Hovoc-heren kampioen in eerste klasse!

30 maart 2015

Het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc is kampioen geworden in de eerste klasse. De Horster hoofdmacht won in Maasdal overtuigend met 0-4 en stelde daarmee het kampioenschap, met nog twee competitieronden voor de boeg, al veilig. Hovoc HS 1 zal zodoende in het seizoen 2015/2016 in de promotieklasse uitkomen.

“Aan het begin van dit seizoen hebben we met het team een duidelijke doelstelling geformuleerd: het kampioenschap in de eerste klasse”, aldus coach Bob Soberjé. “Dit doel heeft de hele competitie centraal gestaan en is nu behaald met een ongeslagen status. Dit is een echte teamprestatie en ik ben enorm trots op het team, dat elke wedstrijd en training weer de focus heeft vastgehouden om dit te bereiken.”

Het thuisspelende Maasdal had enkele oud-divisionisten van stal getrokken om haar positie als middenmoter te verstevigen. Het Horster publiek was groots uitgerukt om Hovoc kampioen te zien worden en de sfeer zat er goed in. Ook al was het waarschijnlijk “kat in het bakkie”, er moest toch nog eerst gewonnen worden.

Hovoc heren 1 liet keurig zien waar het van gemaakt is: degelijk, snel en krachtig. VC Maasdal HS 1 werd afgeblokt, afgetroefd en met 17-25 was de eerste setwinst een feit. Genoeg voor het kampioenschap, maar de heren uit Horst vonden dat de klus nog niet geklaard was. De Hovoc-coach hamerde erop dat nu winnen het predicaat “ongeslagen kampioen” zou verdienen. Ook hier voegde Horst daad aan haar kunnen. Remi Keijsers en Lex Haegens vielen verdienstelijk in voor geblesseerde spelers, en zo werd het met een 19-25, 20-25 en als laatste set 18-25 een 0-4 winst en daarmee het kampioenschap in de eerste klasse.

Het eerste damesteam van Hovoc deed voor thuispubliek goede zaken door in een belangrijke wedstrijd van Saturnus DS 1 te winnen. Door een matig begin aan Horster zijde ging Saturnus met de eerste set aan de haal (22-25), maar daarna werd de persoonlijke foutenlast lager en de inzet feller. Er volgden drie setwinsten voor een scherp spelend Hovoc DS 1 (25-16, 25-17 en 25-21), dat dus met 3-1 won. De vrouwen uit Horst kunnen terugkijken op een geweldige wedstrijd, waarin ze hun volleybalkwaliteiten hebben laten zien. Bovendien is met de vier behaalde punten een belangrijke stap gezet om handhaving in de derde divisie te bewerkstelligen.