Echonieuws 18 januari

18 januari 2010

Wijzigingen competitieDe op 9 januari afgelaste wedstrijd Vludoc '98 DS 1 - Hovoc DS 1 wordt op dinsdag 9 februari om 20:30u ingehaald.
De op 9 januari afgelaste wedstrijd Hovoc HS 1 - VC PanSign HS 1 wordt op donderdag 28 januari om 19:30u ingehaald.

Uitslagen zaterdag 16 januari
DamesHovoc DS 1 - Pex/HHC DS 1 4-0
Hovoc DS 2 - Oikos DS 1 3-1
Hovoc DS 3 - Avoc (America) DS 1 2-3
Hovoc DS 4 - ActiveRooy DS 3 1-3
Hovoc DS 5 - Bach SV DS 2 1-3
Summa Peelpush DS 6 - Hovoc DS 6 4-0
HerenHajraa HS 2 - Hovoc HS 1 4-0
VVC-Vught HS 2 - Hovoc HS 2 2-3
NVC HS 3 - Hovoc HS 4 4-0
Meisjes BHovoc MB 1 - VC Meterik MB 2 4-0
Hovoc MB 2 - Revoc/VCB MB 1 1-3
Hovoc MB 3 - Olsredlem MB 1 4-0
Hovoc MB 4 - Revoc/VCB MB 2 4-0
Jongens BSumma Peelpush JB 1 - Hovoc JB 1 0-4
VC Weert JB 1 - Hovoc JB 2 3-1

Competitie zaterdag 23 januari
Dames17:00u Jokers VC DS 1 - Hovoc DS 1
17:15u Grashoek DS 2 - Hovoc DS 2
19:00u AVC Eagles DS 1 - Hovoc DS 3
17:00u Stravoc DS 3 - Hovoc DS 5
17:00u Hovoc DS 6 - VC Athos '70 DS 4, Scheidsrechter: Robin van Rijswijck, Teller: Remi Keijsers
Heren19:00u Hovoc HS 1 - VC Voerendaal HS 1, Teller: DR Christa en Erna
19:00u Hovoc HS 2 - Nuvoc HS 3, Teller: Martin van Rooij
19:00u Hovoc HS 3 - AV Flash HS 1, Scheidsrechter: Tom Janssen, Teller: Loes van de Schoot
17:00u Hovoc HS 4 - SV Aspargos HS 2, Scheidsrechter: Vincent Duijf, Teller: Pieter Weijs
Meisjes B12:45u Livoc Liessel MB 2 - Hovoc MB 1
16:00u Accretos MB 1 - Hovoc MB 2
17:15u Asterix MB 1 - Hovoc MB 4
Jongens B15:00u Hovoc JB 1 - VC Maasdal JB 1, Scheidsrechter: Nick Joosten, Teller: Rick Weijs
15:00u Hovoc JB 2 - Summa Peelpush JB 1, Scheidsrechter: Roel van de Coelen, Teller: Charlie Verkoelen
15:00u VC Athos '70 JB 1 - VC Weert JB 1

Competitie zondag 24 januari
Meisjes B14:15u VC Meterik MB 2 - Hovoc MB 3

Competitie donderdag 28 januari
Heren19:30u Hovoc HS 1 - VC PanSign HS 1, Teller: Dames Recreanten

Verslagen Dames
Dames 1Afgelopen zaterdag de start in 2010 tegen nummer tien: Pex/HHC. Van dit team weten we dat ze erg laat in de aanval zijn en een goede libero in de gelederen hebben. Zaterdag bleek dit geen inschattingsfout. Het achterveld was bij Pex goed georganiseerd, de aanval gelukkig wat minder. Hoewel we toch moeite hadden met het laat springen in de blokkering kwam Pex niet echt aan lekker scoren toe... Wij wel! Met beter spel dan vorig jaar hebben we een mooie wedstrijd neergezet, met slechts enkele kleine dipjes. Dit resulteerde in een mooie 4-0 overwinning! Hey Keboem!
Dames 2Vandaag tegen de koploper! Belangrijke punten voor 't kampioenschap! Een spannende wedstrijd, we wisten wel ons eigen spel te spelen. De eerste 3 sets knalden we de ballen in het veld en behielden daarmee de regie. De 4e set zullen we maar vergeten... Het was een spannende, maar leuke wedstrijd! Karambaaa!
Dames 4Deze week stond Venray op het programma. We hebben er hard voor moeten knokken en helaas maar één punt binnen weten te slepen. Aan het einde van de set zakten we soms een beetje in en waren de dames van Rooyse sterker. Nadie en Ellen bedankt!

Verslagen Heren
Heren 2Ondanks dat de eerste helft van de competitie er nog niet opzit, kon er gestart worden met de tweede helft. Door het slechte weer en een negatief reisadvies van vorige week is de laatste wedstrijd van de eerste helft tegen Ledub niet doorgegaan. Op een later tijdstip zal deze wedstrijd alsnog worden ingehaald. Habibi houdt u op de hoogte.
De doelstelling van Habibi was om in de eerste helft een zo groot mogelijke wintervoorraad op te bouwen. Dit heeft geresulteerd in een derde plaats op de ranglijst waarbij de Zoef-jonkies vaak vanuit hun vertrouwde holletjes moesten toe kijken hoe de Zoef-senioren de klus klaarden. In de tweede helft zal er worden nagestreefd om de Zoef-jonkies ook de wijde velden in te sturen om de wintervoorraad verder uit te bouwen. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan. Ook hebben de Siepels een claim gelegd op enkele spelers van Habibi. In ruil voor een forse voorraad frikadellen (@Siepels: laat ze niet over de houdbaarheidsdatum gaan), zijn twee Zoef-senioren overstag gegaan. De zoveelste aderlating is een feit, maar dit biedt des te meer mogelijkheden om de status van opleidingsteam waar te maken in de hoop dat we in de toekomst weer enkele spelers klaar hebben gestoomd voor de Siepels.
Reeds ver voor het opkomen van de zon, ontwaakten de Habibi'ers om zich op te maken voor de lange tocht naar de knappe mannen uit Vught. Met de slaap nog in de ogen kon aan de wereldreis worden begonnen. Zoef Steef was een beetje bang. Hij was nog nooit zo ver van huis geweest zonder pap en mam maar tussen de andere Habibi'ers voelde hij zich toch wel veilig.
De tweede helft wordt er door gekenmerkt dat Habibi niet kan zeggen dat de tegenstander een onbekende is. Toch waren er enkele onbekenden bij VVC. Dit moeten de gastheren ook gedacht hebben. Zoef Robert had wel het unieke Habibi T-shirt aan maar zag er niet erg flexibel uit en er waren ook twee nieuwe (maar op leeftijd zijnde) Habibi'ers bij, Zoef René en Zoef Kjell. Bij beide teams waren er dus wat wisselingen in de details.
Met de verjongde basis werd gestart aan de eerste set. De mannen uit Vught trokken flink van leer en wisten goed in te spelen op de gebreken van Habibi. Bij een achterstand van 17-7 werd Habibi wakker geschud en begon aan het tegen offensief. Een eindspurt werd ingezet maar net voor de finish was het toch VVC die als eerste de overwinning kon opstrijken. In de tweede set ging Habibi door zoals de in de eerste set geëindigd waren. Met duidelijke cijfers werd deze set binnengehaald.
In de derde set werd er het een en ander gehusseld met de opstelling. Dit vergt aanpassingsvermogen van iedereen om succesvol te blijven. Dit duurde iets langer als verwacht en wederom moest er een achterstand worden weggepoetst. Bij een stand van 17-19 zag onze scheidsrechterin twee balcontacten van bijna tien seconden over het hoofd waardoor het niet 17-21 maar 19-19 werd. Dit kwam VVC goed uit en het leek wel extra brandstof voor het vuurtje van VVC en lieten Habibi aan het kortste eind trekken. Hiermee is niet gezegd dat de scheidsrechteres de oorzaak van het verlies was, want in een eerder stadium hebben we zelf verzuimd om een royale voorsprong te creëren. In de vierde set keerde het vertrouwen weer terug en werd vrij eenvoudig binnengehaald. Habibi's eerste vijf-setter was hiermee een feit. Nu konden we laten zien of Thei's pees-kwartiertje ook zijn vruchten af begon te werpen. En inderdaad, zonder toediening van zuurstof of andere pepmiddelen werd de laatste set ook binnengehaald en konden we toch nog met een overwinning huiswaarts keren.
Een wedstrijd met veel leermomenten, een tegenstander die flink gegroeid was, een nieuwe doelstelling. Kortom: Nu wederom met 4-0 winnen was wat te voorbarig en ook hier geldt: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
Volgende week krijgen we de mannen van Nuvoc op bezoek. Tijdens de eerste wedstrijd kregen we te maken met onze eerste 4-0 nederlaag. Habibi hoopt in eigen huis een beter resultaat neer te zetten en deze routiniers wat punten af te pakken.
Spreuk van de week: Zoals het klokje thuis tikt... Zzz... Zzz...
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!

JEUGDNIEUWS
Scheidsrechters CMV 24 januariZondag 24 januari zullen er weer wedstrijden door de CMV-jeugd worden gespeeld. De eerste wedstrijd is om 10:00u. De rol van zaalwacht zal die dag vervuld worden door Bas Janssen.
De volgende scheidsrechters worden verwacht voor de CMV-jeugd:
Emiel Joosten, Bas Jenneskens, Sven Roefs, Sjors Hermans, Casper ten Brink, Gijs Driessen, Luuk Gooren en Dennis van Soest.
Zorg dat je op tijd aanwezig bent voor de eerste wedstrijd. Als je verhinderd bent, probeer dan te ruilen met iemand anders.

Competitie zondag 24 januari
Meisjes C13:45u Hovoc MC 1, Linne (Sportzaal)

Minicompetitie zondag 24 januari
Niveau 410:00u Hovoc N4 1, Horst (Dendron)
10:00u Hovoc N4 2, Horst (Dendron)
10:00u Hovoc N4 3, Horst (Dendron)
Niveau 510:00u Hovoc N5 1, Horst (Dendron)
10:15u Hovoc N5 2, Venray (De Wetteling)
10:00u Hovoc N5 3, Horst (Dendron)
10:30u Hovoc N5 4, Horst (Dendron)
10:30u Hovoc N5 5, Broekhuizenvorst (Gymzaal)
10:30u Hovoc N5 6, Horst (Dendron)
Niveau 614:00u Hovoc N6 1, Hegelsom (Gymzaal)
10:00u Hovoc N6 2, Horst (Dendron)
13:30u Hovoc N6 3, Hegelsom (Gymzaal)

Verslagen Jeugd
Jongens B1Zaterdag 16 januari speelden wij onze uitwedstrijd in Meijel. Deze wonnen we met 0-4. De setstanden waren als volgt. 1e set: 16-25, 2e set: 21-25, 3e set: 19-25, 4e set: 14-25.
Meisjes C1Activerooy was een taaie tegenstander en we hadden het moeilijk. Gelukkig zijn we op tijd wakker geworden en hebben we wel met 4-0 gewonnen. Nu hebben we twee weken vrij, maar we moeten op 24 januari beker spelen in Linnen. De volgende competitiewedstrijd moeten we tegen de koploper Melderslo, dit wordt en hele spannende wedstrijd.

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 27 januari 21:00u Hovoc DR 3 - Oldtimers 1, Scheidsrechter: Niels Hendrix