28 november 2016

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Verslagen

Het beloofde een epische strijd te worden. De nummer twee tegen de nummer één. Beide ploegen hadden nog geen één keer verloren. Hovoc was op papier dan wel de betere, maar dat verhoudt zich dan als Microsoft vs Apple. De Horster heren kwamen wat eerder bijeen om een fotoshoot voor naturalicious te houden. Een multigroente-fruitdrank die het innerlijk gestel van een sporter met een halve kilo groente en of fruit doet herstellen. De samenkomst begon luidruchtig en luchtig. Verschillende poses werden aangenomen en geen woord werd er gerept over de komende tegenstander. Naarmate de tijd vorderde en de heren equipe steeds dichter bij de wedstrijd kwam werd het steeds stiller. Het was niet nervositeit die parten speelde, maar vastberadenheid. Een blik in de ogen die je anders zou verwachten bij de soldaten die in de eerste landingsboten Normandië bestormden, de Polen die boven Arnhem uit het vliegtuig sprongen of dus bij de heren van Hovoc. Al waren de eerste ballen van de wedstrijd wat onwennig maar daarna….
De strijd begon en het is het best beschreven als door Willem Defoe in Boondock Saints<klik hier> (14 sec). Episch. Wie wie is laat ik in het midden, maar alles iedereen en zijn moeder streed voor elke bal. Na de eerste set werd een 19-25 winst gepakt. Zoals een team kan groeien in de competitie, zo groeide Hovoc in de wedstrijd en wist zichzelf te overtreffen. Met 18-25 werd de tweede set binnen geharkt. Hovoc begon daarna de bovenhand te krijgen in ALLES. Blok, Aanval, Service, Verdediging. Het publiek en de schare meegereisde supporters van HOVOC werd getrakteerd op mooi, degelijk en kwalitatief volleybal. De heren van Limac hadden moeite hun frustratie voor zich te houden, maar het is ook niet leuk om zo kansloos afgesmeerd te worden met 13-25 en 15-25. Dit zal onherroepelijk voer voor revanche opleveren.
Nu staan de heren op de eerste plek met zeven punten los op de nummer twee in de derde divisie. Langzaam wordt er al gefantaseerd over volgend jaar, maar nu zaterdag treft een incompleet Hovoc TFC/Coppens warenhuis HS1.

Deze week kregen de dames van Hovoc D1 bezoek van de dames uit Eindhoven. Hajraa begon gefocust aan de wedstrijd en wist direct een voorsprong te pakken. De wedstrijd was hiermee begonnen en er was dus werk aan de winkel. Dit pakten we aan en door hard werken lukte het ons om de achterstand weg te werken. Daarop volgde een spannende eindfase van de set waarbij wij uiteindelijk aan het langste eind trok. Deze set ging met 28-26 naar Hovoc. In de tweede set liet Hajraa weten dat ze zich vooral niet gewonnen zouden geven en lieten wij ons niet van onze beste kant zien. De set ging naar Hajraa met 13-25. In de derde set wisten we dat er iets moest gebeuren, maar door het ontbreken van de overtuiging van ons en een sterk blok van Hajraa keken we snel weer tegen een achterstand aan. De set kabbelde voort tot een time out waarin Björn heel duidelijk maakte wat er moest gebeuren. Hierop konden we het spel oppakken en weer op gelijke hoogte komen met Hajraa. Ondanks een paar mogelijkheden de set naar ons toe te trekken was het deze keer Hajraa die aan het langste eind trok en de set won met 26-28. In de vierde set moest het dus echt gaan gebeuren. Ook deze set kwamen we weer langzaam op gang. Er werd hard gewerkt, maar opnieuw ontbrak het aan overtuiging en liepen we achter de feiten aan. Het lukte ons niet meer om het verschil te maken en verloren de set met 20-25. De komende week gaan we weer de aan de slag en op naar de volgende wedstrijd! Das ist wahnsinn!