Hovoc Heren 1 promoveert naar regiodivisie

26 mei 2011

Hovoc Heren 1 promoveert naar regiodivisie

Het eerste herenteam van de Horster volleybalvereniging Hovoc is gepromoveerd naar de regiodivisie. Het team wist zich half april, na het behalen van de tweede plaats in de promotieklasse, tijdens haar deelname aan de nacompetitie niet omhoog te werken. Maar door het niet inschrijven van een aantal teams en extra promoties zijn er plaatsen vrijgekomen. Hovoc H1 stond op de reservelijst om een van deze plaatsen op te vullen en speelt in het seizoen 2011/2012 dus in de regiodivisie (voorheen de derde divisie). Ook het tweede damesteam van Hovoc is op eenzelfde wijze alsnog gepromoveerd. Hovoc D2 speelt daardoor volgend jaar in de promotieklasse. Dit nieuws van de NeVoBo-organisatie werd binnen de vereniging met luid gejuich ontvangen.

Succesvol Hovoc jaar
Naast deze onverwachte promoties van Dames 2 en Heren 1 kende Hovoc in het 50ste jaar van haar bestaan meer sportieve successen. Binnen de jeugd- en recreantenafdeling werden namelijk maar liefst zes teams kampioen. Zo hebben de Jongens C en Jongens B van Hovoc zich via de regiokampioenschappen zeker gesteld van een plaats voor de gesloten clubkampioenschappen. De Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK), die op 28 mei in Den Haag gespeeld worden, zijn voor de jeugd het hoogst haalbare toernooi. Bij de beste acht teams van het land behoren, is natuurlijk al schitterend, maar nu gaan Hovoc JC en Hovoc JB ook nog voluit voor die Nederlandse titel.
Er was dit seizoen ook succes voor Dames 1, dat voor het tweede jaar op rij het kampioenschap op haar naam wist te schrijven. Door deze uitzonderlijke prestatie is het team nu vanuit de promotieklasse naar de tweede divisie opgeklommen. Henk Berkhout, die ook volgend jaar als Hovoc-coach de dames aan zal sturen, denkt dat Hovoc een mooi seizoen tegemoet gaat.

Ruimte voor aanvullingen
Binnen de herenafdeling is er nog ruimte voor aanvullingen. Zoals vermeld speelt Hovoc H1 in het seizoen 2011/2012 in de regiodivisie. Heren 2 is een stabiele factor in de eerste klasse en is ook een team dat voor de prestaties gaat. Natuurlijk is er binnen Hovoc ook voldoende ruimte voor de meer recreatieve volleyballers.
De technische commissie van de heren laat bij monde van Stefan Bouten weten: "Er zijn een paar lege plekken die we graag snel opgevuld zien worden. Zo is er bijvoorbeeld nog geen nieuwe coach voor Heren 1 vastgelegd. Daar wordt op dit moment druk aan gewerkt. Maar ook binnen het eerste en tweede herenteam is er nog ruimte om de selectie uit te bereiden. We hopen voor de start van het seizoen enkele nieuwe spelers te mogen verwelkomen of voormalig Hovocleden terug in de gelederen op te kunnen nemen."

Bouwen aan de toekomst
De laatste jaren is de doorstroming vanuit de jeugd wat achtergebleven. Hovoc heeft zich voorgenomen dit ontstane gat te dichten door middel van een versnelde doorstroming van talentvolle spelers. Binnen de meisjes is dit succesvol tot uitwerking gekomen onder de noemer "Talenten Training Dendron". En voor de jongens is de vereniging afgelopen seizoen onder de naam "Fort Hovoc" gestart met aanvullende trainingen voor talentvolle jongeren. Hierbij wordt met name gedoeld op spelers uit jongens B1, maar ook op talenten uit andere teams. Door de inzet van hoog gekwalificeerde trainers als Jac Jenniskens en Jac Tacken, wil Hovoc het maximaal haalbare uit elke speler halen.
Als aanvulling op Fort Hovoc richt Hovoc zich met het nieuwe "Fort Hoog" binnenkort ook op de oudere jeugdspelers in de regio Horst aan de Maas. Met dit talentenplan moet de aansluiting richting divisieniveau gewaarborgd blijven.

Contact opnemen met de technische commissie (heren) kan via tcheren@hovoc.nl.