Dames pakken 4-0 overwinning, heren laten puntje liggen in Den Dungen

18 december 2023

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Hovoc de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft. Ze namen het op in de eigen Dendron Sporthal op tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc Dames 1, een team dat bovenin meedraait in de Tweede Divisie.

De dames wisten dat ze op hun best moesten zijn om met de winst het veld te verlaten. Na de griepjes van de afgelopen week stonden de meiden deze week gelukkig weer topfit in de sporthal. Ze begonnen de eerste drie punten nog twijfelachtig, maar daarna werd het eigen spel opgepakt, en wist Hovoc uit te lopen. Er werd blokkerend veel gescoord en de dames lieten, in tegenstelling tot vorige week, zien dat je niet zomaar van Hovoc wint. Vanaf 18-18 liep het eventjes gelijk op, maar de dames hielden hun hoofden koel en wonnen met 25-22 de eerste set.

Een mooi begin van de wedstrijd, maar iedereen was het erover eens dat Stravoc in punten nog te dichtbij was gekomen. De dames begonnen deze set net zoals de vorige niet heel sterk. Er werden wat foutjes gemaakt en de communicatie liep niet helemaal gesmeerd waardoor er soms slordigheidsfoutjes waren. Hovoc had even een time-out nodig om daarna te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Vanaf een stand van 15-15 liep Hovoc uit en werd ook deze set binnengesleept, met 25-21.

Zaak om deze lijn door te trekken, en ook de derde set binnen te halen. Hovoc pakte in het begin wat puntjes maar ditmaal was het Stravoc dat uit wist te lopen. Vanaf de dubbele cijfers wist Hovoc dit patroon om te draaien. De dames uit Horst werkten hard en de ene na de andere bal werd hard of juist zeer tactisch op de grond geplaatst bij de tegenstander. De set werd met 25-19 binnengehaald.

In de vierde set maakte Fleur Houwen haar entree op de diagonaalpositie, en wat voor een entree! Er werd sterk gestart en het leek bijna alsof Stravoc niet meer wist waar ze het moesten zoeken. Toen Fleur ging serveren werd wist de tegenstander niet wat hen overkwam, en met maar liefst 11 services (!) achter elkaar werd het gat groter en groter. Stravoc probeerde voor elkaar te krijgen via de scheids maar niets mocht meer baten, 25-10 voor Hovoc!

Een mooie en dikverdiende 4-0 voor de dames uit Horst is een heerlijk begin van de vakantieperiode. Op 13 januari zijn wij weer op het veld te vinden in Oost- West en Middelbeers. Voor nu fijne feestdagen en tot in 2024!

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van 2023 op het programma. Hovoc Heren 1 nam het op tegen Donki Sjot Heren 2, in het Brabantse Den Dungen. Donki Sjot staat op de laatste plek, met 8 punten uit 11 wedstrijden. Een 0-4 overwinning was de doelstelling, en met een minder resultaat konden de Horster mannen dan ook niet tevreden zijn.

Helaas begon Hovoc Heren 1 in set 1 onzorgvuldig. Er werd om de haverklap fout geserveerd, de passing werd niet goed verzorgd en er werden veel aanvalsfouten gemaakt. Ook werden afspraken niet goed nagekomen. Horst was duidelijk niet bij de les en kwam geen enkele keer op voorsprong in de eerste set. Donki Sjot profiteerde hiervan en kon de eerste set binnen slepen door de fouten aan kant van Hovoc, 22-25 verlies.

Nadat coach Pim Janssen zijn team stevig had toegesproken gingen de koppen toch omhoog in set 2. Job Willems en Mike Gooren voerden meteen de druk op Donki Sjot op met hun service. Horst kwam op een voorsprong van 13-4. Ondanks de voorsprong speelde Hovoc Heren 1 geen goede pot, maar wist het set 2 binnen te slepen met 25-19.

In set 3 bleef Hovoc matig spelen. De servicedruk werd omlaag geschroefd, aangezien Donki Sjot hier ook al genoeg moeite mee had. Ondanks het slordige spel aan de Horster zijde kwamen de mannen uit Den Dungen er niet aan te pas: 25-19 setwinst.

In set 4 pakte Horst weer vroeg de voorsprong, weer door een sterke service van Mike Gooren. Op een stand van 5-16 in het voordeel van Horst leek Donki Sjot het te hebben opgegeven, waardoor Horst eenvoudig te set binnen sleep met 25-14.

Ondanks de 1-3 overwinning benadrukte coach Pim Janssen dat de wedstrijd niet goed genoeg was. Toch gaf Pim ook aan dat Hovoc Heren 1 trots mag zijn op hun prestaties tijdens de eerst helft van het seizoen. Waar het vorig seizoen eindigde met 40 punten op plek 10 en de wedstrijden om promotie/degradatie verloor, staat Hovoc nu op plek 4 met 34 punten uit 11 wedstrijden. De eerste wedstrijd van 2024 wordt gespeeld op 13 januari tegen Volley2B in de Dendron Sporthal om 19:30.