Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Zaterdag 28 januari heeft Hovoc HS1 Irmato VC Weert / VCB HS1 uit Weert opgewacht. Hovoc DS1 reisde naar Beugen om het tegen Achilles DS1 op te nemen.

De inschrijvingen voor het spetterende, waanzinnige, geweldige, leuke, fantastische, gezellige jeugdkamp zit er aan te komen. Het is op 9-10-11 juni voor kinderen tot 12 jaar.
Ouders / verzorgers: na carnaval / vastelaovend zal er meer informatie verstrekt worden middels brief en email.

Een groot deel van de Plus sponsoractie zit er al weer op en Hovoc heeft de laatste weken een mooie inhaalslag gemaakt. Deze stijgende lijn willen we graag ook de laatste weken vasthouden en we willen jullie daarom vragen, om ook de laatste 2 weken de zegels weer in de inleverbox in de sporthalte doen.

Tevens is deze week de laatste week dat je bij de Plus kunt sparen voor het gratis boodschappenpakket ter waarde van 50 euro! Vul deze week dus nog je voorraad aan, verdien zelf nog dat laatste gratis boodschappenpakket en lever de sponsorzegels natuurlijk in bij Hovoc!

Namens de sponsorcommissie wil ik iedereen alvast bedanken voor het sparen.
Bas Janssen

Verslagen

Deze week heeft Hovoc DS 1 het tweede duel tegen Achilles gespeeld. We mochten hiervoor afreizen naar Beugen, waar de kleine zaal altijd een extra uitdaging met zich mee brengt. Ondanks deze uitdaging stonden we in de startblokken om punten mee naar huis te nemen. In de eerste set moesten we nog wat wennen aan de zaal. Hoewel we een goed spel lieten zien, ontbrak het nog aan overtuiging om het verschil te maken. Het lukte Achilles dan ook om een voorsprong te pakken. Aan het einde van de set ging het steeds beter, maar dit was niet meer voldoende. De set ging met 25-20 naar de thuisploeg. In de tweede set wisten we direct op voorsprong te komen. Een sterke service aan onze kant zorgde ervoor dat Achilles in de problemen kwam. We wisten een grote voorsprong te pakken en deze set kwam de tegenstander ook niet meer in de buurt. We wonnen de set met 16-25. In de derde set begonnen we met een hele sterkte service serie en namen een voorsprong van een aantal punten. Achilles reageerde daarop en wist de voorsprong direct weg te werken. Met een aantal punten verschil was Achilles het eerste team dat boven de 20 uit kwam. Onze 'gouden wissel' zorgde ervoor dat het verschil weer werd teruggebracht tot 1 punt. Hierop volgde een spannende eindfase van de set, waarbij wij aan het langste eind trokken. De set werd gewonnen met 25-27. De vierde set begon en na een paar punten viel een sterke aanvalster van Achilles uit met een blessure. Het spel lag even stil en Achilles wist hierna het spel weer goed op te pakken. Wij hadden hier wat meer moeite mee en liepen de hele set een paar punten achter. Achilles kreeg 2 kansen om de set te pakken, maar deze wisten we weg te werken om daarna zelf de set en daarmee de wedstrijd binnen de slepen. Deze set eindigde met een eindstand van 26-28. De wedstrijd is afgesloten met een 1-3 winst! Das ist Wahnsinn!!

De heren waren thuis gemotiveerd om Weert met nul punten naar huis te sturen. Een vorig treffen (slechtste wedstrijd tot zover) gaf Weert één punt. Dit werd toch als ernstig belachelijk gezien en Bob was dan ook duidelijk. Bij elk verliespunt is het 1 rondje minder. Dit gaf geen rede tot schik en instemmend werd er geknikt. Vol energie gingen de heren van start. Niek Jans was behoorlijk op dreef en mepte de ballen in. Bart, die er achter voor de libero uit ging, zei tegen Ruud, naast wie hij stond, ‘goh, Niek is wel lekker op dreef’. Ruud reageerde instemmend. Bob liep op Ruud af en zei ‘jij komt er straks in voor Niek’. Bart zei niets meer. Met groots gemakt werd de set met 25-19 binnen gehaald. De tweede set werd voortgezet zoals het begon. Vol diagonaal sloeg Lars bijna een Scottje (bal in het gezicht). Weert had niets in te brengen en was louter bezig met damage control. Nadat ze 14 punten gescoord hadden besloot Weert een tandje bij te zetten (25-14). Daarna bleef bij de heren het spelniveau wat achter en lonkte de dreigementen van de coach. Met wat koelbloedigheid (waar heren 1 er liters van heeft) bleef zelfs bij een 22-23 het rotsvaste vertrouwen op een overwinning behouden. Het lukte. Uiteraard. Met hakken over de sloot werd de derde set 26-24. In de vierde set werd het oude niveau behaald. Bart gaf een soloshow op het midden die zelfs met het Weertse wisselbeleid niet te stoppen was. Nico scoorde weer wat directe punten met de service en zo ging het met 25-15 naar Hovoc en werd het 4-0. Tromgeroffel alom, want kampioenschap lonkt.