Header

Hovoc D1 verliest nipt van Polonia D1

24 september 2013

Hovoc D1 - Polonia D1 2013 (01)

Horst met haar 12.809 dorpelingen versus London, de hoofdstad en met 7,5 miljoen inwoners tevens de grootste stad van Groot-Brittannië. Het klinkt als David versus Goliath en toch verloor Hovoc Dames 1 maar nipt van Polonia.
Dat Britse topteam werd voor het derde jaar op rij in Horst ontvangen door volleybalvereniging Hovoc. De dames zijn voormalig landskampioen van Groot-Brittannië en werden afgelopen seizoen tweede in de National Super 8s Women competitie, de hoogste klasse aldaar.

In het oefenprogramma dat Polonia in Horst speelde, trad het eerst aan tegen het Zuid-Limburgse Fit & Fysio/VC Limac DS 1. Het uit Linne afkomstige team dat uitkomt in de tweede divisie, een klasse hoger dan Hovoc, kwam tegen internationale selectie van het Londense team tot een gelijkspel: 2-2.
Hovoc wist ondertussen wat haar stond te wachten. Werd er twee jaar geleden in eigen huis nog brutaal met 3-2 gewonnen van Polonia, vorig jaar haalde het gerespecteerde Britse team haar sportieve revanche door met 1-3 van de Horsterse selectie te winnen. Dat beide damesteams aan elkaar gewaagd zijn, was dus al een gegeven, dat op zondag 22 september alleen maar bevestigd zou worden.

Hovoc DS 1 begon de wedstrijd afwachtend en liet het spel uit handen glippen. Polonia deed ondertussen het tegenovergestelde, greep direct haar kansen, was de sterkere van de twee en wist de eerste twee sets naar zich toe te trekken met 20-25 en 16-25.
Maar na de 0-2 achterstand wist de ploeg uit Horst zich weer terug te knokken in de wedstrijd. De puzzelstukjes vielen in elkaar bij het thuisspelende team en door een goede pass en snel spel kreeg Hovoc aan het net de overhand. Via 25-21 en 25-20 werd de stand dan ook gelijk getrokken tot 2-2 in sets, waardoor een vijfde set uitkomst moest bieden.

Hovoc D1 - Polonia D1 2013 (02)In dat beslissende laatste bedrijf benutte Polonia de kansen die het kreeg en wist het zich voorbij Hovoc te vechten. Zo won het Londense team via 10-15 met 2-3 de vermakelijke oefenwedstrijd. De grootste winnaar was namelijk het in grote getalen aanwezige publiek, dat haar enthousiasme niet onder stoelen of banken stak en zichtbaar genoot van de enerverende pot volleybal.

Dankzij fotograaf Bas Kleuskens staat er op Hovoc.nl een fotoalbum met exclusieve foto’s van de oefenwedstrijd van Hovoc DS 1 tegen Polonia. Het zijn maar liefst 250 foto’s, welke te bekijken zijn door hier te klikken, of in het menu naar “foto’s” te navigeren.

Ook de huisfotograaf van Hovoc, Reinier Meesters, was aanwezig en zodoende kunnen we een tweede fotoalbum (met 220 foto's) aanbieden. Bekijk het tweede album door hier te klikken, of in het menu naar “foto’s” te navigeren.

Terug naar het nieuwsoverzicht