Dames 1 & Heren 1 bezoeken Volleybal Extra!

16 januari 2014

Naar heel wat mails, belletjes en berichtjes was het donderdag 16 januari dan toch zo ver. Een aantal spelers van de selectieteams gaan een training bijwonen van Volleybal Extra. In wedstrijdtenue aangekomen in de sporthal was het meteen duidelijk dat we aan de bak moesten.

Na een warming-up waar weer de vertrouwde loopvormen “Duitse pas & kikkersprong” aan bod kwamen, begon de krachtserie. We zijn op dinsdag John van Fysio Westsingel gewend, maar deze krachttraining was voor ons toch wat zwaarder. De buikspieren staan weer gespannen!

Een game-like spelletje werd gegoten in een estafette. De teams werden gevormd en door middel van de high-five’s werd duidelijk dat er op het scherpst van de snede gestreden zou worden.
Onder een stok door duiken, de beruchte agility ladders, een hoepel en daarna de koprol bracht ons bij de ballenkar, waar wij een bal uit moesten pakken en terug rennen naar het team. Nadat de eerste twee rondes een gelijkspel opleverden, werd er een bal uit de bak gehaald. Tot grote verbazing van iedereen was ook het laatste potje een gelijkspel.

En dan… Volleyballen! Na de schouders eerst goed los te hebben gegooid - op techniek, handjes hoog, door de knieën en bovenhands gooien - werd er als snel over gespeeld. Onderhands, bovenhands alles gaat over het net!
Op het einde nog een paar minuutjes serveren en een wedstrijdje wat wel een winnend team opleverde, maar dat wil ik vergeten want helaas zat deze schrijver niet in dit team!

Meedoen is belangrijker dan winnen en dat stralen alle spelers van Volleybal Extra uit. De motivatie om voor een bal te gaan en het plezier dat deze heren en dame uitstralen, nemen wij zeker mee naar onze trainingen en de wedstrijden!

Volleybal Extra, namens Debbie, Inge, Pim en Pieter bedankt dat wij deze training hebben mogen meemaken! Hopelijk komen we jullie nog jaren tegen in de sporthal!

Dames 1 & Heren 1