Echonieuws 5 oktober

5 oktober 2009

Aanleveren EchonieuwsHet aanleven van het Hovoc Echonieuws kan via e-mail op nieuws "apestaartje" hovoc.nl. Houd wedstrijdverslagen kort en bondig. Als richtlijn geldt 50 woorden per verslag (voor Heren 1 en Dames 1 geldt 100 woorden). Dit vanwege de opgelegde limiet van maximaal 300 woorden voor verslagen. Echonieuws voor zondagavond 19:00u aanleveren! Een te lang of te laat ontvangen verslag kan helaas niet worden geplaatst. Bedankt.
Niels Hendrix

Uitslagen zaterdag 3 oktober
DamesPex/HHC DS 1 - Hovoc DS 1 0-4
Oikos DS 1 - Hovoc DS 2 4-0
Avoc (America) DS 1 - Hovoc DS 3 4-0
ActiveRooy DS 3 - Hovoc DS 4 3-2
Bach SV DS 2 - Hovoc DS 5 4-0
Hovoc DS 6 - Summa Peelpush DS 6 3-2
HerenHovoc HS 1 - Hajraa HS 2 1-3
Hovoc HS 2 - VVC-Vught HS 2 4-0
Hovoc HS 3 - VC PanSign HS 2 3-1
Hovoc HS 4 - NVC HS 3 0-4
Meisjes BVC Meterik MB 2 - Hovoc MB 1 0-4
Revoc/VCB MB 1 - Hovoc MB 2 4-0
Olsredlem MB 1 - Hovoc MB 3 1-3
Revoc/VCB MB 2 - Hovoc MB 4 0-4
Jongens BHovoc JB 1 - Summa Peelpush JB 1 4-0
Hovoc JB 2 - VC Weert JB 1 0-4

Competitie zaterdag 10 oktober
Dames17:00u Hovoc DS 1 - Jokers VC DS 1, Teller: Dames Recreanten
17:00u Hovoc DS 2 - Grashoek DS 2, Scheidsrechter: Huub Willems, Teller: Kim Peeters
17:00u Hovoc DS 3 - AVC Eagles DS 1, Scheidsrechter: Yvonne Hagens, Teller: Suzanne van de Pasch
19:00u Hovoc DS 4 - Avoc (America) DS 2, Scheidsrechter: Bernie van Hegelsom, Teller: Elke van Wegberg
19:00u Hovoc DS 5 - Stravoc DS 3, Scheidsrechter: Maartje Driessen, Teller: Nieky Versleijen
19:00u VC Athos '70 DS 4 - Hovoc DS 6
Heren18:00u VC Voerendaal HS 1 - Hovoc HS 1
17:00u Nuvoc HS 3 - Hovoc HS 2
17:00u AV Flash HS 1 - Hovoc HS 3
18:00u SV Aspargos HS 2 - Hovoc HS 4
Meisjes B15:00u Hovoc MB 1 - Livoc Liessel MB 2, Scheidsrechter: Debbie Nabben, Teller: Debbie van de Pasch
15:00u Hovoc MB 2 - Accretos MB 1, Scheidsrechter: Nadie Janssen, Teller: Pip van den Munckhof
15:00u Hovoc MB 3 - VC Meterik MB 2, Scheidsrechter: Anne Pennings, Teller: Linda Verstraten
13:00u Hovoc MB 4 - Asterix MB 1, Scheidsrechter: Ines Lindken, Teller: Lisanne Meijers
Jongens B17:00u VC Maasdal JB 1 - Hovoc JB 1
14:00u Summa Peelpush JB 1 - Hovoc JB 2

Verslagen Dames
Dames 1Zaterdag zijn we afgereisd naar Horn voor onze wedstrijd tegen de dames van Pex/HHC. Na een goede eerste set (25-14) kwamen we de tweede set niet lekker uit de startblokken. Dit gebeurde de derde en vierde set ook, maar dit konden we op tijd rechttrekken en er werd toch gewonnen: 25-22, 25-14, 25-22. Hoewel we deze wedstrijd ons niveau niet altijd hebben kunnen vasthouden, konden we toch de volle vijf punten mee terug naar Horst nemen. Komende zaterdag de tweede thuiswedstrijd tegen Jokers om 17.00 in de Dendron sporthal: tot dan?!
Dames 4Zaterdag in Venray hadden we een lastige wedstrijd met zeven tegenstanders. De eerste twee sets zaten we er nog niet lekker in en werden er veel fouten gemaakt. Hierna kwamen we er beter in waardoor we de derde en vierde set hebben gewonnen. De vijfde set was spannend, helaas veloren. Yo Shenkie!

Verslagen Heren
Heren 2De eerste strijd in eigen arena voor eigen publiek is een feit. Uit het verre Vught kwamen de reserves van VVC opdraven met als doel om punten te verzamelen. Zo'n lange reis maak je tenslotte om resultaat te boeken.
Een incompleet Habibi moest aantreden. Één Habibi heeft het blauwe pilletje doorgeslikt en zal komende week de trainingen weer hervatten. Hij kan weer links en rechts van zich kijken en krijgt alles dus weer onder controle. De andere gehavende Habibi is tijdens zijn verzoeningstocht met de Slovenen zwaar gewond geraakt aan zijn hand. Tijdens het "hakken" - niet het omslaan van een boom maar een soort rituele overwinningsdans - heeft hij geprobeerd om een touch-down te maken. Dit is echter niet zonder kleerscheuren gelukt, maar met handscheuren. Het was dus wederom noodzakelijk om versterkt te worden, dit keer met een "flex-speler". Dit is geen speler die zeer lenig is, een soort van slangenmens, maar een speler die je overal voor kunt gebruiken. Gezien zijn postuur verwacht je ook geen slangenmens, maar een speler die overal inzetbaar is, zelfs voor en na de wedstrijd.
De strijd barstte in alle hevigheid los. Het openingsoffensief aan onze zijde was echter een totale verrassing voor de mannen uit Vught. Voor ze het wisten keken ze tegen achterstanden aan die net zo groot waren als de afstand Vught-Horst. Op het eind van de eerste set leek Habibi licht te verzwakken maar herpakte zich. Habibi trof vervolgens een zwaar aangeslagen VVC in de tweede set en deze werd redelijk eenvoudig binnengehaald. Tijdens de derde set leek het erop dat Habibi de touwtjes wat lieten vieren, maar zelfs na wisselingen aan het front en af en toe een tandje bijschakelen was het machtsverschil te groot. De laatste set werd een kopie van de derde en zo kon Habibi voor de eerste keer de volle vijf punten toevoegen aan haar conto. Kjell, bedankt voor je bewezen diensten en tot de volgende strijd.
Volgende week trekken we ten strijde tegen de mannen van Nuvoc uit Veldhoven. Dit team heeft afgelopen seizoen tegen Heren 3 gespeeld en werd gekenmerkt door ervarenheid. Hopelijk kunnen we nu compleet en fit afreizen naar Nuvoc om strijd te leveren.
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!

JEUGDNIEUWS
Competitie zaterdag 10 oktober
Meisjes C13:00u Hovoc MC 1 - TSL Activia MC 1, Scheidsrechter: Marieke Janssen, Teller: Moniek Josephs
13:00u Hovoc MC 2 - TSL Activia MC 3, Scheidsrechter: Yvonne Hesen, Teller: Suzan Middendorp

Verslagen Jeugd
Meisjes B1We moesten spelen in en tegen Meterik op de vroege zaterdagmorgen. Dat blijkt ook wel uit de eerste set, we waren nog niet helemaal wakker. De tweede en derde set hadden we de slaap uit. De vierde set waren we bezig met de lunch. Wel verdiend gewonnen door goede servicedruk. Nu de rest ook nog beter. Dan hadden we het niet zo moeilijk gehad met de Meterik.
Meisjes B2Deze keer hadden we een uitwedstrijd tegen Revoc/VCB MB1 (Reuver). Ook deze wedstrijd hebben we niet kunnen winnen. Helaas, we werden misschien wel een beetje afgeleid door het heren volleybal naast ons. Daardoor letten we niet zo goed op in onze eigen wedstrijd, jammer. We zijn wel vooruit gegaan met onze posities, die verliepen nu al wat beter.
Meisjes C1Dinsdag moesten we wedstrijd spelen tegen Venray. We hebben met 3-2 gewonnen. Het was een spannende wedstrijd. We hebben goed aangevallen. Groetjes, de wilde kippen
Jongens N56Na het goed afgesloten toernooi van Aspargos konden we beginnen aan de eerste competitiewedstrijden in niveau 5. De wedstrijd tegen Rooy hebben we gewonnen met 2-0. Er kwamen weinig ballen terug dus drie keer spelen was niet mogelijk. VCM maakte het ons moeilijk. Deze meiden haalde veel punten met drie keer spelen en wonnen de eerste set. De tweede set hebben wij wel gewonnen: 1-1.
Team 53De eerste wedstrijden van Team 53 zijn geweest. We moesten naar Liessel toe, daar hebben we tegen Liessel en Asterix gespeeld. Helaas hebben we allebei de wedstrijden verloren. Maar verder waren het wel leuke en sportieve wedstrijden.

DAMES RECREANTEN
Uitslag dinsdag 29 septemberRevoc/VCB 2 - Hovoc 1 2-2
Competitie woensdag 14 oktober 19:30u Hovoc DR 1 - VC Grashoek 1, Scheidsrechter: Bas Janssen
21:00u Hovoc DR 2 - Tupos 2, Scheidsrechter: Bas Janssen