Hovoc ere-voorzitter Sjraar Hoeymakers overleden

26 februari 2019

Beste Hovoc leden,

Wij ontvingen het trieste bericht dat op dinsdag 26 februari 2019 onze ere-voorzitter Sjraar Hoeymakers is overleden.

Sjraar was voorzitter van Hovoc van 20-09-1962 t/m 12-02-1971. Bij zijn aantreden als voorzitter bestond Hovoc uit 19 leden. Mede door zijn actieve inzet om leden te werven, telde Hovoc maar liefs 200 leden in 1971. Hovoc beleefde, onder leiding van Sjraar zijn voorzittersschap “gouden tijden”. Het goede technische volleybal van Hovoc zorgde ervoor dat Hovoc bij de grootste en meest toonaangevende clubs van Limburg hoorde. Bij zijn aftreden als voorzitter in 1971, werd Sjraar dan ook als ere-voorzitter benoemd. Sjraar was jarenlang vaste supporter voor alle Hovoc teams. Toen hij klaagde over de harde banken in onze Dendron sporthal, werd voor hem een speciale ere-voorzitters-stoel op de tribune gemonteerd. Natuurlijk op Sjraar zijn “vaste plekje”.

In Sjraar zijn tijd, ruim 50 jaar geleden, zag Hovoc er totaal anders uit.
- Geen competitie, maar soms een toernooi buiten Horst
- Contributie senioren 50 cent en jeugdeden 25 cent per week.
- Hovoc nieuws werd mondeling of via de “De Echo” verspreid.
- Alleen herenvolleybal (3 teams). Dames-, jeugd-, en veteranenvolleybal werden o.l.v. Sjraar opgericht
- Bijna niemand had een auto. De reiscommissie regelde het vervoer met bijbehorende financiering. Sjraar zijn BMW was het vaste vervoermiddel voor Hovoc.
- Hovoc feestjes bestonden uit: een dansavond, koffietafel, verkleed bal en een dropping voor 50 cent
- In plaats van HES-aktiviteiten verkocht Hovoc spiegeltjes, shag-zakjes en kammetjes met de naam Hovoc erop.

Hovoc is Sjraar ontzettend dankbaar voor zijn waardevolle bijdrage aan de vereniging, zijn jarenlange inzet en zijn betrokkenheid bij Hovoc.

Wij zijn blij dat hem verder lijden bespaard is gebleven.

Voor diegene die nog een persoonlijk bericht willen overbrengen aan Sjraar zal er deze week een condoleance register aanwezig zijn in onze kantine. Verder zal er volgende week zaterdag voor aanvang van alle wedstrijden een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan Sjraar.