Heren pakken punten in Maastricht, dames doen goede zaken tegen WIK

14 november 2022

Heren 1
Op zaterdag 12 november stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor de heren. Ditmaal tegen de nummer 2 van de competitie, Umoya/Jokers VC uit Maastricht. Hovoc Heren 1 staat op de 10e plek en had deze wedstrijd de doelstelling om punten af te pakken van de Maastrichtse kampioenskandidaat.

In de eerste set kwamen de Jokers op een voorsprong van 3 punten. Dit hield zich aan tot 14-11, waarna de set kantelde. Na een uitstekende serviceserie van Mike Gooren, met maar liefst 10 (!) servicebeurten en meerdere aces greep Hovoc de leiding, en de heren Heren 1 wonnen de eerste set met 20-25 door verzorgd spel.

Het eerste team van Hovoc werd onderschat door de mannen uit Maastricht. In set 2 kwam de basisopstelling van de Jokers in het veld om de schade te herstellen. In het begin kwam Hovoc op een achterstand van 6 punten. Weer werd er een goede servicereeks neergezet, ditmaal door invaller Tom Weijs. De stand werd gelijkgetrokken maar uiteindelijk miste Heren 1 net de aanvalskracht om het de Jokers moeilijk te maken, waardoor de set verloren ging met 25-17.

Vroeg in de derde set werd er weer machtig geserveerd door Mike Gooren. Hovoc kwam op een 1-7 voorsprong en wisten de sterkste aanvaller van de Jokers af te stoppen met een goed block. Hovoc pakte de derde set met 20-25.

Nu er een 1-2 voorsprong was behaald in sets, zagen de mannen dat er wel degelijk winst te halen was tegen de huidige nummer 2. Helaas kwam Hovoc snel op achterstand in set 4. Coach Pim Janssen had zijn 2 time-outs al halverwege de set gebruikt. Vanuit een flinke achterstand van 17-5 werd er nog knap teruggevochten, maar de set ging verloren met 25-21.

Set 5 was een kopie van set 4. Een achterstand van 13-5 zorgde ervoor dat de winst al snel ver uit zicht was. Toch lieten de Horster mannen de kopjes niet hangen en werd vol overtuiging voor elke bal gegaan. Het mocht helaas niet baten, en de 5e set ging met 15-8 verloren. Hovoc Heren 1 speelde een goede wedstrijd. Helaas geen winst, maar wel 2 belangrijke punten gepakt tegen een sterke ploeg.

Aankomende zaterdag speelt Heren 1 thuis om 19:30 tegen de nummer 9, VC Landgraaf HS1, die op één punt hoger staan dan de mannen van Hovoc, op de negende plek.

Dames 1
Nadat de dames de 11e van de 11e goed hadden gevierd in Roermond stonden ze zaterdagochtend fris en fruitig op om naar Groot-Ammers te vertrekken. Zo groot was het daar niet en parkeren was een grote uitdaging maar niks wat de dames niet aankunnen.

Hovoc Dames 1 was afgelopen zaterdag vroeg op pad om aan te treden tegen WIK Groot-Ammers. Na het korte inspelen met obstakelkoers was het tijd om aan de eerste set te beginnen. Beide ploegen gingen vol voor elk punt en de teams waren erg gewaagd aan elkaar. De stand ging lang gelijk op, maar Hovoc wist richting het einde uit te lopen, waardoor de eerste set werd gewonnen met 25-18.

De overwinning van de eerste set gaf de dames veel vertrouwen, dit namen ze mee naar de tweede set. Het ging weer gelijk op, maar langzaam slopen er wat foutjes in bij de Horster dames. Een kleine voorsprong kwam er voor de tegenstander maar Hovoc was gebrand om hier de volle punten te pakken. Een tactische time-out werd genomen waar nog een keer de belangrijkste taken werden uitgelegd. De dames pakten puntje voor puntje terug en wonnen de set alsnog, met 26-24.

De tweede set werd onnodig spannend, waardoor de Hovoc-dames in de derde set meteen wilden laten zien dat ze beter waren dan de tegenstander. Dit was goed te merken: er werd gegaan voor elke bal en lange rally's werden steeds gewonnen. De tegenstander was moegestreden door de 2e set en VC WIK had niet veel in te brengen. De dames speelden hun eigen spel door en wonnen afgetekend de derde set, 25-11.

De wedstrijd was binnen, nu restte de kers op te taart: de 5 punten moesten mee naar Horst. De soepele derde set had de dames vleugels gegeven waardoor de voorsprong weer snel gegrepen werd. De tegenstander leek het op te geven en de voorsprong werd groter en groter. Toen het 24-10 stond konden de dames rustig ademhalen en alleen nog het laatste puntje binnenslepen. De tegenstander had helaas andere plannen en kwam nog een beetje terug, maar ook set 4 eindigde in duidelijke cijfers: 25-14.

De eerste 4-0 overwinning en dit moest natuurlijk gevierd worden. De dames gingen eerst gezellig naar de Mac waar ze zich weer volledig kind voelden. Daarna werden ze opgesplitst en waren ze overal in Limburg te vinden, van Venlo tot Weert.