Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc (pdf)

Algemeen Bericht
Zaterdag 8 april reisden Hovoc HS1 naar Den Dungen om het op te nemen tegen HLB van Daal/DS HS2. Het eerste vrouwenteam van Hovoc DS1 wachtte thuis Peelpush DS3 uit Meijel op.
​Verder is HOVOC weer een paar kampioenen rijker! JB3 en MC5 kunnen zich tot de besten van hun poule rekenen.

Verslagen
Heren1
Voor de heren beloofde het een epische strijd te worden. De nummer twee tegen de nummer één.
Hovoc was tot zoverre ongeslagen en HLB was thuis nog ongeslagen.Een onstopbaar object komt tegen een onbeweegelijk object. Wat gebeurt er dan? volgens de natuurkunde zal alles tot pure energie geännihileerd worden. HLB was dan ook vastbesloten deze status vast te houden. Zo ook Horst. HLB had veel uit de kast getrokken; Muziek, stalmeester, tribunes en publiek. Ze wisten danmet alle steun van het thuisvoordeel de Horster equipe te overklassen 25-19. Een pak slaag lag in het verschiet, maar de heren wisten hun niveau stukje bij beetje op te schroeven. Bram Joosten wist met geplaatste ballen het slechtste in de verdediging van HLB naar boven te halen. Nard Joosten speelde met regelmaat de middes van HLB-se zijde kwijt. Zo konden de Horster heren na een spannende set de tweede set met 24-26 op hun naam zetten. In de derde set was er een kleine voorsprong voor Hovoc die ze met hard werken vast wisten te houden. HLB gooide alles in de strijd, maar met 21-25 net niet genoeg. De laatste set ging in het begin gelijk op, maar na een sterke service serie werd er een ruime voorsprong gepakt. Bart Neervoort showde nog wat met de verdediging, maar dat was nergens voor nodig. Met 19-25 werd de laatste set binnen gehaald en 1-3 in sets voor Hovoc. Hovoc bleek onstopbaar te zijn en HLB niet zo heel onbeweeglijk. HLB heeft in ieder geval de P/D plek behaald en Wij wensen ze veel succes met de naderende strijd die bijna een competitie op zichzelf is.

Dames1
Deze week kreeg Hovoc DS1 bezoek van Peelpush DS3 uit Meijel. Dit werd de laatste thuiswedstrijd en hiervoor was veel publiek naar de sporthal gekomen. Er stond veel op het spel, dus we waren erop gebrand de punten in Horst te houden. We begonnen sterk aan de eerste set. Het spel ging lang gelijk op tegen de nummer 3 uit de poule. Er waren veel lange rally's waarin beide teams een goede verdediging en mooi spel lieten zien. Halverwege de set pakte we een kleine voorsprong, die we steeds verder uit konden breiden. We wonnen deze set met 25-19. Ook de tweede set ging het spel gelijk op. Waar we halverwege de set nog tegen een kleine achterstand aankeken, werd het verschil gemaakt door een sterke service serie. Hierdoor kwamen we op een ruime voorsprong en wisten de set redelijk eenvoudig binnen te slepen. We wonnen de set met 25-17. De derde set konden we echt het verschil maken, maar dit lieten de dames van Peelpush niet zomaar gebeuren. Opnieuw volgde er mooie strijd en deze keer nam Peelpush de voorsprong. Onze eigen foutenlast lag deze set net wat hoger als de vorige sets. Het was niet voldoende en we verloren de set met 21-25. De vierde set gingen we er opnieuw tegenaan. We keken snel weer tegen een achterstand aan. Langzaam kwamen we steeds weer dichterbij, maar Peelpush bleef gaan voor de winst. Ondanks het harde werk lukte het opnieuw niet deze set binnen de slepen. We verloren deze set met 20-25. Er moest dus een vijfde set aan te pas komen. We kwamen op een achterstand van 4-8, waarna we van kant gingen wisselen. Vanaf dat moment kwamen we weer beter in ons spel en met de steun van ons publiek kwamen we langzaam dichterbij. Bij 11-11 stonden we weer gelijk en wilden we er alles uithalen. Het lukte ons om door te zetten en de set te winnen met 15-12. Daarmee sloten we een mooie laatste thuiswedstrijd af met een 3-2 winst! Das ist Wahsinn!

JB3
Hovoc Jongens B3 is kampioen geworden! Met nog één wedstrijd te gaan, zijn ze niet meer in te halen. Het team heeft deze helft van de competitie nog geen wedstrijd verloren en hoopt de competitie ongeslagen te eindigen. Met dit kampioenschap is het team al drie keer achter elkaar kampioen geworden. Een geweldige prestatie!

MC5
Hovoc Meisjes C5 speelde afgelopen zaterdag haar laatste wedstijd in de competitie tegen Avoc America/HVC/VC Meterik MC 1. De meiden wisten, dat als ze vier sets zouden winnen, er een feestje gevierd kon worden. In de voorbespreking werd afgesproken dat de coaches niet te veel zouden zeggen om de druk niet al te veel op te voeren. We spraken af vooral ons eigen spel te spelen, goed serveren en drie keer spelen. Dit zijn het hele seizoen al de punten waar we goed mee bezig zijn geweest. De meiden stapten met een duidelijke missie het veld in: alles winnen!
Met veel publiek van ouders en familie en een echte fotograaf langs het veld werd er geconcentreerd gestart en was de eerste set zo binnen 25-16. Op het begin was er even een voorsprong van de tegenstander maar de rest van de wedstrijd was Hovoc duidelijk aan de winnende hand. Set 2; er werd fanatiek gespeeld, er waren mooie reddingen en goed samenspel te zien: 25-14 . In de derde set was de concentratie even wat minder maar dit schijnt erbij te horen want dit was het hele seizoen al het geval. Nadat in de time-out werd verteld dat het wat geconcentreerder kon en er weer drie keer gespeeld moest worden ging het weer de goede kant op en werd de set gelukkig goed uitgespeeld: 25-19. Nu de laatste set nog. De vaart zat er goed in we liepen al snel uit. Bij de laatste puntjes werd het toch nog een beetje onrustig en gingen de hoofden steeds vaker naar het telbord toe maar het kon bijna niet meer misgaan Set 4: 25-11! Er werd gejuicht met een grote glimlach op de gezichten. Heel goed gedaan Daniek, Mirthe, Kyra, Janne, Floor, Iris en Liselotte. Weeeee are the champions! Heel verdiend het was een leuk seizoen!