Zaterdag 14 januari hebben Hovoc HS1 Nuvoc HS1 uit Veldhoven opgewacht. Hovoc DS1 reisde naar Uden om het tegen Saturnus/Hendriks Coppelmans DS1 op te nemen.

Sinds een maand is de PLUS sponsoractie weer actief. Na een afwezigheid van enkele jaren heeft de PLUS deze actie (vernieuwd) weer in het leven geroepen, om hun 10 jarig jubileum te vieren. Deze actie zal in totaal 10 weken duren en eindigt op zondag 12 februari 2016. Deze week bestaat de PLUS precies 10 jaar en zijn er speciale acties, zo is er een open huis op woensdag 11 januari van 18.00 tot 20.00 uur en krijg je deze week dubbele sponsorzegels bij de boodschappen!

• Doe uw boodschappen bij PLUS Lucassen in Horst en ontvang bij iedere 5 euro aan boodschappen een sponsorzegel t.w.v. €0,05. (Bij diverse actieproducten ontvang je ook nog extra zegels!)
  • Gooi deze sponsorzegels vervolgens in de speciale inzamelton die is neergezet in onze sporthal.
  • Wekelijks wordt deze ton geleegd en geteld. De sponsorzegels worden op een verenigingsspaarkaart geplakt en deze leveren wij weer in bij de Plus.
  • Wekelijks zal de stand van alle deelnemende clubs op een scorebord in de supermarkt worden weergegeven en opwww.plushorst.nl

Spaar samen met PLUS Lucassen voor volleybalvereniging Hovoc en deponeer allemaal jullie spaarzegels in de inzamelton in de sporthal! Deze week worden er dus dubbele zegels uitgedeeld, in verband met het jubileum!

Namens de sponsorcommissie alvast bedankt,

Verslagen

Voor Hovoc was deze zaterdag de eerste competitie zaterdag van het nieuwe jaar. De heren luidden tegen Veldhoven de 2e helft van de competitie in. In de uitwedstrijd werd er een 1-3 winst geboekt en deze subtopper heeft bij de nummer 2 en 3 al punten weten af te pakken. Toch wat onwennig in het nieuwe jaar ging de wedstrijd van start terwijl Nuvoc vol uit de startblokken schoot. De Hovoc heren hebben behoorlijk wat overcapaciteit in huis en dat werd stukje bij beetje aangeboord. Rustig en doeltreffend werd de minieme achterstand ingehaald en na wat series over en weer werd er een definitieve voorsprong gepakt (25-19). De tweede en derde set liet Hovoc zich van zijn beste kant zien en dwong met volleybalgeweld Nuvoc op de knieen. Een serviceserie van 14 achtereenvolgende punten gaf Nuvoc een behoorlijke knauw. De sets werden dan ook ruimschoots gewonnen (25-16 & 25-12). De laatste set speelde Nuvoc vrijuit en Hovoc geloofde het allemaal wel. Daardoor moest Hovoc de concentratie toch even oppakken en maakte ook de laatste set tot een winst. Met een setstand van 25-21 lijkt het spannend, maar was het eigenlijk niet. De directe ‘concurrenten’ hebben punten gemorst en dat maakt het gat tussen 1 en de rest alleen maar groter. 14 punten los op de nummer 2 geeft het gevoel van een riante voorsprong. Zaterdag 21 januari reizen de heren naar Urmond om de 2 seizoenen meegereisde ADC te treffen.

De eerste wedstrijd van 2017 mocht Hovoc DS1 afreizen naar Uden voor de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Saturnus. Hier hadden we nog wat recht te zetten na het verlies van de eerste wedstrijd. In het begin van de eerste set ging het spel gelijk op. Door een goede service serie van Saturnus, die we niet onder controle kregen, liep de tegenstander uit. We konden ons spel daarna niet meer goed oppakken en verloren deze set met 25-14. In de tweede set lukte het wel om ons spel op te pakken en namen direct een voorsprong. Tot een stand van 18-21 konden we deze aanhouden, waarna Saturnus een tandje bij ging schakelen. Na een spannende eindfase van deze set trok Saturnus aan the langste eind en verloren we de set met 28-26. In de derde set moest het dan gaan gebeuren.... En het gebeurde! De servicedruk ging omhoog en Saturnus kreeg het lastig. Dit keer lukte het ons om een voorsprong te pakken en deze ook aan te houden. We wonnen deze set met 19-25. Gedreven om de wedstrijd binnen te slepen gingen we de vierde set in. In deze set gingen we gelijk op, waar Saturnus steeds een kleine voorsprong had. Het lukte ons bij 24-24 op een gelijke stand te komen, om daarna de set meteen af te maken en te winnen met 24-26. Er kwam een vijfde set, waar het kruit bij Saturnes verschoten leek. Bij ons daarentegen lukt alles; sterke services en mooie aanvallen zorgde ervoor dat we deze set binnen konden halen met 7-15. Een 2-0 achterstand hebben we daarmee om kunnen draaien in een 2-3 winst! Een goed begin van de tweede helft. Das ist Wahnsinn!!