Echonieuws 15 maart

15 maart 2010

Uitslagen zaterdag 13 maart
Dames

SV Aspargos DS 1 - Hovoc DS 1 0-4
S'62 DS 1 - Hovoc DS 2 1-3
AV Flash DS 1 - Hovoc DS 3 0-4
Olsredlem DS 2 - Hovoc DS 4 1-3
Summa Peelpush DS 5 - Hovoc DS 5 3-1
Heren
Hovoc HS 1 - Summa Peelpush HS 2 0-4
Hovoc HS 2 - Flamingo's'56 HS 3 3-1
TSL Activia HS 2 - Hovoc HS 3 1-3
Hovoc HS 4 - Revoc/VCB HS 5 1-3
Meisjes B
Set Up MB 1 - Hovoc MB 1 0-4
Grashoek MB 2 - Hovoc MB 2 1-3
SV Aspargos MB 1 - Hovoc MB 3 2-3
VC Athos '70 MB 3 - Hovoc MB 4 0-4
Jongens B
Hovoc JB 1 - ASC JB 1 4-0
Hovoc JB 2 - VC Athos '70 JB 1 0-4

Competitie zaterdag 20 maart
Dames

17:00u Hovoc DS 1 - VC Voerendaal DS 1, Teller: DR Ellen en Moniek
17:00u Hovoc DS 2 - Accretos DS 2, Scheidsrechter: Rianne Spreeuwenberg, Teller: Suzanne van de Pasch
17:00u Hovoc DS 3 - Olsredlem DS 1, Scheidsrechter: Anouk Jenneskens, Teller: Linda Peeters
19:00u Hovoc DS 4 - Set Up DS 3, Scheidsrechter: Maartje Driessen, Teller: Fennie Wagemans
19:00u Hovoc DS 5 - NVC DS 1, Scheidsrechter: Fieke Hendriks, Teller: Jolanda Weijs
17:30u Olsredlem DS 3 - Hovoc DS 6
Heren
16:00u Nuvo'68 HS 1 - Hovoc HS 1
16:30u Terraveen/Forzato Combinatie HS 2 - Hovoc HS 2
19:00u VC Athos '70 HS 4 - Hovoc HS 4
Meisjes B
15:00u Hovoc MB 1 - VC Velden MB 1, Scheidsrechter: Suzanne Vissers, Teller: Piene Claessen
15:00u Hovoc MB 2 - Voluntas MB 2, Scheidsrechter: Elke van Wegberg
15:00u Hovoc MB 3 - Set Up MB 1, Scheidsrechter: Nikki Minkenberg, Teller: Judith te Boekhorst
13:00u Hovoc MB 4 - VC Kessel MB 1, Scheidsrechter: Suzanne van de Pasch, Teller: Esther van Roijen
Jongens B
14:15u Civitas JB 1 - Hovoc JB 1
15:00u ASC JB 1 - Hovoc JB 2
15:00u Stravoc JB 1 - VC Athos '70 JB 1

Verslagen Dames
Dames 1

De wedstrijd in Grubbenvorst verliep niet helemaal zoals gewenst. Ons spel was een beetje sloom en het enthousiasme was ver te zoeken. Omdat het team van Grubbenvorst de kansen die ze daardoor kreeg keer op keer niet pakte, resulteerde de wedstrijd alsnog in een vrij eenvoudige 4-0 overwinning: 25-12, 25-15, 25-12, 25-17. Graag willen we het publiek bedanken dat in groten getale was meegereisd naar Grubbenvorst. Hopelijk komen jullie komende zaterdag (17:00u) naar ons eigen sportpaleis om ons te steunen in de wedstrijd tegen nummer twee: VC Voerendaal. Wanneer hier gewonnen wordt, kan het kampioenschap ons (bijna) niet meer ontgaan!
Dames 2
Afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd gespeeld tegen de nummer drie. De eerste set was wennen en wisten we niet ons eigen spel te spelen, waardoor we deze set afgaven. Gelukkig wisten we het op te pakken en met hard knokken waren de andere drie sets voor ons! Vier belangrijke punten in de pocket! Kaaaramba!

Verslagen Heren
Heren 2

Vooraf stond vast dat dit een wedstrijd kon worden waarin fel gestreden zou worden om de winst. Habibi had nog wat recht te zetten omdat ze in Gennep destijds volleyballes hadden gehad en Flamingo's wil wel heel erg graag promoveren. Dus zou het Flamingo's lukken om Habibi het vel over de oren te trekken of zou Habibi de roze vogel kaal plukken?
Vanuit het uitzendbureau werd het basisteam ditmaal niet versterkt met de oudgedienden maar werd gebruik gemaakt van Nard uit de Jongens B. Het meetrainen met Habibi moest maar eens verzilverd worden, zodat hij kon laten zien dat de trainingsarbeid ook zijn vruchten zou afwerpen.
In de eerste set ging Habibi fel van start maar al snel werd duidelijk dat de roze vogels hier niet van gediend waren. Wakker geschrokken begonnen ze aan een opmars. Door de hoge servicedruk lukte het Flamingo's om onrust in de passing van Habibi te brengen en daardoor de aanval te ontregelen. Dit resulteerde in de setwinst.
In de tweede set werd het spel van Habibi nauwkeuriger en werden de gebreken van Flamingo's zichtbaar. Dit leidde tot irritaties richting o.a. de scheidsrechter waardoor enkele talentvolle spelers hun niveau niet meer haalden. Randverschijnselen werden belangrijk wat ten koste ging van het eigen spel. Habibi maakte dankbaar gebruik van de kaas die de Flamingo's zich van hun brood lieten eten.
In de derde set leek Flamingo's zich weer hervonden te hebben. Habibi liep steeds achter de feiten aan. Bij de stand van 23-18 moest er iets gaan gebeuren. Habibi herpakte zich en kroop punt voor punt richting Flamingo's. Met name door gedrevenheid en hard werken lukte het Habibi om de achterstand om te zetten in een overwinning. Een setwinst die Habibi afgedwongen heeft door te laten zien wat knokken is.
De irritaties bij Flamingo's liepen op tot grote hoogten waardoor het voor Habibi alleen maar eenvoudiger werd. De vierde set kon daarom vrij eenvoudig worden binnengehaald. Een resultaat waar we trots op kunnen zijn en waarin Nard heeft laten zien dat hij klaar is voor de seniorencompetitie en niet onder hoeft te doen voor menig speler.
De competitie loopt bijna ten einde maar het blijft spannend in onze klasse. Onze sympathieke vrienden en "Herbstmeister" uit groot hertogdom Venlo lijken te gaan eindigen in de middenmoot. Zou hun niveau sterk zijn afgenomen of is de rest gewoon veel sterker geworden? Habibi is er in ieder geval wel trots op dat de tegenvallende resultaten de oorsprong hebben in Horst en dat Habibi waarschijnlijk hoger gaat eindigen dan Civitas. Een voordeel is wel dat we volgend jaar weer naar Venlo mogen. Hopelijk reageren ze bij Civitas 2 anders als in de politiek en kiezen ze in tegenstelling tot W. Bos na een mindere periode niet voor het gezin maar blijven ze volleyballen.
De huidige koploper - in de competitie en met gele kaarten - Nuvoc uit Veldhoven heeft de laatste jaren vaker deze positie gehad, maar liet zich in de laatste wedstrijden vaak afzakken naar een plek om maar niet te promoveren. Zouden ze na dit jaar genoeg van Limburg gezien hebben en het toch hoger op gaan zoeken? Of zeggen ze alleen dat ze de Limburgers moe zijn en blijven ze trouw aan ons?
Ondanks het tweede verlies van Flamingo's op rij, blijven zij kandidaat om te promoveren. Als ze blijven volleyballen moet dit toch mogelijk zijn.
Habibi, de reserves en kweekvijver van Hovoc, blijft pas op de plaats maken. Na het afstaan van Zoef Peter gaat het volgend "jeugdig" talent vertrekken naar de Siepels. Opper Zoef gaat de touwtjes in handen nemen bij de Siepels. Net als Zoef Peter is hij nog niet transfervrij. De vereffening met de Siepels moet nog plaatsvinden. Siepel Rob heeft te kennen gegeven dat dit goed zou komen. Hoe langer het duurt hoe hoger de afkoopsom zal worden.
Volgende week speelt Habibi tegen Terraturf uit Odiliapeel. In het eigen holletje heeft Habibi na een zwaarbevochten strijd een 3-1 overwinning kunnen neerzetten. Het zal lastig zijn maar niet onmogelijk om dit resultaat te evenaren.
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!

JEUGDNIEUWS
Scheidsrechters CMV 21 maart

Zondag 21 maart zullen er weer wedstrijden door de CMV-jeugd worden gespeeld. De eerste wedstrijd is om 10:00u. De rol van zaalwacht zal die dag vervuld worden door Pieter Weijs.
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor de CMV-jeugd:
Sanne Alaerds, Marjon Adil, Jannie Beckers, Jip Claessen, Vera Jeurissen, Manon Joosten, Loes van Issum en Inge Hoeymakers.
Zorg dat je op tijd aanwezig bent voor de eerste wedstrijd. Als je verhinderd bent, probeer dan te ruilen met iemand anders.

Competitie zaterdag 20 maart
Meisjes C

13:00u Hovoc MC 1 - ActiveRooy MC 1, Scheidsrechter: Karlijn Hendriks, Teller: Julia Vullings
13:00u Hovoc MC 2 - Livoc Liessel MC 1, Scheidsrechter: Kim Peeters, Teller: Marieke Weijs (B1)

Competitie zondag 21 maart
Jongens C

10:45u Hovoc JC 1, Arcen (De Gaerstkamp)

Minicompetitie zondag 21 maart
Niveau 4

10:00u Hovoc N4 1, Grubbenvorst ('t Haeren)
10:00u Hovoc N4 3, Grubbenvorst ('t Haeren)
09:30u Hovoc N6 1, Grubbenvorst ('t Haeren)
Niveau 5
13:30u Hovoc N5 1, Sevenum (De Stapakker)
10:30u Hovoc N5 2, Horst (Dendron Sporthal)
13:00u Hovoc N5 3, Sevenum (De Stapakker)
10:00u Hovoc N5 4, Horst (Dendron Sporthal)
10:00u Hovoc N5 5, Horst (Dendron Sporthal)
09:30u Hovoc N5 6, Meerlo ('t Brugeind)
Niveau 6
10:00u Hovoc N6 2, Horst (Dendron Sporthal)
10:00u Hovoc N6 3, Horst (Dendron Sporthal)

Verslagen Jeugd
Meisjes B1

Alweer gewonnen met 4-0 van Setup. Anniek bedankt voor het mee spelen. Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Velden in de Dendron sporthal. Hopen dat de tribune helemaal gevuld is met toeschouwers in Hovoc kleuren. Zorgen wij ervoor dat jullie een mooie wedstrijd zien.
Jongens B1
Het was niet echt een spannende wedstrijd, met een piek van 25-3, die we met 4-0 hebben gewonnen. Over het algemeen goed gespeeld op het begin van de laatste set na. Volgende week tegen Civitas, een belangrijke wedstrijd voor eventueel kampioenschap!
Meisjes C1
Na twee pittige wedstrijden moesten we op zaterdag 13 maart tegen een mindere ploeg Sportivo. We hebben we met 4-0 gewonnen. Alle aanvallen gingen goed, ook de midden en achter aanval.

DAMES RECREANTEN
Dames Recreanten 2 kampioen!

Na een seizoen van winst en een gelijkspel was het dan zover. De kampioenswedstrijd tegen Dé Stad. Met een ietwat gehavend team - je kent het wel; blessures, zwangerschap en vakantie perikelen - was het de opdracht om twee sets te winnen. Met versterking van Ellen (super dat je ons hebt willen helpen, dank je wel) en met de nodige support vanaf de tribune zou het toch moeten lukken. Geweldig dat jullie allemaal van de partij waren! Met een 4-0 overwinning is het kampioenschap in de pocket en gaan we volgend seizoen de uitdaging aan om in de eerste klasse een balletje mee te slaan.

Uitslag vrijdag 12 maart
Set-Point 1 - Hovoc DR 1 2-2

Competitie woensdag 24 maart
19:30u Hovoc DR 2 - Revoc/VCB 1, Scheidsrechter: Bas Janssen
21:00u Hovoc DR 1 - VC Pansign 2, Scheidsrechter: Bas Janssen