Echonieuws 8 februari

8 februari 2010

Uitslag dinsdag 2 februari
DamesVC Maasdal DS 1 - Hovoc DS 5 2-3

Uitslag donderdag 4 februari
HerenHovoc HS 2 - Ledub HS 2 3-1

Uitslagen zaterdag 6 februari
DamesBVC Holyoke DS 1 - Hovoc DS 1 1-3
Hovoc DS 2 - HVC DS 1 4-0
VC Meterik DS 2 - Hovoc DS 3 4-0
VC Meterik DS 3 - Hovoc DS 4 1-3
Hovoc DS 5 - Tupos DS 2 3-2
Hovoc DS 6 - Set Up 3 4-0
HerenCivitas HS 1 - Hovoc HS 1 4-0
Hovoc HS 2 - Civitas HS 2 3-1
Hovoc HS 3 - VC Velden HS 2 4-0
Civitas HS 5 - Hovoc HS 4 4-0
Meisjes BHovoc MB 1 - Hovoc MB 3 4-0
Hovoc MB 2 - Tupos MB 1 1-3
Hovoc MB 4 - Tupos MB 2 2-3
Jongens BStravoc JB 1 - Hovoc JB 1 0-4
Hovoc JB 2 - Accretos JB 1 0-4
VC Athos '70 JB 1 - VC Maasdal JB 1 0-4

Verslagen Dames
Dames 1Ondanks het feit dan ons team al een tijdje niet lekker in zijn vel zit, en niemand zijn gebruikelijke niveau haalde, werd de uitwedstrijd tegen BVC Holyoke toch met 3-1 gewonnen. We zaten zelf afwezig in de wedstrijd, maar gelukkig maakte de tegenstander ook veel (met name serve-) fouten. De setstanden zijn niet overtuigend maar de punten zijn binnen: 17-25, 25-22, 19-25, 19-25. Komende dinsdag wordt de uitwedstrijd tegen Vludoc ingehaald. Deze ging gezien de weersomstandigheden begin januari niet door. Om 20:00u begint de wedstrijd waarin we de overtuiging in ons spel terug zullen moeten vinden.

Verslagen Heren
Heren 2De laatste wedstrijd van de eerste helft. De arrenslee kon in de stalling blijven want de wegen waren schoon. Ledub kon veilig afreizen naar het rijk van de Habibi'ers. Het enige wat we wisten was dat dit team al redelijk op leeftijd was en behoorlijke lengte had. Verder een volslagen onbekende. De doordeweekse donderdag was uitgekozen om de wedstrijd in te halen. De sporthal puilde uit en de verkeersregelaars op de parkeerplaats deden hun uiterste best om de grote toestroom in goede banen te leiden. Ondanks dat er geen plek meer op de parkeerplaats was en dat de straten rond de sporthal vol stonden, had het publiek voldoende plaats op de tribune.
Alle Habibi'ers waren aanwezig en Zoef Mark zou de rol van libero op zich nemen. Ook was er een nieuweling in de gelederen van Habibi. Nard Joosten uit onze eigen B-jeugd kwam proeven van het grote-mannen-volleybal.
De eerste set begon en... was alweer afgelopen. Ledub overrompelde Habibi volledig. Op alle fronten kwam Habibi te kort. Habibi was met haar gedachten ergens anders, waar in ieder geval niet gevolleybald werd.
In de tweede set raakte Habibi langzaam op dreef. De oplossingen voor de zwakke plekken werden gevonden en het lukte om de zwakheden van Ledub bloot te leggen. De verdediging paste zich aan, en de aanval kon door geplaatste ballen de verdediging van Ledub tot wanhoop drijven. De set werd met minimaal verschil binnen gehaald en Habibi was weer in de race.
In de derde set werden de puntjes nog beter op de i gezet maar Ledub gaf zich zeker niet gewonnen. Ook deze set werd met een klein verschil in het voordeel van Habibi beslecht.
In de vierde set was het te verwachten dat Ledub er nog een vijf-setter uit wilde slepen. Habibi ging zeer voortvarend van start en al snel keek Ledub tegen een achterstand aan. Habibi bleef druk houden en de vierde set werd relatief eenvoudig binnengesleept.
Ondanks een zeer moeizaam begin, is het Habibi gelukt om weer vier punten binnen te halen. Niet met mooi volleybal maar door hard te werken en de opdrachten van Opper-Zoef goed uit te voeren is het gelukt om dit resultaat neer te zetten.
Binnen 48 uur moet Habibi opnieuw aantreden in haar eigen holletje. De bijna-kampioenen uit "de stad" komen om hun "zo goed als zekere kampioenschap" dichterbij te brengen. Habibi zal trachten om een waardige tegenstander te zijn. Een prachtige wedstrijd wordt dan ook verwacht.
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!
Heren 2Een beetje gespannen trokken de mannen van Civitas de grote wereld in. Zij moesten hun stadje verlaten om bij de Habibi'ers te gaan volleyballen. Zelden waren ze buiten hun vertrouwde stadje geweest. Joop, die de weg een beetje kende, had verteld dat je heel ver kon kijken zonder ook maar een gebouw te zien. Ook waarschuwde hij de rest dat het wel op het einde van de wereld leek. Bang makend verkondigde hij dat je daar van de aarde kon vallen en dat je dan nooit meer terug zou komen. Dit aanhorende bleven de Civitas-mannen het liefst in hun eigen stadje, het middelpunt van hun wereldje. Na het oversteken van hun Mooder Maas zagen ze de mooie groene weilanden. "Ooh, wat een groot plein, veel groter als onze Kwartelenmarkt en wat kun je ver kijken", aldus Martijn. "En wat zijn die stenen mooi groen." "Nee", zegt Jeroen, "dat zijn geen stenen dat zijn een soort plantjes, gras genaamd. En die zwart-wit gevlekte dieren dat zijn koeien en die eten dat gras." "Ja", zegt Bart -die net vader geworden was - uit de borst die onder de koe hangt komt melk." "Maak dat de Jocushaan wijs maar dat klopt niet", wist de rest zeker. "Melk komt niet uit zo'n beest maar komt uit een pak en dat kun je halen uit het schap bij de Aldi of de Tref." Vol bewondering wordt de reis voortgezet. Na een tijdje valt het Wiebe (alias j p) op dat er alleen auto's met gele nummerborden rijden. Waar zijn al die grote auto's met KLE of VIE op hun nummerbord? We zijn nu wel erg ver van huis, dit lijkt het buitenland wel of zijn we verdwaald?
Na een kwartiertje rijden, komen ze het prachtige Horst binnen waar ze al snel bij de sporthal van de Habibi'ers zijn. Tijdens het uitstappen schiet er een klein muisje weg. Jeroen, die wel eens ratten in het riool had gezien en dus ook wist wat muizen waren, schreeuwt verschrikt: "Kijk een muis!" Bart begon te lachen. "Dat zijn toch geen muisjes. Muisjes zijn nooit bruin, die zijn blauw of roze en veel kleiner", wist hij stellig. Napratend over alle ervaringen, gingen ze de kleurrijke kantine binnen. Habibi leek er wel zin in te hebben. Alles was zo fris en fleurig. Hadden de Civitasianen een realistisch voorgevoel? Waren ze maar alvast in rouwkledij gekomen? Alleen de coach liep erbij als een toreadores. Waarschijnlijk was de tactiek, dat Habibi de ballen op de rode lap zou richten waardoor ze niet scoorden. Echter Habibi'ers zijn geen stieren maar zachtaardige konijntjes die helemaal niets met rood hebben.
Met nog adrenaline in het bloed van alle indrukken die de Civitasianen in aanloop naar de wedstrijd hadden opgedaan, gingen ze van start. Habibi was onder de indruk van de grootte van het team. Een compleet elftal was present. Wilde Civitas zich gaan meten met hun collega's uit de Koel! Habibi begon met een valse start. Maar al snel hervatte Habibi zich met Zoef Stef in de hoofdrol. Het stadse blok wist niet waar ze moesten kijken en ook het centrum bleek onderbezet te zijn. Na een kleine achterstand wist Habibi met groots machtvertoon de set binnen te slepen.
Een opdreef geraakt Habibi is daarna nauwelijks te stoppen. Dit moest Civitas eveneens in de tweede set ervaren. Wederom had Civitas het nakijken met alle grote wisseltrucs ten spijt.
In de derde set liet Habibi eventjes de touwtjes vieren. Was het gebrek aan conditie of wilde Habibi uit sociaal oogpunt Civitas niet helemaal afslachten uit angst dat ze asiel zouden aanvragen en zouden moeten intrekken in het klooster van Tienray. Het spelen op halve kracht resulteerde in een nipt verlies van de set.
Het was wel mooi geweest. Habibi had genoeg voor Sinterklaas gespeeld. Het lag duidelijk niet aan de conditie. Habibi pakte de draad eenvoudig weer op en al snel werd duidelijk dat Civitas absoluut niet waardig was om nog meer punten te veroveren. Het zijn van Herbstmeister biedt nog geen zekerheid dat het de tweede helft van de competitie ook goed gaat. Immers: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
Bart "Boks" heeft nog een open sollicitatie gericht aan Habibi door tijdens de matchpoint mee te juichen voor Habibi. Habibi waardeert dit sportieve gebaar en zal dit in overweging nemen. De enige vacature die Habibi heeft, is die van waterdrager, maar Habibi is bang voor haar in haar flessen. Misschien is Nuvoc wat voor jou. Zij kunnen wel wat sympathieke verjonging gebruiken.
Ondanks het pijnlijke verlies wilde Civitas toch iets van de overwinningssfeer proeven en betrad het stilletjes de kantine. Één voor een keerden ze onder luid applaus van de eigen spelers en later ook van Habibi huiswaarts. Dit moet een stille terugtocht geweest zijn.
Het behalen van acht punten binnen 48 uur heeft de moraal van Habibi gesterkt. Nu eerst carnaval vieren om vervolgens weer tegen Activia aan te treden. Op 27 februari speelt Habibi in Sint Anthonis. Gezien de laatste wedstrijden zal dit geen gemakkelijke pot worden. Tegen de laag geklasseerde teams verliezen we momenteel de meeste punten. Tijd voor verandering!
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!

JEUGDNIEUWS
Verslagen Jeugd
Meisjes C1We moesten vandaag tegen de koploper Olsredlem. Na deze wedstrijd is het kampioenschap een beetje verder weg. We hebben namelijk met 3-1 verloren. Ze waren gewoon beter. Ze vielen vooral heel goed aan. Maar we gaan er gewoon tegenaan.
Hovoc N54Met de Hovoc carnaval in het vooruitzicht eerst nog twee wedstrijden spelen in Meijel. Prima drie keer gespeeld en veel punten behaald. Tegen Peelpush met 3-1 gewonnen en vervolgens tegen Accretos met 4-0 gewonnen. Ga zo door.

DAMES RECREANTEN
UitslagenOlsredlem 1 - Hovoc DR 3 4-0
VC Grashoek 1 - Hovoc DR 1 4-0