Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 4 november heeft Hovoc HS1 REVOC/VCB HS1 uit Reuver opgewacht.

Verslagen
Heren 1

vrijdag was er al een vooraankondiging in de Limburger over ‘de wedstrijd van de dag’ in de tweede divisie. Revoc (onbetwist nummer 1) tegen Hovoc heren 1 (3-voudig promovendus en nu al meedraaiend in de top.). Revoc had al lang en breed de wens, meer in de mededelingen sfeer, kenbaar gemaakt om te willen promoveren. Hovoc had wat goed te maken met vorige week waarin ze een draak van een wedstrijd speelden tegen Roosendaal. Een verdienste voor Roosendaal, maar een kwelling voor de Horster equipe.

Dat de vooraankondiging was aangekomen bleek wel uit het feit dat de tribune met uit en thuis publiek alvorens het inspelen was volgestroomd. De verwachtingen waren voor spelers en toeschouwers hoog gespannen.
De eerste fase van de wedstrijd was aangebroken. Het inslaan. Dat was al indrukwekkend om te zien. Om elkander te imponeren werden de ballen snoeihard tot binnen de meter geslagen. Dat beloofde dat het er hard aan zal toegaan.

Vanaf het aller begin werd er voluit gespeeld. Het was net een schaakspel. Continue werden elkaars zwakheden opgezocht. Een voortreffelijk verdedigende Mark Cuppen maakte dat Revoc de grenzen moest opzoeken. Een sterk blokkerend Revoc, met meervoudig uitgeroepen middenman van het jaar, Wout Gielens, haalde het uiterste van de Hovocse aanvallers. Geen moment was er een team dominant. In de finale van de eerste set wist Revoc de versnelling in te zetten. Hovoc wist de 21 punten nog aan te tikken, maar Revoc was als eerste bij de 25.
Er kon weinig anders gezegd worden dan dat Revoc goed speelde en dat Hovoc een maatje tekort kwam. Er hoefde alleen maar vrijuit gespeeld te worden. Er kon alleen maar vrijuit gespeeld worden. Een fantastische service serie van Nico Freriks gaf in de tweede set een voorsprong die Revoc onder druk zette. Puntje voor puntje knokte Revoc zich nog wat terug, maar kon geen vuist meer maken. Met 25-20 werd de tweede set in deze competitie van Revoc afgesnoept. De Hovocse mannen straalden helemaal dat ze dit al hadden behaald.
Met de adrenaline nog in het lijf werd de derde set binnen geslagen. Ook hier werd non stop op het scherpst van de snede gespeeld. Bleven de scores dicht bij elkaar. Leek elk moment de één de ander te overstijgen. Powerplay wisselde het andere powerplay af. Nipt ging Hovoc in volle sprint als eerste over de 25. Met 25-22 werd er al een mentale monsterzege gevierd. Vol zelfvertrouwen werd de vierde set ingegaan. Alles ging goed en enkele service series bracht een voorsprong van 17-12 met zich mee. Yordan Peev vond het welletjes geweest en deze topspeler van Revoc zette zijn service kwaliteiten in. Hij wist eigenhandig de druk zo bij de Horster mannen op te voeren dat deze nagenoeg niet meer aan spelen toe kwamen. Pijnlijk om een haalbare zege zo uit de vingers te zien glippen. Een voorsprong werd een achterstand en niet veel later werd met 21-25 de set aan Revoc gegeven. Een zuur momentje. De laatste set begon Hovoc al meteen aan een achterstand. Een opleving in het middenbedrijf gaf nog een gelijkstand waarop Revoc een tandje bij wist te zetten. Met 12-15 ging de laatste set naar Revoc. Een terechte winst voor deze Revocse mannen, een topwedstrijd tussen twee titanen en fantastisch voor de toeschouwers. Hovoc staat nu gedeeld 3e en Revoc aan kop met 7 punten los.

Dames 1
Afgelopen zaterdag heeft Hovoc dames 1 tegen Avance dames 1 gespeeld. Na een felle warming-up begonnen de teams aan de eerste set. De teams liepen gelijk op, maar Hovoc kwam niet in de gevarenzone. Met name dankzij de fouten van de tegenpartij kon Hovoc de eerste set binnehalen met 25-18. De Horster dames wisten dat ze beter konden dan dat ze in de eerste set lieten zien. De overtuiging in de tweede set was ver te zoeken in het begin. Een flinke achterstand was hiervan het gevolg en Hovoc moest zichzelf scherp zetten om deze achterstand in te halen. Door goede servicedruk te leveren en de taken uit te voeren, wisten de dames uit Horst zichzelf punt voor punt terug te knokken en de achterstand om te buigen in een voorsprong. Hovoc wist daarmee ook de tweede set te winnen met 25-20. De derde set leek een kopie te worden van de tweede set, maar ook in deze set wist Hovoc terug te knokken en de set binnen te slepen met 25-19. De vierde set was Hovoc klaar met het wisselvallige spel van de sets ervoor. Ieder punt werd uitbundig gevierd en een overtuigend spel in de vierde set resulteerde in een setwinst van 25-16. Hovoc heeft haar ongeslagen status weten vast te houden en staan momenteel eerste op de ranglijst!