Echonieuws 22 maart

22 maart 2010

Heren TC Nieuws!De technische commissie van de herenafdeling is verheugd om te mogen melden dat we een nieuwe trainer voor Hovoc Heren 1 hebben kunnen vastleggen voor komend seizoen. Het is al een goede bekende binnen de club, namelijk de huidige trainer van Heren 2, Thei Minten. Met dit team strijdt hij dit seizoen verdienstelijk mee in de top van de 1e klasse. Thei heeft aangegeven met heel veel enthousiasme en plezier vooruit te kijken naar de nieuwe uitdaging die hij samen met Hovoc aangaat om Heren 1 weer op een hoger niveau te gaan krijgen.

Uitslagen zaterdag 20 maart
DamesHovoc DS 1 - VC Voerendaal DS 1 3-1
Hovoc DS 2 - Accretos DS 2 4-0
Hovoc DS 3 - Olsredlem DS 1 0-4
Hovoc DS 5 - NVC DS 1 1-3
Olsredlem DS 3 - Hovoc DS 6 0-4
HerenNuvo'68 HS 1 - Hovoc HS 1 4-0
Terraveen/Forzato Combinatie HS 2 - Hovoc HS 2 2-3
VC Athos '70 HS 4 - Hovoc HS 4 4-0
Meisjes BHovoc MB 1 - VC Velden MB 1 3-1
Hovoc MB 2 - Voluntas MB 2 3-1
Hovoc MB 3 - Set Up MB 1 3-1
Hovoc MB 4 - VC Kessel MB 1 1-3
Jongens BCivitas JB 1 - Hovoc JB 1 4-0
ASC JB 1 - Hovoc JB 2 2-3
Stravoc JB 1 - VC Athos '70 JB 1 0-4

Competitie zaterdag 27 maart
Dames19:00u VC Velden DS 2 - Hovoc DS 1
19:00u VC Kessel DS 2 - Hovoc DS 2
19:00u Set Up DS 2 - Hovoc DS 3
14:30u VC Velden DS 3 - Hovoc DS 4
17:00u VC Kessel DS 3 - Hovoc DS 5
17:00u Hovoc DS 6 - Asterix DS 2, Scheidsrechter: Renier Meesters, Teller: Remi Keijsers
Heren19:00u Hovoc HS 1 - Avance HS 1, Teller: DR Ilse en Dorrit
19:00u Hovoc HS 2 - VC Athos '70 HS 2, Teller: Lara te Boekhorst
19:00u Hovoc HS 3 - Revoc/VCB HS 2, Scheidsrechter: Tom Janssen, Teller: Gijs van Rooij
17:00u Hovoc HS 4 - BVC Holyoke HS 3, Scheidsrechter: Gijs Keijsers, Teller: Geert Bouten
Meisjes B12:00u ActiveRooy MB 1 - Hovoc MB 1
14:15u VC Meterik MB 3 - Hovoc MB 2
14:30u VC Velden MB 1 - Hovoc MB 3
18:30u Voluntas MB 1 - Hovoc MB 4
Jongens B15:00u Hovoc JB 2 - Civitas JB 1, Scheidsrechter: Jan van de Pasch, Teller: Helene Duijf
15:00u VC Athos '70 JB 1 - ASC JB 1

Verslagen Dames
Dames 1De wedstrijd tegen VC Voerendaal, de nummer twee, verliep zoals gehoopt. Na een moeizame start in de eerste set, herpakten we ons in set twee, waarna het niveau constant bleef. Dit resulteerde in een 3-1 overwinning: 16-25, 25-22, 25-13, 25-13! Zaterdag onze eerste kans een kroon op dit seizoen te zetten: 3-1 winst is voldoende voor het kampioenschap! Komen jullie mee vieren?!
Dames 2Het kampioenschap komt steeds dichterbij. Vandaag weer de volle winst in de pocket! Volgende week naar Kessel en daarna nog twee wedstrijden te gaan. Als we zo door gaan dan komen we er wel! Kaaaramba!

Verslagen Heren
Heren 2Het blijft ontzettend spannend in de klasse H1B. Tussen de eerste plaats en plaats nummer zeven zitten maar enkele punten. Habibi op een onverwachte derde plaats en Terraturf maar zes punten minder. Dit beloofde weer een spannende pot volleybal te worden. Terraturf speelt een vergelijkbaar spelletje als Habibi dus dat moet elkaar wel liggen. Opperzoef gaf Habibi maar één opdracht mee: Speel vrijuit.
In de eerste set was Habibi zeer scherp. Alles lukte en TFC had het nakijken. In korte tijd werd deze set zeer overtuigend binnengehaald. Een ware volleyballes voor de mannen uit Odiliapeel. Missie geslaagd maar lukt dit de hele wedstrijd?
De tweede set leek een kopie van de eerste te worden. Echter bij de stand van 15-20 werd Habibi iets gemakzuchtiger. TFC kroop dichterbij en herpakte zich volledig, vooral wat enthousiasme betreft. Habibi kroop in haar holletje en werd stil. De foutenlast vloog omhoog, waardoor er steeds meer fouten gemaakt werden. Zelfs domme fouten (of de scheids wilde de nadruk op zichzelf leggen?!). Het lukte Habibi niet om de draad op te pakken en deze set ging met 25-22 naar TFC. Was dit de tactiek van TFC om de eerste set gemakkelijk af te geven en vervolgens te hopen op de terugval van Habibi?
In de derde set leek dit vooralsnog te lukken. Een aangeslagen Habibi kon geen vuist meer maken en was het vertrouwen in eigen kunnen verloren. Habibi leek op een fors verlies af te stevenen. Bij het bereiken van de twintig stond Habibi negen punten achter. Echter wederom liet Habibi zien dat ze veerkracht hadden. Habibi beet zich vast maar aan de inhaalslag werd te laat begonnen. Wederom een setverlies.
Langzaamaan kwam het vertrouwen weer terug en door het terugkerende enthousiasme en hard te knokken kon Habibi haar wil weer opleggen bij TFC. Zoals zo vaak in de tweede helft moest de vijfde set uitmaken wie de "Meister" van de wedstrijd zou worden.
Al snel keek Habibi tegen een achterstand van drie punten aan. Halverwege de set was het TFC wat op de winnende hand was. Het lukte Habibi wederom om het tij te keren. De vijfde set kon met 13-15 worden afgesloten. Waar hoge pieken liggen, zullen dus ook dalen zijn. Gelukkig werd het dal snel opgevolgd door een heuveltje en is het Habibi wederom gelukt om een overwinning binnen te halen.
Door de overwinning van Habibi en het verlies van Flamingo's, is Habibi gestegen tot de tweede plaats. Aangezien de nummer één, Nuvoc, de volle winst heeft binnengehaald, is er voor het eerst een gat geslagen van zeven punten. Aangezien in de andere eerste klasse het team van Nuvoc is afgezakt tot de vierde plaats zullen de mannen uit Veldhoven in onze klasse ervoor willen zorgen dat hun tweede team volgend jaar een klasse hoger kan spelen. In de drie wedstrijden die er nog volgen, zullen zij hun voorsprong niet meer afgeven. Momenteel is er nog een strijd gaande om de tweede plaats. Deze plek is nog lang niet beslist.
Aanstaande zaterdag speelt Habibi thuis tegen onze nieuwe medeburgers uit Zérum. Ondanks dat het voor hen niet meer mogelijk is om zich direct te handhaven, zullen zij toch nog proberen om een PD-plek te veroveren. Het gat met de nummer drie van onder is echter wel al opgelopen tot tien punten.
Natuurlijk is het niet alleen de plek in de competitie die Athos noodzaakt om er vol voor te gaan, maar het is ook een streekderby bij uitstek. Athos zal niet alleen tegen Habibi spelen maar vooral tegen Opperzoef Thei en wellicht stijgen ze tot grote hoogten. Het belooft een leuke pot volleybal.
Dus Sevenum, ook nu zijn jullie van harte welkom in Hôôôôôrs.
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!
P.S. Athosianen: er valt natuurlijk wel wat te regelen maar de grootte van de bruidschat zou wel eens bepalend kunnen zijn voor het resultaat.

JEUGDNIEUWS
"Was ik maar groot"Hallo jongens en meisjes van Niveau 4, 5, 6, Volleybal Extra en de C-jeugd!
Zaterdag 3 april is het weer "Was ik maar groot''. Dit betekent dat jullie weer mogen meetrainen met Heren 1 en Dames 1! De training begint om 14:00u en duurt tot 16:00u, tussendoor is er natuurlijk tijd voor een glaasje ranja en een zakje chips. De training wordt gegeven door de trainers van Heren 1 en Dames 1!
Lijkt het je leuk om mee te trainen bij Heren 1 en Dames 1, om eens te kijken hoe de trainingen verlopen "als je groot bent"? Geef je dan snel op via fieke_wagemans@hotmail.com. Tot 3 april allemaal!
De Ontspanningscommissie

Competitie zaterdag 27 maart
Meisjes C15:00u Civitas MC 1 - Hovoc MC 1
13:00u Avoc (America) MC 1 - Hovoc MC 2

Minicompetitie zondag 28 maart
Niveau 512:00u Hovoc N5 2, Belfeld (De Hamar)
10:30u Hovoc N5 5, Baarlo (De Kazing)
Niveau 611:30u Hovoc N6 2, Belfeld (De Hamar)

Verslagen Jeugd
Hovoc JB1Uit tegen Civitas. Altijd moeilijk. Vooral nu er wat op het spel staat: kampioenschap. We begonnen de eerste set goed, maar helaas verloren. De rest van de wedstrijd kwamen we niet meer in ons spel en dat leidde tot een 4-0 nederlaag. Helaas.
Meisjes B1We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen Velden. Eerste set stonden we slecht te spelen door de spanning. We hebben ons wel goed hersteld tijdens de wedstrijd, mede door goed serveren en goed aanvallen, hebben we Velden terug gestuurd naar de andere kant van de Maas, met lege handen en de belangrijke punten zelf gepakt. Judith, bedankt voor het meespelen.
Hoop dat er volgende week veel supporters mee naar Venray gaan ,want als we met 4-0 winnen, zijn we dan al kampioen.
Meisjes C1Zaterdag 20 maart moesten we tegen ActiveRooy. Een leuke tegenstander. De eerste set wonnen we vrij makkelijk. De tweede set stonden we met tien punten achter maar wonnen we met 27-25. De derde set ging weer wat makkelijker en de vierde set hebben we gewonnen met 25-21. We hebben heel veel aangevallen en er zaten leuke ralley's bij.
Hovoc N43Wij, ouders, wensen jullie proficiat met de tweede plek in de competitie. Vandaag tegen Avoc en Aspargos was het erg spannend. Jullie hebben voortreffelijk gespeeld en gewonnen. De jongens raken goed op elkaar ingespeeld en hebben het top gedaan. Tevens een pluim voor Miriam en Roger. Bedankt voor de frikadellen!
Hovoc N54De laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd tegen Grashoek gelijk gespeeld. Vervolgens een mooie overwinning op Kessel. Prima spel en goed drie keer gespeeld. Veel geleerd, goed zo.