Echonieuws 8 maart

8 maart 2010

Uitslag woensdag 3 maart
DamesVC PanSign DS 3 - Hovoc DS 2 0-4

Competitie zaterdag 6 maart
DamesHovoc DS 1 - Summa Peelpush DS 3 4-0
Hovoc DS 2 - VC Athos '70 DS 2 4-0
Hovoc DS 3 - VC Montagnards DS 1 3-1
Hovoc DS 4 - HVC DS 2 3-2
Hovoc DS 5 - VC Weert DS 2 0-4
BVC Holyoke DS 3 - Hovoc DS 6 3-1
HerenTerraveen/Forzato Combinatie HS 1 - Hovoc HS 1 4-0
Energo/Flip Schoonmaak HS 3 - Hovoc HS 2 2-3
Hovoc HS 3 - Avoc (America) HS 1 2-3
HVC HS 1 - Hovoc HS 4 4-0
Meisjes BHovoc MB 1 - SV Aspargos MB 1 4-0
Hovoc MB 2 - VC Athos '70 MB 2 3-1
Hovoc MB 3 - AV Flash MB 1 3-1
Jongens BVC Athos '70 JB 1 - Hovoc JB 1 0-4
Stravoc JB 1 - Hovoc JB 2 3-1

Competitie zaterdag 13 maart
Dames16:00u SV Aspargos DS 1 - Hovoc DS 1
15:00u S'62 DS 1 - Hovoc DS 2
19:00u AV Flash DS 1 - Hovoc DS 3
15:45u Olsredlem DS 2 - Hovoc DS 4
16:30u Summa Peelpush DS 5 - Hovoc DS 5
17:00u Hovoc DS 6 - ActiveRooy DS 5, Scheidsrechter: Roger Hoeijmakers, Teller: Steef Minkenberg
Heren19:00u Hovoc HS 1 - Summa Peelpush HS 2, Teller: DR Marja en Nadja
19:00u Hovoc HS 2 - Flamingo's'56 HS 3, Teller: Rick Weijs
19:00u TSL Activia HS 2 - Hovoc HS 3
17:00u Hovoc HS 4 - Revoc/VCB HS 5, Scheidsrechter: Rob Lammers, Teller: Peter Weijs
Meisjes B17:00u Set Up MB 1 - Hovoc MB 1
17:15u Grashoek MB 2 - Hovoc MB 2
18:00u SV Aspargos MB 1 - Hovoc MB 3
13:30u VC Athos '70 MB 3 - Hovoc MB 4
Jongens B15:00u Hovoc JB 1 - ASC JB 1, Scheidsrechter: Pieter Weijs, Teller: Rianne Kleeven
15:00u Hovoc JB 2 - VC Athos '70 JB 1, Scheidsrechter: Tom Kuijpers, Teller: Loes van de Schoot

Verslagen Dames
Dames 1Zaterdag speelden we de tweede wedstrijd met onze nieuwe trainer/coach Henk Berkhout. De tegenstander, Peelpush3, is voor enkelen van ons een bekend team, waarvan uiteraard weer gewonnen moest worden. Met goed verzorgd spel, waarbij het zoeken van oplossingen de boventoon voerde, werd vrij eenvoudig gewonnen: 25-16, 25-18, 25-13, 25-16. Aangezien de nummer twee heeft verloren van de nummerr negen (3-1!) is onze koppositie nog eens extra versterkt! Volgende week spelen we uit tegen de dames van Grubbenvorst: komt dat zien, komt dat zien!
Dames 2Druk weekje gehad met twee wedstrijden, maar goede zaken gedaan. Twee keer spelen, tien punten en de nieuwe nummer 1! Nog vijf wedstrijden te gaan, volgende week uit tegen Swalmen! Kaaaramba!

Verslagen Heren
Heren 1Afgelopen zaterdag was het weer zover. Opgeladen voor een nieuwe uitwedstrijd struinden we af richting Odiliapeel, beladen met aas, vishengels en netten. Goed voorbereid, omdat we afgelopen week nog twee maal geoefend hadden in de visvijver in Horst. Helaas was het weer slecht in Odiliapeel waardoor we misrekeningen maakten. We gooiden onze hengels en netten (tot vier keer toe) uit, waarbij er in eerste instantie niets aan de hand bleek te zijn. Toen de mist optrok, kregen we in de gaten dat we niet op de kant zaten, maar in het meer stonden. Vier sets achter het net gevist. Gegroet.
Heren 2Na een week van bezinning over het collectief falen in de wedstrijd tegen Activia konden we voor dag en dauw afreizen naar Beers. Zonder onze vaste invalkern maar met het team waarmee we de competitie gestart zijn, zou de klus geklaard moeten worden. Zeven spelers en als joker, Zoef Mark als libido, had Opperzoef maar weinig mogelijkheden tot wisselen. In de thuiswedstrijd had Habibi een zware strijd geleverd om de overwinning binnen te halen. In Beers was het te verwachten dat Energo zich zou ontpoppen als een ware Elmer Fudd (check www.zoefzoefhabibi.com/gastenboek). De taak aan Habibi om dit niet te laten gebeuren.
Zoals in de meeste wedstrijden waarin Habibi een goed resultaat neerlegt, werd in deze wedstrijd ook zwak gestart. Zou deze vreemde gewoonte ook in deze wedstrijd weer uitkomen? Al snel keek Habibi tegen een achterstand aan. Op het eind lukte het Habibi toch nog om het tij te keren en werd de set nipt binnengehaald.
In de tweede set legde Energo de zwakheden van Habibi bloot. Extreem diagonale ballen zowel geslagen als geprikt werden Habibi fataal. Hierop had Habibi geen passend antwoord. Het collectief begon wat scheuren te vertonen en op alle fronten werd minder gepresteerd. Dit is niet te veroorloven tegen een tegenstander als Energo. Zij maakten hier dankbaar gebruik van en hun eerste set werd binnengehaald.
In de derde set zakte Habibi nog verder weg en ondanks de vechtlust was het zelfs niet mogelijk om de twintig punten te halen. Het verschil met Activia was dat we nu niet tegen ons zelf aan het spelen waren, maar dat de druk van Energo zorgde voor een onverzorgd spel van Habibi.
In de vierde set moest er uit een ander vaatje getapt worden. Het team werd omgegooid. Zoef Remi verruilde zijn middenpositie in voor een buitenpositie, waardoor Zoef Stef werd ingezet als diagonaal. Met de inpassingen en vol overtuiging werd zonder al te veel moeite omgeschakeld naar de nieuwe samenstelling. Zoef Koen ontpopte zich als een ware aanvaller en de oplossingen werden gevonden voor de blootgelegde zwakheden van Habibi. Habibi kwam langzaamaan weer op dreef en met name door te knokken werd Energo op een achterstand gebracht. De zoveelste vijf setter in de tweede helft van de competitie was een feit. Het lukte Habibi dus wederom om het maximale uit haar contributie te halen.
De gouden formatie uit de vierde set moest nog eventjes volluit gaan om te laten zien dat het "donderdagavond-pees-kwartiertje" van Thei zijn vruchten zou afwerpen. En inderdaad, weliswaar gingen enkele spelers op het tandvlees, maar deze set werd op karakter binnengehaald.
Habibi kon terugkijken op een zwaarbevochten strijd, waarin zichtbaar werd dat alle Habibi'ers aan elkaar gewaagd kunnen zijn. Net zoals bij de echte Bugs Bunny was Habibi ook ditmaal Elmer Fudd te slim af. Wordt vervolgd.
De volgende wedstrijd is, na het afhaken van Civitas, kampioenskandidaat Flamingo's de tegenstander. In de uitwedstrijd werd Habibi genadig afgestraft en zonder punten teruggestuurd. Flamingo's heeft tijdens haar laatste wedstrijd echter zéér dure punten gemorst door kansloos te verliezen tegen Activia. Twee teams die wat recht willen zetten, dus dat belooft een mooie pot volleybal.
Check: http://www.zoefzoefhabibi.com. Zoef Zoef Habibi!
P.S. @ Flamingo's: het kratje kan vooraf ingeleverd worden bij Zoef Niels-je. De hoeveelheid en kwaliteit bepalen vervolgens het resultaat van de wedstrijd.

JEUGDNIEUWS
Competitie zaterdag 13 maart
Meisjes C13:00u Hovoc MC 1 - Sportivo MC 1, Scheidsrechter: Nard Joosten, Teller: Lex Haegens

Competitie zondag 14 maart
Meisjes C12:30u VC Meterik MC 2 - Hovoc MC 2
Jongens C13:15u Summa Peelpush JC 1 - Hovoc JC 1
14:00u VC PanSign JC 1 - Hovoc JC 1

Minicompetitie zondag 14 maart
Niveau 413:00u Hovoc N4 1, America (Gymzaal)
Niveau 510:00u Hovoc N5 1, Liessel (Hoogveld)
13:30u Hovoc N5 3, Neer (De Kwiebus)
10:00u Hovoc N5 6, Liessel (Hoogveld)

Verslagen Jeugd
Jongens B1Zaterdag speelden wij, Hovoc, tegen onze halfbroer Athos. Er ontstond een heftige strijd. In de tweede set ging het zo ernstig tekeer dat het wel 30-28 werd. Voor ons natuurlijk, dat wel. Daarna viel Athos neer en Hovoc won met wel 4-0. Helaas, maar ook kabinet Athos is gevallen.
Meisjes C1We moesten tegen Activia. We hebben met 2-3 verloren. We hebben goed gespeeld als team en hard voor gewerkt voor alle ballen. Het was een spannende en leuke wedstrijd Groetjes, MC1
Hovoc N54In het verre Koningslust moest N54 aantreden tegen de plaatselijke club, Vokon. Hierin werd een mooie overwinning binnengehaald door goed te serveren en de enkele ballen die terug kwamen met drie keer spelen te scoren. De tweede wedstrijd was tegen Athos. Ook in de eerste set ging het goed maar in de tweede set werd de concentratie wat minder. Net werd er verloren met 30-28. Desondanks kunnen we tevreden terugkijken op deze wedstrijden.

DAMES RECREANTEN
Competitie woensdag 17 maart 20:30u Hovoc DR 3 - Phoenix'75, Scheidsrechter: Joep Korsten