Hovoc 6.1 behaalt mooie vijfde plaats op Nederlandse Kampioenschappen volleybal

4 juni 2018

De Horster meiden van Hovoc 6.1 hebben op zaterdag 2 juni een mooie vijfde plaats behaald op de Nederlandse Kampioenschappen volleybal in Eindhoven. Na een week eerder kampioen te zijn geworden van Zuid Nederland mochten Floor Boessen, Janne Peeters, Daniek Lemmen, Fleur Houwen en Meike Bouwmans zich nu met de besten van Nederland meten.

De eerste wedstrijd in de poule tegen een sterk jongensteam uit Huizen werd nipt verloren.Maar Hovoc revancheerde zich in haar tweede wedstrijd, tegen Covos uit Friesland. Na een sterk herstel speelden de meiden hun beste wedstrijd van het toernooi en lieten hun tegenstander kansloos.

De beslissende wedstrijd in de poule, om nog de kruisfinales te halen, werd gespeeld tegen Webton Hengelo. Helaas konden de meiden van Hovoc het niveau van de wedstrijd ervoor niet herhalen. De spanning liep hoog op, waarna Hengelo won en zich plaatste voor de kruisfinales.

Hovoc mocht aantreden tegen Flamingo's uit Gennep voor de vijfde en zesde plaats. Deze tegenstander was een week eerder al de opponent in de finale om het kampioenschap van Zuid Nederland. Opnieuw wist Hovoc de wedstrijd tegen Flamingo's te winnen, waarmee de vijfde plaats op de Nederlandse Kampioenschappen werd binnengehaald.

Hovoc 6.1 kan tevreden zijn met een uitstekende prestatie en tevens een mooie ervaring voor de meiden, waar ze trots op mogen zijn