Horster volleybaldames in duel met Londens topteam

13 september 2013

Voor het derde jaar op rij ontvangt volleybalvereniging Hovoc uit Horst het Britse topteam Polonia. Deze dames zijn voormalig landskampioen van Groot-Brittannië en werden afgelopen seizoen tweede in de National Super 8s Women competitie, de hoogste klasse aldaar. Op zondag 22 september speelt Hovoc Dames 1 tegen Polonia een oefenwedstrijd, die om 15.15 uur in de Dendron sporthal in Horst zal aanvangen. De entree is vrij, dus volleyballiefhebbers zijn van harte welkom!

In het voorprogramma treedt Fit & Fysio/VC Limac DS 1 om 13.00 uur aan tegen Polonia DS 1. Het team uit Linne komt uit in de tweede divisie, een klasse hoger dan Hovoc.
“Vorig jaar hebben we thuis nipt met 2-3 verloren van Fit & Fysio/VC Limac DS 1”, vertelt Henk Berkhout, trainer en coach van Hovoc DS 1. “Limac is een leuk team dat een hele mooie wedstrijd bracht, dus met het oog op het gespeelde volleybal is dat voor het publiek in ieder geval een welkome tegenstander. Het is niet voor niets dat Limac naar de tweede divisie is gepromoveerd en ik denk dat zij Polonia flink onder druk kunnen zetten.”

Berkhout vervolgt over zijn eigen team: “Met Hovoc Dames 1 zijn we na de promotie-/degradatiewedstrijden alsnog in de derde divisie gebleven. Dat is prettig, want wij denken dat we daar thuis horen. Tijdens onze voorbereiding op het nieuwe seizoen was ons niveau over het algemeen goed. Mede doordat we niet altijd compleet waren, moest er in het veld nog aan elkaar gewend worden en dat vergde enige aanpassingen. Maar in de reeds gespeelde oefenwedstrijden ontstaat al een duidelijke lijn, de structuren binnen het team worden zichtbaar. In vergelijking met vorig jaar zijn we op dit moment al verder. Daar ben ik tevreden over. We hebben een team dat in de breedte heel behoorlijk is. De ervaring uit de hogere klassen aangevuld met jonge speelsters uit de opleiding van Hovoc. Het is ook belangrijk dat enkele speelsters als vaste waardes gebleven zijn.”

“Naar verwachting zullen we een pittig seizoen krijgen in de derde divisie”, aldus Berkhout, die geen valse verwachtingen wil scheppen. “Zeker gezien het feit dat we maar één vaste spelverdeelster hebben, hetgeen ons kwetsbaar maakt op die positie. De eerste competitiewedstrijden willen we bekijken hoe sterk we daadwerkelijk zijn als het er om gaat. We verwachten ons te kunnen handhaven. Dat is de eerste doelstelling en na de eerste competitiehelft zullen we bekijken of we dat moeten bijstellen.”

Twee jaar geleden won Hovoc in eigen huis brutaal met 3-2 van het gerespecteerde team uit Londen dat – met haar internationale selectie afkomstig uit alle uithoeken van de wereld – met name de laatste jaren bijzonder succesvol is. Vorig jaar haalde Polonia haar sportieve revanche door met 1-3 van de Horster dames te winnen, hoewel de overwinning behoorlijk nipt was. Het Britse damesteam speelde onder toeziend oog van een goed gevulde tribune een mooie pot volleybal en keert mede vanwege die ambiance graag terug naar de sporthal van Hovoc.

Berkhout verwacht dan ook het nodige spektakel: “Polonia is een team dat iedere keer in een andere samenstelling naar Nederland is afgereisd. Het team van het ene jaar is niet het team van het andere jaar, maar gezien onze ervaringen, denken we dat we zeker goed partij moeten kunnen geven. De coach van Polonia zal met een behoorlijk sterk team naar Horst komen. Ik verwacht wel spektakel! Wij hopen zondagmiddag 22 september dan ook veel publiek te mogen begroeten in onze Dendron sporthal.”