Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 2 december reisde Hovoc HS1 af naar Tilburg waar ze het opnamen tegen Volley Tilburg HS2.

Wedstrijdverslagen

De grootste uitdaging voor de heren bevindt zich momenteel op het mentale vlak. Vaak genoeg hebben ze laten zien dat ze de kwaliteiten in huis hebben, maar de psyche om het af te maken leek ze te ontberen. Verschillende tactieken heeft coach Bob Soberjé beproeft en met de nieuwste sturing jaagde hij de heren van Hovoc het veld in tegen Volley Tilburg. Deze tevens ook oud Derde divisionisten hadden zich al niet onverdienstelijk gemaakt door mooi in de middenmoot van de competitie te staan. De heren gingen rustig van start om langzaam maar zeker een puntje voor op Tilburg te pakken. Voordat de set goed en wel was afgelopen was het al een gelopen strijd en uiteindelijk met 19-25 ging de eerste set naar Hovoc. Alle rust in huis, maar met een kleine notie van de hoge persoonlijke foutenlast werd de tweede set aangevangen. Tom Weijs wist de midden te vinden en dat gaf Niek Jans en Lars Bouten de kans om de ballen buiten snoeihard binnen te timmeren. Toch wat slordigheden links en rechts, want het kwam niet tot een grote voorsprong. Met wederom 19-25 werd de tweede set afgesloten.

De derde set werd iets te ‘rustig’ begonnen en snel was er een onverwachte achterstand. Tilburg had zijn tanden in de set gezet en Hovoc leek moeilijk onder het juk van de druk vandaan te komen. Met 22-19 achterstand wist Hovoc nog een versnelling tot 22-23 in te zetten, maar wist dit pieken niet voort te zetten. Tilburg pakte alsnog met 26-24 de derde set. Als het befaamde derde setje zou het uitgelegd kunnen worden. Hopelijk werd de vierde set ingezet en kon een vijfsetter voorkomen worden. Met een non-stop voorsprong leek er toch onnodige spanning onder de heren te leven. Nergens voor nodig, want de voorsprong werd groter en niet meer afgegeven. Met 18-25 kon de wedstrijd met 1-3 winst voor Hovoc afgeschreven worden. De heren gaan bijna de winterstop in en hebben nog twee wedstrijden (Breda en Schouwen-Duiveland) voor de boeg. Ze staan nu vierde, maar hogerop is mogelijk.