Echonieuws 21 december

21 december 2009

Senioren 6-kamp & Feest 28 decemberOp maandag 28 december 2009 is het Senioren 6-kamp. In onze eigen Dendron sporthal staan dan de meest uitdagende hindernisbanen! Opgeven kan t/m 23 december via oc@hovoc.nl. Alle senioren, A- en B-jeugd, recreanten en bestuur zijn - inclusief aanhang - van harte welkom. Deelname kost €5 per persoon en kan op de avond zelf voldaan worden. Het 6-kamp begint om 18:30u.
Na afloop is er aansluitend een feest in de kantine. Thema van het feest: Helmut & Heidi. Dresscode is niet verplicht, wel leuk!
De Ontspanningscommissie

Buitengewone LedenvergaderingOp woensdag 30 december om 19:30u wordt er een Buitengewone Ledenvergadering gehouden in de kantine van de Dendron Sporthal. Agendapunt van deze vergadering is het aftreden van de huidige voorzitter en de benoeming van een nieuwe voorzitter in de persoon van Wim Freriks.
Aansluitend (vanaf ca. 20.00 uur) vindt er een feestavond plaats waarbij niet alleen de leden (vanaf B jeugd) welkom zijn maar ook alle vrijwilligers die wij dit jaar op deze manier willen bedanken voor hun inzet voor Hovoc.
Het bestuur hoopt vele leden en vrijwilligers op deze vergadering en aansluitende feestavond te mogen begroeten.
Bestuur Hovoc

Uitslagen zaterdag 19 december
DamesHovoc DS 1 - VC Velden DS 2 3-1
Hovoc DS 2 - VC Kessel DS 2 4-0
Hovoc DS 3 - Set Up DS 2 0-4
Hovoc DS 4 - VC Velden DS 3 1-3
Hovoc DS 5 - VC Kessel DS 3 3-1
HerenAvance HS 1 - Hovoc HS 1 3-1
VC Athos '70 HS 2 - Hovoc HS 2 1-3
Revoc/VCB HS 2 - Hovoc HS 3 2-3
Meisjes BHovoc MB 1 - ActiveRooy MB 1 4-0
Hovoc MB 2 - VC Meterik MB 3 0-4
Hovoc MB 3 - VC Velden MB 1 0-4
Hovoc MB 4 - Voluntas MB 1 1-3
Jongens BCivitas JB 1 - Hovoc JB 2 4-0
ASC JB 1 - VC Athos '70 JB 1 0-4

Competitie zaterdag 2 januari
Meisjes B14:30u VC Velden MB 1 - Hovoc MB 1
Jongens B16:30u VC PanSign JB 1 - VC Athos '70 JB 1

Competitie dinsdag 5 januari
Dames20:00u Asterix DS 2 - Hovoc DS 6

Verslagen Dames
Dames 1Afgelopen zaterdag speelden we tegen nummer vier: VC Velden. We begonnen redelijk maar naarmate de wedstrijd vorderde, zakte ons niveau steeds lager naar een dieptepunt in set drie, die we verloren met 16-25. Hoewel we ons als doel hadden gesteld thuis geen sets af te geven is dit zaterdag helaas toch gebeurd. Dit maakt de winst met 3-1 een beetje zuur. Daarom is het waarschijnlijk goed dat we als Kerst-Meister een kleine vakantie hebben en in 2010 weer fris verder kunnen in de competitie met op 9 januari de uitwedstrijd tegen Vludoc (20:15u)! Fijne feestdagen en tot in 2010! Hey Keboem!
Dames 2Thuis tegen Kessel. De eerste twee sets onder de tien gehouden. Daarna zakte ons spel een beetje in, maar we pakten het weer goed op! Nu twee weken rust en dan in januari belangrijke punten pakken voor ons kampioenschap. Op naar een knallend nieuw jaar! Karambaaa!

Verslagen Heren
Heren 2Huppelend en de kou en sneeuw trotserend trokken twee Habibi'ers door de velden. Het waren de Habibi's met de dikste vacht en vetlagen op zoek naar wat groenvoer. Wederom kwamen deze twee, net als ex-Zoef Peter, bij het veld siepels terecht. Gewaarschuwd door de verhalen en met ruime ervaring keken ze goed uit om maar niet gestrikt te worden door de Siepels. De ervaring was royaal, samen maarliefst bijna 80 jaar ervaring. Desondanks was het niet aan hun af te zien dat ze al zo oud waren! Ze huppelden nog zo vrolijk en soepel rond en zagen er nog zo goed uit. Was Zoef Steef erbij? Nee, het waren Zoef Stef en Zoef Geert. De andere oude rotte in het nest, Zoef Rob en Opper Zoef, moesten bij de Zoef-broekies blijven om ze te behoeden voor alle van buiten komend onheil. In het veld werden Zoef Stef en Zoef Geert aangesproken door enkele Siepels. Willen jullie vriendjes worden en ons uit deze kou helpen was hun vraag. In ruil voor wat eten willen deze twee best wat voor de Siepels betekenen, echter niet tegelijk omdat de andere Habibi'ers anders wel erg alleen zouden achterblijven. Maar als zo vaak kwam er voor ieder probleem weer een oplossing en werd Huij gevraagd om de Habibi'ers in deze barre tijd te assisteren. Als een jonge god huppelde Huij blij en dankbaar naar het nest van Habibi. Hierdoor gaat Huij nu door het leven als Zoef René.
Zonder Zoef Stef maar met Zoef René kon Habibi afreizen naar het aankomend grondgebied van Horst aan de andere kant van het spoor. Opper Zoef was al gearriveerd om ons te ontvangen en ons alle "ins en outs" van de tegenstander te vertellen. Hij was geen onbekende voor Athos en wilde daardoor geen gezichtsverlies lijden. Gestimuleerd door het in het vooruitzicht gestelde krat worteltjessap kon Habibi aantreden. Klappertandend en met blauwe vingers werd begonnen tegen een goed gemotiveerd Zérum. Het startschot werd gegeven en binnen no-time keek Habibi tegen een forse achterstand aan. Met wat (haze)peper in de vot begon Habibi aan een moeizame inhaalslag.
Op de valreep lukte het om de buit toch nog binnen te halen. Achterover leunend ging Habibi de tweede set in. Athos rook haar kansen en strafte het gemakzuchtige gedrag van Habibi ongenadig af. Weg worteltjessap! Ook in de derde set ging het moeizaam maar door hard te knokken en toch eens naar Opper Zoef te luisteren lukte het Habibi om deze set nipt binnen te slepen. In de vierde set leek het verzet van Athos gebroken en kon Habibi weer een 3-1 op haar conto bijschrijven. Eindelijk weer winst in een uitwedstrijd. Habibi liet geen hoogstaand niveau volleybal zien maar wist desondanks vier punten mee naar Horst te slepen. Was er ondanks de veelvuldige waarschuwingen toch een mate van onderschatting? Dit in het ongewis latende, kunnen we wel de complimenten uitbrengen naar Athos voor het gedegen spel waardoor Habibi op haar grondvesten heeft staan trillen.
Habibi heeft de wedstrijden van 2009 erop zitten en kan terugkijken op een goede helft. Ondanks het grote verloop van spelers wist het zich niet uit het veld te laten slaan. Soms met mooi volleybal en trucjes uit de trukendoos maar vooral met werkvolleybal heeft Habibi het menig tegenstander vrij lastig gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een plek in de top van de eerste klasse en daarmee is de eerste doelstelling bereikt. Ondanks dat de jonkies al redelijk wat speeltijd hebben gekregen, zal de nadruk in de tweede helft op hen komen te liggen.
Alle Habibi'ers wensen iedereen maar vooral onze supporters prettige kerstdagen en alle geluk, gezondheid en een sportief 2010 toe. Hopelijk mogen wij jullie ook in het nieuwe jaar weer begroeten tijdens onze wedstrijden. Onze eerste wedstrijd staat gepland voor 9 januari om 19:00u tegen Ledub in onze eigen Dendron hal. Voor alle fans: Check: http://www.zoefzoefhabibi.com en http://www.zoefzoefhabibi.com/pics/HovocH2_Xmas.html! Zoef Zoef Habibi!

JEUGDNIEUWS
Jeugddropping 27 decemberBijna is het weer zover, op zondag 27 december is de jeugddropping weer.
De busindeling van de jeugddropping:
Bus 1, vertrek 17:30u: Niveau 1, 2 en 3 + Volleybal Extra
Bus 2, vertrek 18:00u: Niveau 4, 5 en 6
Bus 3, vertrek 18:30u: Meisjes en Jongens C
Verder zijn jullie rond 20:00u, 20:30u of om 21:00u weer terug bij de sporthal en kunnen jullie op worden gehaald. Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier en succes!
De ontspanningscommissie

Verslag Hovoc MB1Leuk en zeer goede wedstrijd tegen de concurrent, die we vrij makkelijk met volleyballen als een team wonnen en daardoor nog sterker op de eerste plaats staan. Alle supporters bedankt voor de steun en allemaal een te gek en sportief mooie 2010 gewenst door Hovoc MB1.

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 6 januari21:00u VC Meterik 1 - Hovoc DR 3
Competitie donderdag 7 januari20:30u VC Kessel 1 - Hovoc DR 2
Competitie vrijdag 8 januari20:00u Accretos 1 - Hovoc DR 1