en tellers worden op zondag 27 november verwacht voor het fluiten en tellen voor de CMV Jeugd: Luuk Gooren, Luke Martens en Dirk Hessen.
De zaalwacht wordt die dag verzorgt door Reinier Meesters en Emiel Joosten.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. Als je niet kunt dan zelf voor vervanging zorgen.

Jeugd competitie zaterdag 26 november
Meisjes C15:00 uur Set Up MC 1 - Hovoc MC 1
15:00 uur Hovoc MC 2 - Avoc (America) MC 1, Scheidsrechter: Mirte Bos, Tellers: Loek Soberjé en
Wiebe van Stratum
13:00 uur Avoc (America) MC 2 - Hovoc MC 3
Jongens C13:00 uur Hovoc JC 1 - Oikos JC 1, Scheidsrechter: Fennie Wagemans, Teller: Falco Wijnen
13:00 uur Hovoc JC 2 - SOMAS/Activia JC 1, Scheidsrechter: Niek Lamers, Teller: Martijn Schoebers