Klik hier voor het overzicht van alle scheidsrechters en tellers (pdf)

Vanaf nu is het voor iedereen die Hovoc een warm hart toedraagt mogelijk om Hovoc GRATIS te sponsoren. Ga de volgende keer dat je iets online willen kopen eerst naar http://www.hovoc.nl/informatie/gratis-sponsoren.
Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, V & D en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Hovoc een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt. Het kost je dus niets extra.
Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Hovoc kun je terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!
Alvast bedank!
Sponsorcommissie

Verslagen

Afgelopen zaterdag speelde Hovoc Dames 1 tegen Saturnus. Servicedruk stond de laatste trainingen centraal en dit was terug te zien in de wedstrijd. Ondanks de servicedruk en de goede pass wisten de dames uit Horst geen voorsprong te pakken. Sterker nog, de dames van Saturnus lukten dit wel. Verdedigend was Hovoc niet agressief genoeg en daar wist de tegenstander handig gebruik van te maken. De eerste set werd verloren met 22-25. Voorafgaande aan de tweede set werd ons benadrukt om alerter te zijn en om elk punt enthousiast te vieren. Wederom leverde Hovoc servedruk wat resulteerde in mooie series. In de tweede set wisten we een voorsprong te pakken en dit door te trekken tot het allerlaatste punt (25-20). De derde set was belangrijk om te pakken zodat het geen vijfsetter zou worden. Dit keer kwam Hovoc even passend onder druk, maar al snel werd er met twee personen gepasst en kregen we de ballen weer onder controle. Maar Saturnus wist de momenten te pakken en te scoren. De Horster dames probeerden nog bij te komen, maar tevergeefs. Zij verloren de derde set met 18-25. Het werd dus wel een vijfsetter, maar dan moesten ze wel de vierde set winnen. Dit bleek nog niet een heel gemakkelijke klus, maar die werd uiteindelijk wel geklaard: 25-23 voor Hovoc! De dames wilden dat de winst in Horst bleef en al vroeg in de set leek het erop of dat ook zo zou zijn. Toch kwam Saturnus dichterbij en was het billenknijpen. Uiteindelijk pakte Hovoc de set en daarmee de wedstrijd: 15-12.

Een nieuwe directe tegenstander in de vorm van ADC uit Urmond op de tweede plek in het klassement. De beginfase van de competitie is voor de heren uit Horst onverwachts voorspoedig verlopen. Met ijzersterk spel heeft het de eerste plaats veroverd in de promotieklasse. Doch een boog kan niet altijd gespannen zijn. Na zegereeks van 32 wedstrijden was afgelopen zaterdag een eerste verlies een feit. Een rede te meer om de draad weer op te pakken en vol overtuiging de wedstrijd tegen ADC aan te vangen.
De eerste set was vol furie, passie, geestdrift en overtuiging. Mooi volleybal van beide kanten maakte het dat de set tot het einde aan toe gelijk op liep. Een kleine voorsprong in het voordeel van Horst maakte een overwinning in de eerste set een feit.
Vol vertrouwen was het team toen het de tweede set begon. Maar voor Hovoc er erg in had dat ADC beter ging spelen en zo tegen een achterstand aan keek. De furie verdween en maakte plaats voor veel persoonlijke fouten. Een onoverbrugbaar verschil werd een beetje ingelopen, maar het was te groot om winst af te dwingen.
Enkele wisselingen in de opstelling zouden verschil moeten brengen. Helaas werd wederom al in het begin een voorsprong opgebouwd voor ADC. Om de foutenlast te verlagen werd er voorzichtiger gespeeld. Dit had als gevolg dat er niet meer gescoord werd. ADC werd het erg makkelijk gemaakt en met een 2-1 achterstand werd gehoopt er nog een vijfsetter uit te slepen.
Zoals ADC in de laatste set haar goede volleybal spel wist vast te houden, zo wist Hovoc zich niet te ontworstelen aan de zoektocht naar zichzelf. Nog ontdaan van het verlies en het ongeloof in een winst was de laatste set een schim van de eerste set. Deze werd afgegeven tegen een goed spelend ADC. 3-1 voor ADC was een terechte uitslag. Nog steeds op nummer één, maar zo spelend zal dat niet lang meer duren. Met drie weken rust heeft Hovoc één opdracht: Heren 1, zoekt geloof.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 29 november
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4, 5, 6:
Fieke Roefs, Fleur Martens, Jessie Vloet.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.