Hovoc-heren promoveren als kampioen naar derde divisie

18 april 2016

De volleybalheren van Hovoc uit Horst traden op zaterdag 16 april in Heerlen aan tegen het eerste team. Hovoc had aan vier punten voldoende om kampioen in de promotieklasse te worden. Een haalbare kaart, ook al was de teamsamenstelling gewijzigd.

Er was vol vertrouwen in de vervangende spelverdeler Nard Joosten en in de eerste set werd meteen de leiding genomen. Heerlen heeft elk punt in de competitie nodig en bood flinke weerstand. Dat maakte dat de voorsprong nooit groot was, maar wel voldoende om de eerste set te winnen (20-25). De nieuwe set bracht lange series met zich mee, maar ook een achterstand voor Horst. Het leek wel of er spanning bij de heren was. Heerlen trok alles uit de kast om de voorsprong te behouden en Hovoc HS 1 liet zich een beetje ondersneeuwen. Toch is het een kwaliteit van de Hovoc-heren dat ze bij een achterstond tot het laatst doorgaan. Elke kans wordt gegrepen. Dat maakte dat het gat bij de 20-20 werd omgebogen in een voorsprong. In spannende rally’s waarin iedere partij haar kansen kreeg, trok Hovoc aan het langste eind: 24-26 als eindstand.

Met nog één winnende set te gaan lonkte het kampioenschap. De derde set was een kopie van de eerste set, maar de spelverdeler, Nard, wist de Horster aanvallers steeds beter te vinden. Een sterk verdedigend Heerlen bracht ze dichterbij dan noodzakelijk. Het laatste punt werd over het midden gespeeld en 22-25 maakte het kampioenschap een feit. Door meegereisde fans en Heerlense fans werd er spontaan gefeliciteerd.

De laatste set speelde iedereen vrijuit en dat was merkbaar. De spanning had in de eerste drie sets toch wat onnodige fouten met zich meegebracht. Zodoende volgde er alsnog een duidelijke eindscore: 16-25 en daarmee 0-4 winst. Met nog de laatste competitieronde voor de boeg is Hovoc heren 1 niet meer in te halen en voor het tweede jaar op rij met overmacht kampioen geworden. Volgend jaar zal de derde divisie het nieuwe strijdtoneel van de Horster volleybalheren zijn.