Echonieuws 29 maart

29 maart 2010

Uitslagen zaterdag 27 maart
DamesVC Velden DS 2 - Hovoc DS 1 2-3
VC Kessel DS 2 - Hovoc DS 2 0-4
Set Up DS 2 - Hovoc DS 3 3-1
VC Velden DS 3 - Hovoc DS 4 4-0
VC Kessel DS 3 - Hovoc DS 5 1-3
Hovoc DS 6 - Asterix DS 2 4-0
HerenHovoc HS 1 - Avance HS 1 1-3
Hovoc HS 2 - VC Athos '70 HS 2 3-1
Hovoc HS 3 - Revoc/VCB HS 2 3-2
Hovoc HS 4 - BVC Holyoke HS 3 0-4
Meisjes BActiveRooy MB 1 - Hovoc MB 1 1-3
VC Meterik MB 3 - Hovoc MB 2 4-0
VC Velden MB 1 - Hovoc MB 3 4-0
Voluntas MB 1 - Hovoc MB 4 3-1
Jongens BHovoc JB 2 - Civitas JB 1 0-4
VC Athos '70 JB 1 - ASC JB 1 4-0

Competitie zaterdag 3 april
Heren16:30u VC PanSign HS 2 - Hovoc HS 3
Meisjes B18:15u VC PanSign MB 2 - Hovoc MB 2

Verslagen Dames
Dames 1VC Velden was zaterdag de tegenstander waarvan we nog één set moesten winnen om kampioen te worden. Dat werd meteen in de eerste set gedaan. Na alle feestvreugde volgde een moeizame wedstrijd die uiteindelijk resulteerde in een 3-2 overwinning. Met de gedachte: "Boeije, weej zien kampioen!" werd de wedstrijd snel vergeten en werd er flink gefeest met Dames 2 die ook (onverwacht) kampioen bleken! Via deze weg willen we onze ouders, families, vrienden, Hovoc supporters en alle anderen bedanken die samen met ons naar die kampioenschap hebben geleefd. Nog twee wedstrijden en dan kunnen we ons gaan meten in de derde divisie! Hey keboem!
Dames 2Kampioen! Yes! Het is gelukt. Alleen niet op het moment dat we hadden gedacht en gehoopt. Het was voor ons een totale verrassing, waardoor er maar drie man publiek aanwezig was. 10 april doen we het kampioenschap thuis nog eens over en hopen dan heel veel supporters te hebben! Kom kijken! Karambaaa
Dames 4Zaterdag hebben we tegen de koploper Velden gespeeld. Een erg goede wedstrijd gespeeld, helaas met 4-0 verloren. Nu nog twee wedstrijden te gaan! Yo Shenkie!

Verslagen Heren
Heren 2De spelers, teamleiding, crew, (geestelijk) adviseurs, ondersteuners en trouwe supporters van Habibi wensen Dames 1 en Dames 2 van harte proficiat met het behaalde resultaat. Prachtig! Het kampioenschap - het hoogtepunt van iedere sporter - behoort theoretisch ook nog tot de mogelijkheden van Habibi. Bescheiden als Habibi is, hadden ze gedacht dat dit meer weggelegd zou zijn voor de mannen van Civitas, Flamingo's of Nuvoc. Habibi had zich vooraf een mooie plek in de subtop toebedeeld. Niemand had dan ook verwacht dat ze op twee wedstrijden voor het einde van de competitie op een tweede plek zouden staan. De achterstand is momenteel zeven punten en een wonder zou moeten gebeuren om Nuvoc nog in te halen.
Om de tweede plek vast te houden zou eerst wel van het laag geklasseerde Athos gewonnen moeten worden. Echter Habibi stond voor een groot dilemma.
Volgens de stand was Habibi verplicht om minstens met 3-1 te winnen. Bovendien zou de volle winst beloond gaan worden met een buitenlands kratje gerstenat, immers wat je van ver haalt is altijd lekker. Maar een overwinning zou ook de degradatie van onze medeburgers uit onze gemeente betekenen. Bang voor de "Athosisering" zijn we niet en het spelen van derby's blijft natuurlijk altijd leuk.
Niet wetend hoe te spelen, werd bij Habibi een geheel niet willekeurig gekozen zestal in het veld gestuurd. Voortvarend en met een trukendoos vol ging Habibi van start. Zonder al te veel problemen pakte Habibi de eerste set. Ook de tweede set werd zakelijk afgehandeld en vrij eenvoudig winnend afgesloten. In de derde set liet Habibi de touwtjes wat vieren en mede door het wisselen van de spelverdeler bij Athos kreeg Zérum vat op de wedstrijd. Habibi gaf de setwinst uit handen, hetgeen bij Athos gevierd werd als een kampioenschap. Op een kampioenschap volgt meestal een kater. Aan Habibi dus de taak om voor deze kater te zorgen. Geconcentreerd werd de draad weer opgepakt en met enkele spectaculaire acties werd Athos afgetroefd. Het doek lijkt gevallen. Met een beetje pech kunnen ze volgend jaar wederom ver reizen ook al spelen ze een klasse lager. Door de fenomeenabele actie van onze bond lijkt het te lukken om het volleybal in o.a. verschillende Horster kerkdorpen kapot te maken door het uitsluiten van de gymzalen. Het werk wat door vele vrijwilligers wordt gedaan om onze sport ook in de kleine dorpen mogelijk te maken, wordt door dit anti-beleid in één klap teniet gedaan. Stimuleer het teruglopen van het ledenaantal binnen de NeVoBo maar... Natuurlijk is het lastiger om in een gymzaal te spelen als je een sporthal gewend bent. Maar breng de klagers (lees: Brabanders) techniek bij en ook zij kunnen de ballen verwijderd houden van het plafond. NeVoBo: bezint eer gij begint.
Het hart luchtend, kunnen we ons nu gaan richten op het behoud van de tweede plek in de competitie, al dan niet met een N achter onze naam. Als Habibi zullen we het de komende week erg druk hebben met het assisteren van ons evenbeeld de paashaas. Na het paasfeest zullen we op 3 april moeten aantreden in Budel waar we te gast zijn bij de mannen van Ledub. Hopelijk kunnen we onze zegereeks voortzetten.
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!

JEUGDNIEUWS
"Was ik maar groot"Hallo jongens en meisjes van Niveau 4, 5, 6, Volleybal Extra en de C-jeugd!
Zaterdag 3 april is het weer "Was ik maar groot''. Dit betekent dat jullie weer mogen meetrainen met Heren 1 en Dames 1! De training begint om 14:00u en duurt tot 16:00u, tussendoor is er natuurlijk tijd voor een glaasje ranja en een zakje chips. De training wordt gegeven door de trainers van Heren 1 en Dames 1!
Lijkt het je leuk om mee te trainen bij Heren 1 en Dames 1, om eens te kijken hoe de trainingen verlopen "als je groot bent"? Geef je dan snel op via fieke_wagemans@hotmail.com. Tot 3 april allemaal!
De Ontspanningscommissie

Verslagen Jeugd
Meisjes B1Zaterdag gespeeld en gewonnen van onze enige concurrent voor het kampioenschap Rooyse VK. Nu hebben we zaterdag 10 april genoeg aan één set om het feestje te gaan vieren. Hopen dat er dan nog meer supporters naar de sporthal komen, maken we er een geweldige wedstrijd van voor jullie. Dames 1 en Dames 2 proficiat met jullie kampioenschap. Jammer dat we het net niet haalden zaterdag, maar is toch leuker om het thuis kampioen te worden in onze eigen sporthal wat we dan omtoveren tot een feesthal voor de MB1.
P.S. Jongens B haal maar de champagne van stal, want jullie hebben de weddenschap verloren.
Meisjes C1
Tegen Civitas het nieuwe systeem gespeeld. Dit ging toppie. Leuk aanvalsspel en een verdiende 4-0 overwinning in de pocket.

DAMES RECREANTEN
Uitslagen woensdag 24 maart Hovoc DR 1 - VC Pansign 2 3-1

Competitie woensdag 7 april 21:00u Hovoc DR 3 - ActiveRooy 2, Scheidsrechter: Koen Gruntjens
Competitie donderdag 8 april
20:00u Civitas 3 - Hovoc DR 1
Competitie vrijdag 9 april20:00u VC Asterix 1 - Hovoc DR 2