27 maart 2017

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen Bericht
Zaterdag 25 maart reisden Hovoc HS1 naar Odiliapeel om het op te nemen tegen TFC/Coppens warenhuis HS1. Het eerste vrouwenteam van Hovoc DS1 wachtte thuis SOMAS/Activia DS2 uit Sint Anthonis op. Deze zaterdag waren er 2 teams die kans maakten op kampioenschap. MC1 en Heren 1.
​Tevens kan er ingeschreven worden voor het 50e Horster Volleybaltoernooi.

Verslagen

Deze week kreeg Hovoc dames 1 bezoek van Somas activia dames 2. Een belangrijke wedstrijd om een aantal zeer nodige punten binnen te slepen. We gingen de wedstrijd goed van start en namen al snel een paar punten voorsprong. We lieten een goede service en een mooi spel zien, maar toch lukte het activia weer dichterbij te komen. Aan het einde van de set werd het spannend, maar we hielden het hoofd koel en wonnen met 25-23. De tweede set verliep op dezelfde manier, alleen wist activia eerder op gelijke stand te komen, waarop opnieuw een spannende eindfase volgde. Beide teams kregen setpunten die werden weggespeeld. Uiteindelijk trok activia aan het langste eind en we verloren de set met 26-28. De derde set begonnen we wat minder en keken al snel tegen een achterstand aan van een paar punten aan. Ondanks dat we het spel weer goed oppakte konden we niet genoeg geven om weer op gelijke stand te komen. We verloren deze set met 20-25. De vierde set speelden we weer net als de eerste 2 sets. Deze set ging het spel gelijk op en bleef het spannend tot het einde. Een sterk verdedigend activia haalde veel ballen van de vloer. Op onze beurt deden wij dat ook, waardoor veel lange rally's ontstonden. Opnieuw was het activia die aan het langste eind trok en de set werd afgesloten met 25-27. Een leuke en spannende wedstrijd, waarvan uiteindelijk helaas maar 1 punt in Horst bleef.

Het was geen mysterie wat er op het spel stond. Kampioenschap en niets minder. Lang van tevoren waren de geluiden er en regelmatig kopte de krant ‘weer stap dichter bij kampioenschap’, ‘Hovoc onbetwist op nummer 1’ en ga zo maar door. Zaterdag werd daar de epiloog van de heren gespeeld. eerst 4 punten, maar uiteindelijk 3 punten waren voldoende om het kampioenschap binnen te slepen. Odiliapeel was ingelicht dat niet alleen het volleybalteam zou komen. De halve club was uitgelopen om dit te aanschouwen. Bus en auto’s sloten aan op de parkeerplaats van Odiliapeel om gegadigden van de wedstrijd uit te laden. Het was al snel vol in de knusse sporthal, maar dat bracht veel sfeer. De spanning was voelbaar aanwezig bij de heren. Toch wat ingetogen en omzichtig werd er gespeeld. TFC wist van tevoren dat er niets te halen viel en speelde (niet onverdienstelijk) vrijuit. Hun service bracht de Horster galactico’s toch wat van slag en maakte dat TFC lang bij bleef. Tot ver in de twintig bleven ze bij, maar als vanzelfsprekend werkte Horst zich als eerste naar de vijfentwintig (21-25). Wat los gespeeld en meer ontspannen begonnen de heren aan de tweede set. En al snel was duidelijk dat Hovoc als eerste de vijfentwintig ging halen. 16-25 is een duidelijk signaal dat het menens was. De derde set. Deze alles makende set. Het publiek was warm gedraaid en alles werd aangewend om lawaai te maken. Mobieltjes werden gepakt voor selfies en filmpjes. Regelmatig ging de bal te hard om het goed te filmen. De service van TFC speelde de Horster heren nog een beetje parten, maar Hovoc had zich goed hervonden en ging voor de kill. Met een kleine voorsprong naderde de vijfentwintig en iedereen zat op het puntje van de stoel. Met het laatste punt werd het 19-25 en 0-3 voor Horst en de tweede divisie was binnen. Ongeslagen kampioen geworden. De spanning was er af en elk haalbaar doel was binnen. TFC speelde vervolgens een alles of niets wedstrijd en sloeg terecht het laatste punt binnen (25-20). Met een uitzinnig publiek en heren team werd het uitbundig gevierd. De heren willen alsnog hun dank uitspreken voor al het publiek, hun support, aanmoediging en aanwezigheid. Uiteindelijk bleef het nog lang onrustig in de kantine.

MC1
Zaterdag 25 maart zijn de meiden van hovoc C1 in de hoofdklasse kampioen geworden.
Met nog twee wedstrijden te gaan zijn ze niet meer in te halen.
Met hun goede sterke serve en hun aanvalskracht vanuit het hele veld zijn ze te sterk voor al hun tegenstanders.

Scheidsrechters en tellers voor zondag 02-04-2017
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor het fluiten van de CMV Jeugd niveau 4,5,6:
Kris Welles, Bart Soberje, Damian Mruszcziyk, Maurice Bruggers, Guus Bouten, Mike Hoef,
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. De eerste wedstrijden zijn om 10:00 uur.