Hovoc nieuws 3 oktober

3 oktober 2011

Aanleveren Hovoc nieuwsHet aanleven van het Hovoc nieuws, dat wekelijks op maandag op Hovoc.nl verschijnt, kan per e-mail op nieuws@hovoc.nl. Houd wedstrijdverslagen kort en bondig om zodoende de leesbaarheid te vergroten. Het Hovoc nieuws a.u.b. voor zondagavond 19:00u aanleveren! Bedankt.

14:00 uur Olsredlem DS 4 - Hovoc DS 6
Heren19:00 uur Hovoc HS 1 - Terraveen/Forzato Combinatie HS 1, Scheidsrechter: Extern, Tellers: Ria Hoeymakers en Winnie Driessen
19:00 uur Hovoc HS 2 - VC Unitas HS 1, Scheidsrechter: Extern, Teller: Gijs Driessen
19:00 uur Hovoc HS 3 - Set Up HS 1, Scheidsrechter: Joep Korsten, Teller: Martin van Rooijen
17:00 uur Hovoc HS 4 - Revoc/VCB HS 5, Scheidsrechter: Mark Jacobs, Teller: Jurgen Marti
17:00 uur Hovoc HS 5 - Asterix HS 2, Scheidsrechter: Rob Derix, Teller: Joris Arts
15:00 uur Hovoc HS 6 - VC Velden HS 1, Scheidsrechter: Tom Janssen, Teller: Nard Joosten
Meisjes B13:00 uur Nuvoc MB 2 - Hovoc MB 1
Jongens B15:00 uur Hovoc JB 1 - VC Olympia JB 1, Scheidsrechter: Nick Joosten, Teller: Ron Rubie

Verslagen Dames
Dames 1De tweede thuiswedstrijd afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen de hoofdmacht van Nesselande.
De dames hadden een flinke reis vanuit Zevenhuizen achter de rug en kwamen uiteraard niet om te verliezen. Aan ons de schone taak hier een spreekwoordelijk stokje voor te steken. En hoe!
We kwamen scherp uit de startblokken en namen een kleine voorsprong. Met lijf en leed hebben we gevochten, bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar na een spannende en lange set was ons eerste officiƫle punt een feit: 26-24 setwinst! De tweede set kwamen we al snel op een achterstand, door een goede serve-serie van de tegenstander. We vochten voor wat we waard zijn, maar konden de stand niet meer gelijk trekken: 21-25. Set drie opnieuw met veel enthousiasme en teamgeest de wei in. We namen een voorsprong en gaven deze niet meer uit handen: een overtuigende 25-18 winst! Set vier: de winst lag in het verschiet. Het kon daadwerkelijk gebeuren! Deze set van eigenlijk eenzelfde beeld als set twee: meteen een achterstand die niet meer kon worden weggewerkt: 13-25. En dus een vijfde! Geen probleem, want het was een leuke pot, op goed niveau.
We gingen vlijtig aan de slag om dat derde punt binnen te sprokkelen. Met de kantwissel stonden we op een kleine achterstand: 6-8. Opnieuw gaf echter een goede serve-serie van de dames uit Zevenhuizen de doorslag: 11-15. Geen winst, maar wel een heeeeerlijke pot volleybal gespeeld.
Komende zaterdag de eerste uitwedstrijd in Capelle a/d IJssel.
Zoor moos!
Dames 2De tweede wedstrijd van de competitie stond afgelopen zaterdag op het programma. Om 17:00 uur speelden we thuis tegen VC Meterik DS 1. Na de 4-0 nederlaag van vorige week wilden we deze week zeker punten pakken. Nog altijd kampen we met verschillende blessures en daarom hadden we weer versterking van Marieke en Tessa, dames ook voor deze week bedankt! Een uitgebreid verslag is eigenlijk net nodig, we speelden gewoon niet goed genoeg. Er hadden zeker punten in gezeten maar er werden te veel fouten gemaakt aan onze kant en we hadden te veel moeite met scoren. De derde set had voor ons moeten zijn, maar we maakten het niet af en de vijf punten gingen naar VC Meterik. Toch weten we zeker dat het er in zit en we gaan er deze week weer hard tegen aan om de volgende week wel dat beetje extra te kunnen geven. Dan spelen we om 16:00 uur tegen ActiveRooy DS1 in Venray.
Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Vorig seizoen troffen de twee teams elkaar nog in de promotieklasse. Dit jaar staan Flamingo's H2 - als kampioen - en Hovoc H1 - als vice-kampioen - tegenover elkaar in de regiodivisie. Voor Hovoc was op voorhand al duidelijk dat het een zware pot zou gaan worden. Niet alleen omdat het de Gennepenaren afgelopen jaar niet versloeg, maar ook door de krappe eigen bezetting. Libero Robin is herstellende van een kuitblessure en Rob D. een weekend in La France. Vervanging in de vorm van tennis(st)er Rob L. werd te elfder ure afgeblazen en dus togen de Horstenaren met slechts zeven personen naar Gennep.
In de eerste drie sets viel weinig in te brengen tegen het nog relatief jonge maar volwassen spelende team. Door een te hoge eigen foutenlast was Hovoc nooit in een positie om de roze vogels onder druk te zetten. De vierde set leek eenzelfde verloop te krijgen tot het einde in zicht kwam. Hovoc revancheerde zichzelf en tegen het einde van de wedstrijd kwam het zelfs langszij. Twee setpunten konden niet worden verzilverd en aan het einde van een hete middag was de deceptie compleet toen ook de laatste set met 31-29 afgesloten werd.
Het positieve is dat het alleen maar beter kan gaan. Per slot van rekening zijn er nog altijd 100 punten te halen. Hovoc H1 is dan ook van plan om daarmee een begin te maken, wanneer het aanstaande zaterdag thuis Terraveen/Forzato Combinatie H1 op bezoek krijgt.

JEUGDNIEUWS
Jeugd competitie zaterdag 8 oktober
Meisjes C16:30 uur Vershuys.com Peelpush MC 2 - Hovoc MC 2
Jongens C13:00 uur Hovoc JC 1 - Ledub JC 1, Scheidsrechter: Rick Oomen, Teller: Luc Gooren
13:00 uur Hovoc JC 2 - Terraveen/Forzato Combinatie JC 1, Scheidsrechter: Arno Weijs, Teller: Dirk Hesen

10.00 uur Hovoc N6 2 Dendron Sporthal Horst

Scheidsrechters zondag 9 oktoberDe volgende scheidsrechter en tellers worden op zondag 9 oktober verwacht voor het fluiten en tellen voor de CMV Jeugd:
Cato Camps, Demi Theunissen, Manon Joosten, Sanne Alaerds, Kiki v/d Bercken, Daphne Peeters en Pleun Philipsen.
De zaalwacht wordt die dag verzorgt door Niek Lamers en Lex Haegens.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. Als je niet kunt, zelf voor vervanging zorgen.

Verslagen Jeugd
CMV 1.1Zondag 2 oktober speelden we ons eerste toernooi met ons nieuwe team in Kessel. We hebben drie wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd tegen VC Kessel 1 stonden we snel achter met 2-0, maar het ging steeds beter en beter. De tweede wedstrijd tegen HHC 1 werd super spannend, maar wonnen we met 2-1. De laatste wedstrijd ging ook gelijk op, maar uiteindelijk wisten we hier ook de wedstrijd te winnen met 1-0. De prijsuitreiking was wel spannend, want we wisten niet wie er eerste zou gaan worden. Na even te moeten wachten op de uitslag werd ons geduld beloond met de eerste plaats! Op 16 oktober spelen we weer thuis.