CMV meiden naar landelijke finale Open Club

3 maart 2010

Zaterdag 20 februari hebben de Hovoc meiden CMV in Tubbergen (bij Almelo) zich geplaatst voor de landelijke finale van de Nationale Open Jeugd kampioenschappen.

Dit kampioenschap is het belangrijkste jeugd volleybaltoernooi dat de NeVoBo jaarlijks organiseert, waarbij elke vereniging haar sterkste teams per categorie afvaardigt.
Hovoc neemt dit jaar deel met een meisjesteam dat bestaat uit de sterkste speelsters t/m 12 jaar in de CMV (circulatie en minivolleybal) categorie.

Tijdens de halve finale in Tubbergen werden eerst Bolsward en vervolgens Krekkers met 2-0 verslagen. Hierna volgde een zeer spannende en erg goede wedstrijd tegen de thuisspelende ploeg Dynamo Tubbergen. Ook deze wedstrijd werd met mooi aanvalspel in het voordeel van Hovoc beslist (25-21 en 25-20).
Deze resultaten betekende een eerste plaats in de poule, wat resulteerde in een finale tegen de nummer twee van de andere poule: Saasfeldia.

Tijdens de finale verliepen de eerste punten door de zenuwen nog een beetje moeizaam. Echter al gauw kwamen de Hovoc meiden steeds beter in hun spel. Mede natuurlijk door de aanmoedigingen van de coaches Marian en Els en de diverse meegereisde supporters.

Dit leidde tot een mooie 2-0 (25-14 en 25-14) overwinning en deelname aan de landelijke finale.

Deze finale vindt plaats op zaterdag 15 mei in Apeldoorn en hier zullen de beste acht teams van Nederland strijden om de titel van Nederlands Open Jeugdkampioen CMV.

Aniek, Judith, Manon, Lieke, Nienke, Marjon en de coaches heel veel succes toegewenst.