Grote opkomst overhandiging Bidbook de Kasteelsche Bossen

12 juli 2016

Op donderdagavond 7 juli heeft de Stuurgoep van de Kasteelsche Bossen in Horst aan de Maas het Bidbook 'Kasteelsche Bossen' aangeboden aan het College van B&W en de gemeenteraad van Horst aan de Maas. De voorbereidingen hebben circa twee jaar geduurd, de stuurgroep bestempelt de plannen van de Kasteelsche Bossen als een uniek, groots en krachtig burgerparticipatie-initiatief.

De plannen bestempelen een diepgaande samenwerking tussen vertegenwoordigers van Overheid, Sport, Onderwijs, Zorg, Cultuur en Bedrijfsleven dat tot stand is gekomen door een samenwerking van 70 partijen. Vele enthousiaste vrijwilligers gingen de uitdaging met elkaar aan om de plannen uit te werken waarmee de leefbaarheid van Horst aan de Maas door middel van intensieve samenwerking nu en in de toekomst een belangrijke boost krijgt. De deelnemers aan de Kasteelsche Bossen vertegenwoordigen ongeveer 8000 leden, 1400 vrijwilligers, circa 3000 leerlingen in het middelbaar onderwijs en 525 medewerkers van de bedrijven uit de regio in en rond de Kasteelsche Bossen. Daarnaast ontvangt het bedrijfsleven tienduizenden nationale en internationale gasten op jaarbasis.

De plannen werden donderdagavond gepresenteerd en uitgebreid toegelicht. Tijdens de feestelijke aanbieding van het Bidbook aan het College en de Gemeenteraad van Horst aan de Maas werd het Bidbook ook op symbolische wijze ondertekend door alle betrokken partijen om de kracht van de samenwerking te doen blijken. Na afloop hebben alle aanwezige een kopie van het Bidbook ontvangen. Een mooi voorbeeld voor wat je met samenwerking kan bereiken.

Klik hier om het Bidbook Kasteelsche Bossen te bekijken