Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen bericht
Zaterdag 8 oktober hebben de Heren van Hovoc hun eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen ADC uit Urmond. De Dames zakten af naar Sittard om het tegen Sittardia op te nemen.

Verslagen

Deze tweede competitie wedstrijd moest er tegen ADC gespeeld worden. Deze ploeg zijn de heren van Hovoc al 2 seizoenen gevolgd. Samen zijn we 2 jaar geleden in de eerste klas begonnen en ADC stroomde in de schaduw van Hovoc mee naar nu de derde divisie. Het vorige treffen bracht altijd spannende wedstrijden met zich mee. De setstanden lagen vaak dicht bij elkaar. Hovoc trok over het algemeen wel aan het langste eind, maar niet altijd.

Van wat nog bekend was van ADC werd op getraind, besproken en geanalyseerd. Afspraken werden gemaakt en stelling werd genomen. Voorzichtig werd er begonnen en al erg vroeg in de set was het een sterke service serie die Hovoc uit liet lopen tot 22-10. Een koud kunstje om het af te maken tot 25-11.

Toch niet helemaal gerust werd de tweede set begonnen nadat Bob Soberjé hamerde op gemaakte afspraken. Het begon met een fel, van ADC’s kant, spel. Een kleine achterstand voor de heren was het resultaat. Fel en doelmatig met af en toe een slordig moment maakte het gat dicht en Hovoc nam de leiding. Zonder veel problemen werd de set gepakt met 25-19.

De derde set ging om 4 punten, dus werden de slordige momenten van de vorige set eruit gehaald en vol erop. Snel nam Hovoc de leiding en zonder veel spektakel liep ADC tegen een 25-15 verlies aan.

Om de volle punten te pakken moet wel alles kloppen. Dat deed het. De zwakheden van ADC werden maximaal benut. Een tijdje bleef ADC bij, maar tegen het einde werd een sprintje getrokken en een gat geslagen. Een strakke serviceserie maakte een eind aan de wedstrijd. Met een setwinst van 25-19 Was dit de eerste 4-0 overwinning en uitslag in de gehele competitie tot zover.

Afgelopen zaterdag nam Hovoc dames éénhet op tegen de dames uit Sittard. Zebegonnen niet scherp aan de wedstrijd en spelvreugde was ver te zoeken. Dit was terug te zien aan de eindstand van de eerste set die werd verloren met 25-14. De tweede set zat er meer beleving in het spel van Hovoc en wisten de dames de punten bij elkaar te sprokkelen. Het bleef tot de laatste punten spannend, maar Sittardia wist ook set twee naar zich toe te trekken en won met 25-23. Ook de derde set verdiende geen schoonheidsprijs en bleef Hovoc achter de feiten aanlopen. Het team uit Horstkon het spel niet omdraaien en deleidende ploeg zijn en verloor ook deze setmet 25-17. Overtuigd van minstens één punt begonnen de Horster dames aan set 4. Het leek even op te leven en soms leek het zelfs op het spel wat zij horen te spelen, maar tevergeefs. Hovoc verloor de vierde set met 27-25 en daarmee ook de wedstrijd met 4-0.