De Oenoemoeloeke 5 op Horster boerenbruiloft

10 februari 2015

De Horster feestband De Oenoemoeloeke 5 treedt op carnavalsdinsdag 17 februari nog één keer op en wel tijdens de boerenbruiloft in De Mèrthal. Daar voltrekt zich vanaf 14.11 uur het huwelijk tussen bruidegom Sjaak (Nard Joosten) en zijn Poolse bruid Roza (Maud Theeuwen). Om in Hovoc-termen te spreken, een prachtig setje. Aansluitend aan het huwelijk barst het grote feest los, waarbij heel Horst aan de Maas is uitgenodigd om mee te komen vieren.

Behalve de liedjeszangers van D’n Dreumel heeft volleybalvereniging Hovoc de drie jaar geleden gestopte formatie De Oenoemoeloeke 5 weten te strikken voor een optreden. “De Vastenoavessturrem keert voor de echt allerlaatste keer terug”, zegt zanger Koen Hendrix, die verwijst naar hun grootste hit. “Als onze repetities een voorbode zijn van hetgeen dat komen gaat, belooft het een oenoemoeloek huwelijksfeest te worden!”

Ondertussen worden achter de schermen de laatste details afgewerkt voor de deelname aan de Horster optocht, waarin zowel het circus van de jeugdboerenbruiloft als de “grote” boerenbruiloft prominent aanwezig zullen zijn. Het gezelschap oefent haar spel nog een laatste keer en de organisatie van Hovoc treft de laatste voorbereidingen voor carnavalsdinsdag. Voor het eerst sinds jaren wordt er die dag weer een warme maaltijd geserveerd: een stevige boerenkost vanzelfsprekend.

Rob Derix, de voorzitter van de boerenbruiloftscommissie vertelt daarover: “Naast het gebruikelijke natje zorgen we dit jaar tijdens de boerenbruiloft ook voor een hapje. De keuze zal bestaan uit boerenkool-, wortel- of zuurkoolstamppot met daarbij een braadworst, kookworst, gehaktbal of speklapje. Dat voedzame menu wordt door een professionele kok klaargemaakt met louter lokale ingrediënten. Het voorproefje dat ik heb gehad, smaakte alleen maar naar meer.”

Aanstaande dinsdag is het dan zover. “Het programma van de boerenbruiloft in De Mèrthal begint om stipt 14.11 uur. Net als het aanstaande bruidspaar dat ten overstaan van alle Dreumels hun jawoord gaat geven, kijken we daar enorm naar uit. Dankzij vereende krachten en gezamenlijke inspanning van alle vrijwilligers binnen onze club, hopen we het warme en gezellige Hovoc-gevoel naar heel Horst over te brengen. Wij hebben er zin in!”

Op www.boorebrullef.nlis meer informatie te vinden en het speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde boerenbruiloftslied gratis te downloaden.