Hovoc Meisjes N61 4e van Nederland

8 juni 2009

Hovoc team N61 is vierde geworden op de nationale kampioenschappen in Goor.

Na de succesvol afgesloten Regio kampioenschappen toog het team afgelopen zaterdag naar het Twentse Goor om de kleuren van Hovoc te verdedigen. In de voorronde werden achtereenvolgens Sneek, Sarto en Taurus met duidelijke cijfers verslagen, driemaal 2-0, 150 punten voor en 74 tegen.

Het team, bestaande uit Sanne Alaerds, Lieke Oomen, Manon Joosten, Marjon Adil, Nieke Wijnhoven en onze vaste invaller Luuk Gooren streed in de kwartfinales tegen Set-Up 65. In een spannende wedstrijd trok Hovoc aan het langste end, de meisjes uit Ootmarsum werden met 25-22 en 25-19 naar huis gestuurd.

In de halve finales maakte het team van coach John Alaerds en begeleidster Els van den Munckhof er een ware thriller van. De eerste set ging met 25-17 naar Hovoc, maar de 2e set was met 18-25 voor het team van Dynamo Tubbergen. Om uit te maken wie de finale mocht spelen was een 3e set noodzakelijk. In deze set merkte Hovoc dat het een lang en zwaar toernooi was geweest, ze verloren met 15-7.
Hiermee stond Hovoc in de kleine finale, om de 3e en 4e plaats. De tegenstander was Alterno en de eerste set ging met 15-25 verloren. In de 2e set wist Hovoc nog eens alles uit de kast te halen en in een bloedstollende finale werd nipt verloren, 24-26.

Hiermee zat een geweldig seizoen er op voor team 61. Tijdens de reis terug naar Horst was het team erg moe en rustig, in Horst werd het team van trainster Marian Janssen nog even gefeliciteerd in de kantine van de Dendron Sporthal en toen zat het seizoen er op.