Hovoc CMV N6 1 kampioen!

30 maart 2015

Zondag 29 maart 2015 was het dan zover. De meiden van Hovoc CMV N6 1, uitkomend op niveau 6 hoog en bestaande uit Milou, Sjuul, Vera, Jessi en Minke, konden kampioen worden in eigen huis. Daarvoor moesten ze nog wel eerst de wedstrijd winnen tegen nummer twee, Civitas, en één setje pakken tegen Peelpush. De Dendron-tribune was afgeladen vol met supporters, die getrakteerd zouden worden op twee mooie wedstrijden.

De eerste wedstrijd tegen Civitas was meteen de belangrijkste. Vanaf het eerste moment speelden de meiden onbevangen en met een serie aan goede services kwam Civitas snel op een achterstand. Met slimme, geplaatste ballen, afgewisseld met een paar mooie smashes, ging de eerste set met 28-13 ruim naar Hovoc.
De tweede set nam Civitas het voortouw en kwam vlot op een voorsprong van enkele punten. De Horster meiden herpakten zich snel en met enkele goede blokkades werd de stand weer gelijk getrokken. Tot de vijftien bleef het gelijk op gaan, maar ook met een paar goede servicebeurten werd toch het verschil gemaakt en de set winnend afgesloten met 20-17. De eerste overwinning tegen nummer twee was een feit.

Aansluitend aan de wedstrijd tegen Civitas mochten de meiden direct aan de bak tegen Peelpush. Hoewel Peelpush op de ranglijst niet zo hoog stond, waren de meiden gewaarschuwd. Tegen deze tegenstander hadden ze eerder in de competitie namelijk één setje laten liggen. De Hovoc-meiden lieten het deze keer niet zover komen en wonnen de eerste set met 27-15. Het kampioenschap was daarmee binnen! De tweede set werd tenslotte afgesloten met 33-11 winst. Tijdens de tweede helft van de competitie heeft Hovoc N6 1 slechts twee sets verloren en 30 gewonnen en is daardoor de terechte kampioen. De meiden zullen op 12 april nog één keer thuis in Horst spelen, waarna het team zich zal gaan klaarmaken voor de rayonskampioenschappen, waarvan de eerste ronde plaatsvindt op 19 april in Panningen.

De kampioenen op de foto vlnr: Vera, Minke, coach Stefan, Sjuul, Jessi en Milou.