Hovoc Dames 1 kampioen!

11 april 2011

Hovoc houdt het hoofd koel
Groeiproces - Horster vrouwen pakken tweede opeenvolgende titel

Geschreven door Gé Backus / Foto door Le Giesen
Bron & Copyright: Dagblad De Limburger, www.limburger.nl

Door voor de tweede keer op rij een kampioenschap te pakken, hebben de volleybalsters van Hovoc een uitzonderlijke prestatie geleverd. In twee jaar tijd klom de ploeg uit Horst van de promotieklasse naar de tweede divisie.

Hovoc moest zowel op vrijdag als op zaterdag aan de bak. Vrijdagavond stond de eerder afgebroken uitwedstrijd tegen Activia op het programma en gisteren moest in Haps worden aangetreden tegen Havoc. Uit die twee duels moest Hovoc nog zes puntjes zien te vergaren.
In Sint Anthonis begon Hovoc met een 0-2 voorsprong in sets en een 13-10 achterstand in de derde. Al snel was het 19-13 voor de thuisploeg , maar door sterke opslagbeurten van Fieke Wagemans en Maartje Driessen wist Hovoc de zaak alsnog recht te trekken en de set met 22-25 te winnen. De vierde ronde ging met 18-25 naar de Limburgse vrouwen die daardoor wisten dat ze zaterdag aan een set genoeg hadden voor de titel.

Tegen Havoc kwam Hovoc met 22-19 achter, maar weer was het een servicebeurt, dit keer van Lindy Nabben, die voor de ommekeer zorgde. Er volgde een spannend einde van de set die met 25-27 naar Hovoc ging. Het feest kon beginnen, de speelsters waren door het dolle heen. De spanning viel daarna weg waardoor Hovoc de tweede set inleverde (25-23), maar daarna werd het duel probleemloos binnengesleept (17-25 en 21-25). Hovoc-coach Henk Berkhout was bijzonder trots op zijn meiden: ,,We hebben een geweldig seizoen gedraaid. De kracht van dit team is het geloof in zichzelf. De meiden staan er voor elkaar op belangrijke momenten. Samen hebben we een groeiproces doorgemaakt. Typerend was de opmerking van een oud-speelster die op de tribune zat tegen Activia. Ze zei dat Hovoc twee jaar geleden bij een 19-13 achterstand zeker niet meer was teruggekomen." Berkhout denkt dat Hovoc een mooi seizoen tegemoet gaat in de tweede divisie, hoewel hij vervangsters moet gaan zoeken voor Debbie van de Pasch en Maartje Driessen die het team gaan verlaten.