Echonieuws 19 oktober

19 oktober 2009

Touwtrekken Volleybal ExtraAfgelopen zondag mochten we met z'n allen naar de Mèrthal om mee te doen met het touwtrekken.
Ondanks dat de andere erg sterk waren hebben we een geweldige middag gehad. We kregen zelfs een mooie beker en de poedelprijs! Linde Boys bedankt!
Groetjes, iedereen van volleybal extra

Uitslagen zaterdag 17 oktober
DamesVC Polaris DS 2 - Hovoc DS 1 1-3
Civitas DS 1 - Hovoc DS 2 0-4
Sportivo DS 1 - Hovoc DS 3 3-1
Sportivo DS 3 - Hovoc DS 4 0-4
BVC Holyoke DS 2 - Hovoc DS 5 4-0
Hovoc DS 6 - SV Aspargos DS 3 4-0
HerenHovoc HS 1 - Stravoc HS 1 0-4
Hovoc HS 2 - Bedovo HS 1 4-0
Hovoc HS 3 - Set Up HS 1 3-2
Meisjes BGrashoek MB 1 - Hovoc MB 1 1-3
Civitas MB 2 - Hovoc MB 2 3-2
Livoc Liessel MB 2 - Hovoc MB 3 4-0
Accretos MB 2 - Hovoc MB 4 0-4
Jongens BHovoc JB 1 - Accretos JB 1 3-1
Hovoc JB 2 - VC Maasdal JB 1 0-4
VC Athos '70 JB 1 - Summa Peelpush JB 1 3-2

Competitie zaterdag 24 oktober
Dames16:30u Avoc (America) DS 2 - Hovoc DS 4

Verslagen Dames
Dames 1Herbstmeister! Polaris was afgelopen zaterdag in eerste instantie een ‘kat in het bakkie'. De eerste twee sets werden makkelijk gewonnen: 9-25, 10-25. Maar toen! Op de een of andere manier kwamen we niet meer is ons spelletje. Erg rommelig, met nog een fikse blessure aan de kant van Polaris ging de derde set verloren: 25-22. Omdat dit niet de juiste balans van de wedstrijd weergaf hebben we de laatste set orde op zaken gesteld en alsnog vier punten mee naar huis genomen: 14-25. Met slechts één set verlies en dus negentien punten op zak staan we nog steeds op de eerste plaats. Nu even een kleine pauze en 31 oktober de volgende thuiswedstrijd tegen BVC Holyoke! See you there?!
Dames 3In het begin leek het wel of we op een CMV veldje aan het spelen waren. Maar rond de acht punten besloten we toch te gaan volleyballen en warempel Sportivo 1 werd ingehaald en verloor. Helaas hebben we dit kunstje niet meer kunnen waarmaken. Jammer want het had er zeker in gezeten. Graag wil ik iemand bedanken voor zijn uitstekende beoordelingsvermogen... El Mundo
Dames 4Deze week gingen we vol goede moed naar Overloon. Door goede serviceseries werd deze wedstrijd redelijk snel afgemaakt... en vijf punten in de pocket! Peter bedankt voor het coachen! Yoooo Shenkie!

Verslagen Heren
Heren 2Onze schoenen hebben we maar weer aangetrokken. Nuvoc heeft laten zien dat we niet naast onze schoenen moesten lopen. Na deze wijze les wilden we dus iets rechtzetten en Bedovo zou het slachtoffer moeten worden. Zij hadden immers de pech om onze tegenstander te zijn. Zeven fitte spelers, twee pseudo fitte spelers en een extra paashaas om de oude "knoak" te ontlasten waren de ingrediënten die voor een succesvolle pot volleybal moesten gaan zorgen. Vanuit het verre Beek en Donk - gelegen net achter "kattemepperscity" Helmond - was een redelijk jong en voor ons onbekend team afgereisd naar ons domein. Wat zouden zij in hun mars hebben?
Na een matte start van de eerste set keken we al snel tegen een achterstand van vijf punten aan. Zo hadden we het niet bedoeld. We waren niet fel genoeg. Dit was typisch een tegenstander die je geen vinger moet geven want anders pakken ze de hele hand. Gelukkig was het de hand van onze coach. Hierdoor misten ze een vinger en konden wij beginnen aan onze opmars. Langzaam aan kregen we weer vat op de wedstrijd. Onze spelverdelers werden zelfs zo gretig dat ze met elkaar in aanraking kwamen waarbij Zoef Koen zijn stampertje verzwikte. Probleempje. Problemen zijn om opgelost te worden en Zoef Robert werd de reddende engel. De achterstand werd ingelopen maar wederom sloeg het noodlot toe. De reddende engel landde fout en kwam vervolgens niet meer de lucht in. De set zou uitgespeeld moeten worden met vijf fitte spelers en veldvulling. Door extra hard te werken lukten het de Habibi'ers om de set op de valreep binnen te halen, 26-24.
In de tweede set moesten we gaan roeien met de riemen die we nog hadden. Enkele aanpassingen waren nodig om weer een waardig team in het veld te krijgen. Door hard te werken en slim te spelen lukte het de Habibi"ers om Bedovo alle gaten en hoeken van het veld te laten zien. In no-time werd duidelijk wie de baas was, 25-13.
De intercity was niet te stoppen, waardoor de derde set een zelfde set werd als de tweede. Enkele spectaculaire acties werden ons deel. Zo wisten we niet dat een oude(re) Habibi nog in staat was om lange afstanden te vliegen. Vanaf de drie meter (vanaf de achterlijn) werd de vlucht ingezet waarna de bal tot verrassing van Bedovo in hun territorium insloeg, 25-15.
In de vierde set schakelde Habibi een stapje terug en werd de trukendoos dicht gedaan. Een kleine voorsprong werd behaald maar deze werd niet verder uitgebouwd. Het positieve aan deze set was dat wanneer Bedovo wat te dicht naderde Habibi de druk weer opvoerde om hun niet langszij te laten komen, 25-20.
Al met al een wedstrijd waarin Habibi liet zien wat hard werken is en dat ze niet van de kaart te brengen zijn door wat tegenslag.
Volgende week gaat Habibi een wintervoorraad aanleggen zodat we de winter door kunnen komen. Op 31 oktober zijn we weer paraat om tegen de nummer één van onze poule, Civitas, te spelen. Dit team, waarvan gezegd wordt dat het per se wil promoveren, is dus een geduchte tegenstander. We zullen het hun lastig proberen te maken en puntjes proberen af te knabbelen. Twee Habibi'ers zijn dan nog op trainingsstage in het buitenland maar via ons uitzendbureau hebben we enkele flex-Habibi'ers bereid gevonden om dit op te lossen. Als iedereen fit is zal Civitas de punten in ieder geval niet cadeau gaan krijgen.
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!

JEUGDNIEUWS
Competitie zaterdag 24 oktober
Meisjes C13:00u Hovoc MC 1 - Avance MC 2, Scheidsrechter: Emmy van de Pasch, Teller: Kirsten Schroeber

Verslagen Jeugd
Meisjes B1We moesten tegen Grashoek, die allemaal een kop kleiner waren dan ons. Hard gewerkt voor alle punten want de meiden hadden bijna alles. Met veel kunst en vliegwerk hebben we toch gewonnen van een tegenstander die meer verdiende. Volgende wedstrijd Hovoc B3 over twee weken. Yo Bubbels
Meisjes B2Vorige wedstrijd wonnen we thuis tegen Accretos MB1, hoera! Afgelopen zaterdag speelden we in Venlo tegen Civitas MB2. Het was een spannende wedstrijd, die gelijk op ging. We hadden zelfs een vijfde set nodig, maar jammer genoeg ging het net niet. Dus verloren we met 3-2, maar we laten ons niet kisten.
Jongens B1Hovoc tegen Accretos. Moet kunnen. De eerste twee sets lukten wel, echter vaak op een slapperehappere manier. Tijdens de derde kwamen we terecht in een soort DSB-situatie, we verloren. En de vierde set, ach, ging net. Waar was de beleving? Ondanks de uitslag 3-1 een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.
Meisjes C1We moesten vandaag tegen Sportivo spelen. We hebben heel goed gespeeld. Aanvallen ging vooral heel goed. We hebben met 4-0 gewonnen. Groetjes van de wilde kippen MC1
Meisjes N61 Tegen Setup ging het slecht en hebben dan ook dik verloren. Daarna moesten meteen tegen Active Rooy. Met goeie moet begonnen we de wedstrijd en het ging erg goed. Het spelletje ging beter dan de eerste wedstrijd. Groetjes, Team N61 Tamana, Sacha, Anna, Wendy en Marieke.
Jongens N56Als warming-up op de fiets naar de Hegelsom. De eerste wedstrijd tegen HVC. De eerste set werd net verloren maar in de tweede set was HVC duidelijk de sterkere. Daarna tegen AV Flash gespeeld. Beiden sets net verloren. Het drie-keer-spelen lukt al steeds beter. We hebben nu vier weken de tijd om hierop extra te trainen.

DAMES RECREANTEN
Uitslag woensdag 14 oktober Hovoc DR 1 - VC Grashoek 1 1-3

Competitie dinsdag 27 oktober21:00u Avoc 1 - Hovoc DR 1
Competitie donderdag 29 oktober21:00u VC Pansign 1 - Hovoc DR 2