Echonieuws 25 januari

25 januari 2010

Wijzigingen competitieDe op 20 februari geplande wedstrijd Avance MC 3 - Hovoc MC 2 is verplaatst naar woensdag 10 februari om 18:00u.

Uitslagen dinsdag 19 januari
DamesActiveRooy DS 2 - Hovoc DS 3 4-0

Uitslagen zaterdag 23 januari
DamesJokers VC DS 1 - Hovoc DS 1 3-2
Grashoek DS 2 - Hovoc DS 2 0-4
AVC Eagles DS 1 - Hovoc DS 3 3-2
Stravoc DS 3 - Hovoc DS 5 3-1
Hovoc DS 6 - VC Athos '70 DS 4 3-1
HerenHovoc HS 1 - VC Voerendaal HS 1 1-3
Hovoc HS 2 - Nuvoc HS 3 1-3
Hovoc HS 3 - AV Flash HS 1 0-4
Hovoc HS 4 - SV Aspargos HS 2 0-4
Meisjes BLivoc Liessel MB 2 - Hovoc MB 1 0-4
Accretos MB 1 - Hovoc MB 2 1-3
Asterix MB 1 - Hovoc MB 4 3-1
Jongens BHovoc JB 1 - VC Maasdal JB 1 1-3
Hovoc JB 2 - Summa Peelpush JB 1 1-3
VC Athos '70 JB 1 - VC Weert JB 1 3-1

Competitie zaterdag 30 januari
Dames17:00u Hovoc DS 1 - VC Polaris DS 2, Teller: DR Joyce en Michele
17:00u Hovoc DS 2 - Civitas DS 1, Scheidsrechter: Huub Willems, Teller: Michelle Janssen
17:00u Hovoc DS 3 - Sportivo DS 1, Scheidsrechter: Marieke Weijs, Teller: Kim Peeters
19:00u Hovoc DS 4 - Sportivo DS 3, Scheidsrechter: Zita Janssen, Teller: Anne Pennings
19:00u Hovoc DS 5 - BVC Holyoke DS 2, Scheidsrechter: Els de Hoog, Teller: Karlijn Hendriks
16:00u SV Aspargos DS 3 - Hovoc DS 6
Heren19:00u Stravoc HS 1 - Hovoc HS 1
19:30u Bedovo HS 1 - Hovoc HS 2
17:00u Set Up HS 1 - Hovoc HS 3
Meisjes B15:00u Hovoc MB 1 - Grashoek MB 1, Scheidsrechter: Suzanne Vissers, Teller: Evelien Korb
15:00u Hovoc MB 2 - Civitas MB 2, Scheidsrechter: Vera van de Pasch, Teller: Sam Jakobs
15:00u Hovoc MB 3 - Livoc Liessel MB 2, Scheidsrechter: Nieky Versleijen, Teller: Marloes Nogarede
13:00u Hovoc MB 4 - Accretos MB 2, Scheidsrechter: Janne Duijf, Teller: Moniek Josephs
Jongens B17:00u Accretos JB 1 - Hovoc JB 1
17:00u VC Maasdal JB 1 - Hovoc JB 2
14:00u Summa Peelpush JB 1 - VC Athos '70 JB 1

Competitie dinsdag 2 februari
Dames19:45u VC Maasdal DS 1 - Hovoc DS 5

Competitie donderdag 4 februari
Heren20:00u Hovoc HS 2 - Ledub HS 2, Teller: Roel van der Coelen

Verslagen Dames
Dames 1Zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Jokers. We stonden als een stel verdwaalde dwergjes in ‘t veld te wachten op ballen waar we iets mee konden... dit bleken er weinig. De eerste set werd verloren! Set twee pakten we ‘t redelijk op en wonnen. Doorduwen nu, dachten we. Maar nee hoor, ook deze werd door veel eigen fouten verloren, waarna we set vier weer wel binnenhaalden. De vijfde set: een vliegende start, 11-4! 'Ken nimmer kepot' zou je denken. We speelden het echter klaar deze te verliezen (15-13)! Jokers was niet goed, wij waren gewoon slecht. Hopelijk kunnen we dit tegen Polaris zaterdag goed maken.
Dames 2Afgelopen zaterdag tegen de Graasvreaters. Moeizame wedstrijd door het kleine zaaltje, máár toch vijf puntjes weten te pakken! Komende twee weken thuis spelen. Kom kijken! Karambaaa

Verslagen Heren
Heren 2Routine en levenservaring! Volgens de bookmakers zou Habibi op dit punt in deze wedstrijd te kort schieten. Habibi - met een gemiddelde leeftijd van rond de 30 - moest het opnemen tegen de oude mannen uit Veldhoven, met een gemiddelde leeftijd van rond de 50. Twintig jaar verschil, dit kon alleen overtroffen worden door een enorme werklust, vechtersmentaliteit en de langste adem. Dit team met in haar gelederen, volgens de overleving, zelfs enkele oud-eredivisiespelers, zou Habibi alle hoeken en gaten van het veld kunnen laten zien. Als gewaarschuwd team en met enkele wijze tips van Opper-Zoef kon een vrijwel compleet team aan de slag gaan. Met de uitwedstrijd in Veldhoven nog vers in ons geheugen, wisten we dat het een zware dobber zou worden. Zou Habibi in haar eigen holletje ongeslagen blijven en dus een aanmerkelijk beter resultaat neer zetten dan in de uitwedstrijd of moest Habibi wederom het onderspit delven?
In de eerste set liet Nuvoc meteen zien dat ze niet van plan waren om met lege handen naar huis terug te keren. Hoge druk en geroutineerd spel zorgden ervoor dat Habibi onnauwkeurig werd. De pass kwam niet, waardoor de spelverdelers de aanvallers niet goed genoeg in stelling konden brengen. Al snel had Habibi het nakijken en met groot overmacht werd de eerste set door Nuvoc binnengehaald.
De tweede set leek een nog groter debacle te worden. In korte tijd keek Habibi weer tegen een forse achterstand aan. Met een time-out en spelerswisselingen kreeg Habibi langzaamaan weer vat op de wedstrijd. Het gewenste resultaat kwam echter niet op tijd en wederom ging Nuvoc met de set aan de haal.
De derde set moest het dan worden. Voortzettend de ommekeer uit de tweede set, kwam Habibi met iets meer hoogtepunten als dieptepunten langzaam op dreef. Al snel ging Nuvoc proberen om het spel te vertragen en reageerde ze ietwat geprikkeld op o.a. de besluiten van de scheidsrechter. In de ervaren routiniers ontpopten zich kleine duiveltjes. Zou de verharding van de maatschappij ook haar intrede in het volleybal hebben gedaan? Hebben de wijze woorden van onze premier J.P.B over waarden en normen Veldhoven nog niet bereikt of hebben ze er ook hier lak aan? Of zouden deze mannen ook daadwerkelijk zo geroutineerd zijn dat ze hier boven zouden staan en zich niet van de kaart laten brengen. Bij de stand van 21-17 ging het reeds fel smeulende lont over tot een krachtige explosie. Aangezien dit artikel ook door lezers jonger dan 18 jaar en door de bond tegen het vloeken wordt gelezen zullen deze woorden niet herhaald worden. Het is te hopen dat deze mannen hun woorden in het bijzijn van hun kleinkinderen niet herhalen, anders zouden ze wat uit te leggen hebben. Kortom, het Wilde Westen in Horst was een feit. Enkele mannen lieten zich volledig gaan en vlogen dreigend op de arbiter af om verhaal te halen over het beleid. Gelukkig waren er ook enkelen die de uitspattingen van hun teamgenoten wisten te bekoelen om erger te voorkomen. Al met al een fors gebrek aan zelfbeheersing wat ze konden bekopen met twee gele kaarten en dus twee punten voor Habibi. Zouden ze een moeilijke jeugd hebben gehad? Uiteindelijk werd deze set in het voordeel van Habibi beslist.
In de vierde set werden de frustraties van Nuvoc omgezet in positieve energie. De mannen hadden een forse adrenalinestoot gekregen waardoor ze zich weer hervonden. Habibi had hier geen antwoord op en het eerste thuis verlies was een feit.
Het is Habibi duidelijk geworden dat het behalen van haar niveau noodzakelijk is om succesvol te blijven. Met name de falende pass met daarop volgend problemen met het vervolg zijn de belangrijkste oorzaken van het verlies. Dit is waarschijnlijk wel de verdienste van de mannen uit Veldhoven.
De komende weken hebben we een druk programma. Zaterdag moeten we afreizen naar Beek en Donk. Op donderdag 4 februari spelen we thuis (20.00 uur) tegen Budel en op zaterdag 6 februari spelen we thuis tegen Civitas.
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!

JEUGDNIEUWS
Cool Moves Volleybal 31 januariVolleybal is cool. En zeker Cool Moves Volleybal is cool. Wil je weten wat Cool Moves Volleybal inhoudt, kom dan op zondag 31 januari om 10:00u naar de Dendron Sporthal want daar zal de jongste volleybaljeugd dit stoere volleybalspel laten zien. In zes verschillende poules, op zes verschillende velden wordt er om ieder punt gestreden. Rond de klok van 12:00u zal het toernooi alweer afgelopen zijn. Dus komt dat zien!

Scheidsrechters CMV 31 januariZondag 31 januari zullen er weer wedstrijden door de CMV-jeugd en de C jongens worden gespeeld. De eerste wedstrijd is om 10:00u. De rol van zaalwacht zal die dag vervuld worden door Jan Bekkers. De volgende scheidsrechters worden verwacht.
Voor de CMV-jeugd: Roy Alaerds, Dirk Hesen, Jeroen Joosten, Sander van Rhee, Arno Weijs, Pim Janssen, Gijs Janssen, Bram Joosten, Koen van Meijel, Bram Reek, Bob Helden, Bjorn Coenders.
Voor de C jongens: Mike Vissers en Lars Bouten.
Zorg dat je op tijd aanwezig bent voor de eerste wedstrijd. Als je verhinderd bent, probeer dan te ruilen met iemand anders.

Competitie vrijdag 29 januari
Meisjes C17:30u Hovoc MC 2 - Avance MC 3, Scheidsrechter: Jolanda Weijs, Teller: Marieke Janssen

Competitie zondag 31 januari
Jongens C10:00u Hovoc JC 1 - Tupos JC 1
12:15u Hovoc JC 1 - SV Aspargos JC 1

Verslagen jeugd
Jongens B1Hovoc JB1 tegen Maasdal JB1. Dat geeft een flinke wedstrijd. Maasdal heeft de Hovoc-taart aangesneden, maar toch niet opgegeten. Maasdal kreeg te horen dat de overvallengolf nog niet was afgelopen. Hovoc overviel hen nog even met een set, waardoor het de eindstand 3-1 werd, weliswaar voor Maasdal, maar toch mooi!
Meisjes C1 BekerDe eerste bekerwedstrijd in Linne was tegen Limac-Activia. De eerste set wonnen we met 25-23, de andere twee sets verloren we. Tegen Activia hebben we verloren met 2-0. Maar we mogen heel trots op onszelf zijn. We hebben super gespeeld. We hebben goed gevochten en geen punten cadeau gegeven. Bernie bedankt voor het fluiten.
Hovoc N54 (voorheen N56)De eerste wedstrijd gespeeld tegen Accretos. Hier hebben we gelijk gespeeld. Daarna tegen de meiden van Hovoc. De eerste set werd gewonnen maar de tweede set werd het iets moeilijker. Op het laatste moment is het toch nog gelukt om gelijk te komen. Het drie keer spelen ging al best goed.

DAMES RECREANTEN
UitslagHovoc DR1 - Revoc/VCB 2 4-0

Competitie maandag 1 februari20:00u Tupos 2 - Hovoc DR 2
20:00u Olsredlem 1 - Hovoc DR 3
Competitie donderdag 4 februari21:00u VC Grashoek 1 - Hovoc DR 1