Echonieuws 4 mei

4 mei 2009

Hovoc Team 1 tweede op regiokampioenschap Zuid-Oost NederlandOp zondag 3 mei werden de CMV-regiokampioenschappen in Panningen gehouden. En aangezien team 1 van Hovoc rayonkampioen was geworden, mochten zij hier ook aan deelnemen. Tijdens de poulewedstrijden was de allereerste wedstrijd tegen Odi (toch een beruchte tegenstander). Deze wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen met 2-0. De volgende wedstrijd werd tegen Unitas gespeeld. Dit ging een stuk lastiger en eindigde in 1-1 en de laatste wedstrijd tegen Furos eindigde in 2-0 voor Hovoc. Dit betekende dat Hovoc als eerste was geëindigd in de poule en ze recht hadden op een plekje in de halve finale.
In deze halve finale kreeg Hovoc een bekende tegenstander: de jongens van VC Weert. Dit was hetzelfde team waarvan ze tijdens de rayonkampioenschappen nipt met 2-0 van gewonnen hadden. Ook dit keer werd het erg spannend. Werd de eerste set nog gemakkelijk gewonnen, de tweede set kwamen ze op tien punten achterstand te staan. Echter voor elk punt werd hard gevochten en heel langzaam kwamen ze gelijk. Uiteindelijk kon de set in 22-20 in Hovoc's voordeel worden afgesloten. Dus een 2-0 winst. Deze overwinning betekende een finaleplaats maar ook tegelijkertijd dat Hovoc naar de landelijke kampioenschappen in Enschede mocht op 6 juni.
Tijdens de finale tegen Flamingo's bleek de tegenstander toch te sterk voor Team 1 en jammer genoeg verloren we deze wedstrijd met 2-0. Maar tweede tijdens de regiokampioenschappen van Zuid-Oost Nederland is natuurlijk een super prestatie!
Meiden, Luuk en coaches proficiat en veel succes in Enschede.

Hovoc Meisjes C1 op regiokampioenschap Zuid-Oost Nederland, 2 mei te Gemert
In de poule ging het tussen VC Kessel en Hovoc, net zoals in de competitie ging het gelijk op tot het einde toe was het spannend. Kessel moest in de laatste wedstrijd één set verliezen van de tegenstander dan zouden wij eerste zijn. Wat was het spannend en wat hebben wij de tegenstander aangemoedigd om te winnen. In de laatste minuut verloor VC Kessel met 25-23. Nu konden wij ons klaar maken voor de halve finale. De tegenstander was voor ons echter een maatje te groot en helaas verloren wij deze wedstrijd. Geweldig meiden wat jullie deze dag gepresteerd hebben, jullie horen bij de beste vier van Zuid-Oost Nederland.
Coach Ger en Mariet MC1