VC Athos '70 HS 3 - Hovoc HS 5 4-0
Hovoc HS 6 - Havoc HS 2 0-4
Meisjes BODI MB 1 - Hovoc MB 1 1-3

Competitie zaterdag 10 december
Dames19:00 uur Hovoc DS 1 - VoCASA DS 1, Scheidsrechter: Extern, Tellers: Rachel Verwiel en Myrthe Manders
17:00 uur Hovoc DS 2 - Vershuys.com Peelpush DS 3, Scheidsrechter: Extern, Teller: Krista Kersten
18:00 uur Olsredlem DS 1 - Hovoc DS 3
15:00 uur Hovoc DS 4 - Vershuys.com Peelpush DS 4, Scheidsrechter: Ellen van de Pasch, Teller: Lara te Boekhorst
19:00 uur Hovoc DS 5 - HORNERHOF/HHC DS 5, Scheidsrechter: Amy Houwen, Teller: Jip Claessen
17:00 uur Hovoc DS 6 - Set Up DS 3, Scheidsrechter: Nicole Jochijms, Teller: Tessa Vaassen
Heren17:00 uur Stravoc HS 1 - Hovoc HS 1
19:00 uur AV Flash HS 1 - Hovoc HS 2
19:00 uur Hovoc HS 3 - BVC Holyoke HS 1, Scheidsrechter: Nadie Janssen, Teller: Michelle van der
Sterren
19:00 uur Havoc HS 2 - Hovoc HS 4
15:00 uur Hovoc HS 5 - BVC Holyoke HS 2, Scheidsrechter: Loes Vullings, Teller: Ellen van Rensch
18:30 uur Tupos HS 3 - Hovoc HS 6
Jongens B16:30 uur Vershuys.com Peelpush JB 1 - Hovoc JB 1

Verslagen Dames
Dames 1Afgelopen zaterdag was een belangrijke uitwedstrijd. De dames van Meerkerk stonden op gelijke hoogte in de ranglijst, dus kansen genoeg zou je zeggen. We kwamen terecht in een mooie lichte sporthal. Het team aan de andere kant van het net was in exact dezelfde kleding gehuld: zwarte inspeelshirtjes en zwart-geel tenue!
Met de start van de wedstrijd leek alles koek en ei; tot 5-5 ging het leuk en gelijk op. En toen begon de ellende. Al snel bleek dat de scheidsrechter niet van plan was roemloos te onder te gaan. Hij eiste een hoofdrol op door voor zaken te fluiten die er niet waren, de beslissingen van de dames-vlaggers naast zich neer te leggen en alert te zijn op de aanwijzingen van het publiek. Dit had zijn weerslag op ons spel. We lieten ons letterlijk uit het veld slaan. De eerste set werd dan ook verloren.
Set twee herpakten we ons en wonnen we. Set drie en vier opnieuw veel weerstand van de scheids en het zeer onsportieve publiek. We lieten dit alles grip krijgen op ons eigen spel. We waren slordig, traag en niet overtuigend. Beide sets werden dan ook verloren.
Hoewel er enkele vingers gewezen kunnen worden naar de leiding van deze wedstrijd, moeten we zeker ook hand in eigen boezem steken. We hebben de emoties af en toe de overhand laten nemen en de wilskracht om te winnen lag waarschijnlijk nog bij de McDonalds in Maasbree. Lange analyses zijn dan ook niet nodig, we kunnen hartstikke goed volleyballen. We moeten het alleen nog laten zien op een zaterdagmiddag!
Komende zaterdag een nieuwe kans. Om 19:00 uur spelen we een thuiswedstrijd tegen de dames van Vocasa.
Zoare Moos!
Dames 2Na twee weken rust reden we afgelopen zaterdag helemaal naar het zuiden om punten proberen te pakken tegen de Jokers. We begonnen enthousiast, kwamen op een stand van 23-23 en de dames uit Maastricht kregen warm, want zij dachten - zoals zelf gezegd - wel even te winnen tegen de laatste op de lijst. Ze wisten toch de set binnen te halen en met deze tegenslag in onze gedachten lieten we ons in set twee overdonderen, deze ging dan ook vrij snel naar de Jokers.
De derde set was een ander verhaal, wij kwamen snel op voorsprong. Deze hadden we ook wel nodig op het einde van de set, maar we haalden een mooie overwinning binnen.
Toen kwam set vier. Bij een stand van 17-23 in het voordeel van de Jokers kwam de teller tot conclusie dat onze nummer drie niet in de opstelling hoorde te staan. Zij stond er echter wel al vanaf het begin van de set in en de scheidsrechter besloot na een hoop discussie dat wij in de juiste opstelling moesten gaan staan en alléén wij naar de stand terug moesten waarbij nummer drie in het veld was gekomen, nul. Met 0-23 werd de set hervat en de laatste twee punten werden gescoord door de Jokers. Uiteraard zijn wij het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en hebben we bezwaar aangetekend. Hierover dus later meer.
Volgende week weer een thuiswedstrijd, deze keer tegen Peelpush.
Karamabaaa!

Verslagen Heren
Heren 1Met oud-coach Thei op de bank als vervanger voor de buikgrieperige Guido trad Hovoc H1 thuis aan tegen VVC-Vught H1. Het Horster team wisselt dit seizoen sterke wedstrijden af met mindere en dit was duidelijk geen al te beste pot. In plaats van gezamenlijk de tegenstander te bestrijden, werd de energie teveel op elkaar gericht, hetgeen resulteerde in een onstabiele pass en te hoge persoonlijke foutenlast. Vught kon haar eigen spel spelen en hoewel het in de derde set al beter liep, kreeg Hovoc pas in de laatste set zicht op een winstpunt. Helaas werd dat net niet verzilverd (23-25) en bleven er zodoende geen punten in Horst.
Komende zaterdag gaat de Horster equipe in Stramproy haar best doen punten te pakken van Stravoc, dat één plaats boven Hovoc staat. Hopelijk valt er dan weer wat te vieren!
Hieperdepiep... Hoera!
Heren 4
Afgelopen zaterdag hebben we het opgenomen tegen HS4 van Avance. Net als ons een jong team, weer eens wat anders dan tegenstanders met een gemiddelde leeftand van circa 50. Met een paar momenten waarop het wat minder ging, hebben we de wedstrijd met niet al te veel moeite binnen weten te halen met 4-0!
Komende zaterdag spelen we uit tegen Havoc HS2! We gaan natuurlijk voor een 4-0 winst, zodat we de coach twee bakken bier afhandig kunnen maken :-)
Katsu!

Fototocht zaterdag 17 decemberVergeet niet om je voor 13 december (gratis) op de geven voor de fototocht op zaterdag 17 december!

Scheidsrechters zondag 11 decemberDe volgende scheidsrechters en tellers worden op zondag 11 december verwacht voor het fluiten en tellen voor de CMV jeugd: Wiebe van Stratum, Falco Wijnen, Mike Gooren, Martijn Schoeber en Stef Wismans.
De zaalwacht wordt die dag verzorgt door Niek Lamers.
Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent. Als je niet kunt dan zelf voor vervanging zorgen.

Jeugd competitie zaterdag 10 december
Meisjes C16:45 uur VC Herten MC 1 - Hovoc MC 1
13:30 uur Asterix MC 1 - Hovoc MC 2
13:00 uur Hovoc MC 3 - S'62 MC 2, Scheidsrechter: Myrthe Cortenbach, Teller: Roy Alaerds
Jongens C15:00 uur SV Ludentes JC 1 - Hovoc JC 1
13:00 uur Havoc JC 1 - Hovoc JC 2