Hovoc nieuws 10 december

10 december 2012

Dropping senioren
Jaja, de winter staat weer voor de deur! En dit betekent dat ook de dropping er weer aan zit te komen. Gezellig met het team bikkelen door een ijskoude nacht, met als vooruitzicht een heerlijke kop warme erwtensoep, wie wil dat nou niet?!
De dropping voor de senioren zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 28 december. Rond 18:15 uur zal de eerste bus volgeladen worden met HOVOCleden en vertrekken naar een (voor jullie) onbekende plek.
Opgeven kan tot en met maandag 17 december via dropping@hovoc.nl. Het zou voor ons handig zijn als er per team één iemand is die opgeeft wie er meedoen. De kosten voor de dropping zijn €3,50 per persoon en dit kan betaald worden op de avond van de dropping.
Exacte vertrektijden volgen te zijner tijd. Tot dan!

Heren
19:00 uur Hovoc HS 1 - Schrijen-Lippertz VC Voerendaal HS 2, Scheidsrechter: Extern, Teller: Vries de, Mirjam, Willems, Ilse, Scorebord: Bouten, Guus, Bruggers, Maurice
17:00 uur Hovoc HS 2 - Civitas HS 4, Scheidsrechter: Derix, Rob, Teller: Wijnen, Falco
19:00 uur Hovoc HS 3 - Tivoc HS 1, Scheidsrechter: Janssen, Tom, Teller: Jenneskens, Bas
17:00 uur Hovoc HS 4 - Revoc/VCB HS 5, Coach: Madou, Rene, Scheidsrechter: Meesters, Reinier, Teller: Munckhof van de, Gijs
Meisjes B
15:30 uur Asterix MB 1 - Hovoc MB 1
15:00 uur BVC Holyoke MB 1 - Hovoc MB 2
Jongens B
15:00 uur Hovoc JB 2 - AV Flash JB 1, Coach: Janssen, Gijs, Scheidsrecher: Roefs, Sven, Teller: Rooyen van, Martin

Verslagen Dames

En als de puzzelstukjes dan even op hun plaats vallen…
Afgelopen zaterdag speelden we de laatste veldslag van 2012 in ons eigen sportpaleisje. De tegenstander was VC Limac, een team dat we in de voorbereiding al enkele keren tegen kwamen. Toen bleek al dat dit een leuk team is waar we goed aan gewaagd zijn. De wedstrijd begon met een fantastisch punt van Lenn, onze ram-bam-bino van de week, die als eerste mini van de week haar punt wist te scoren! Zij wist de dames van VC Limac meteen op het verkeerde been te zetten. Ze serveerde een fantastische bal, kreeg deze tot drie maal toe terug en scoorde uiteindelijk zoals bij ons afgelopen dinsdag op de training geoefend: een kort balletje links achter de spelverdeelster! Super gedaan Lenn!
Dat gaf ons uiteraard een flinke oppepper en we schoten de eerste set meteen uit de startblokken. We zaten in een flow en konden een voorsprong van zeker zes punten gedurende de hele set vasthouden: 25-18.
De tweede set eenzelfde beeld. We kwamen snel op voorsprong. Onze organisatie stond degelijk en aan het net werden weinig fouten gemaakt. Aan het einde van de set kwam VC Limac iets dichterbij maar we wisten het op tijd af te maken: 25-21.
De derde set verliep moeizamer. We liepen de hele set achter de feiten aan, maakten te veel persoonlijke fouten en verloren uiteindelijk met 22-25.
De vierde set maakten we een valse start. De servepass lag goed, de fouten werden aan het net gemaakt. Hierdoor stonden we al snel zes punten achter. Vervolgens hebben we met man en macht gewerkt om deze achterstand in te halen. Er werden fantastische ballen van de grond gehaald, maar we kregen het opnieuw aan het net niet afgemaakt. We liepen nog iets in, met name door onze servedruk die we de hele wedstrijd, met kleine ups en downs, hebben weten te behouden. Dit mocht niet meer baten en een vijfde set was een feit: 21-25.
Wij vonden het prima, we hadden al meer punten binnengehaald dan we vooraf hoopten. VC Limac was echter de ploeg die moest winnen. Het begin van de vijfde set ging gelijk op. Bij een stand van 8-7 werd gewisseld van veld. Vanaf dat moment zakte ons niveau in. We konden niet meer doordrukken en verloren uiteindelijk met 10-15. We hebben gevochten voor wat we waard waren en dit heeft geresulteerd in een leuke wedstrijd met twee punten als slagroom op de taart!
Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van 2012 in Veldhoven. Om 19:00 uur spelen we de veldslag tegen Nuvoc.
Yo Rambo!

Dames 2
Op weg naar Venlo voor de wedstrijd. Ellen van de Pasch meegenomen voor extra versterking.
Eerste set goed gespeeld, wel dichtbij laten komen, deze gewonnen. Vol goede moed de tweede set in, helaas kwamen we er niet doorheen. Afgegeven.
De rest van de sets lieten we ons wegspelen. Door een aantal goede servebeurten ;-) kwamen we weer wat dichterbij. Helaas met 3-1 verloren. Ellen, bedankt!
Volgende week naar Grashoek.
Hiep Hiep Hoi!

Verslagen Heren

In de uitwedstrijd tegen het derde team van Hajraa, kon Hovoc HS 1 geen potten breken. Hoewel het verschil tussen beide teams uit de onderste regionen in de promotieklasse gedurende de eerste twee sets slechts minimaal was, bleken de Horster mannen niet bij machte om deze duels in hun voordeel te beslechten. Daarna kon het Eindhovense team in de derde en vierde sets relatief eenvoudig doordrukken en keerde Hovoc met lege handen huiswaarts.
Een dag later stond er op zondag een bekerwedstrijd op het programma voor de Horster formatie, die in de tweede ronde VC Limac HS 2 trof. De thuis spelende ploeg nam brutaal een voorsprong, welke Hovoc niet meer wist te overkomen. In de tweede set waren er over en weer kansen, maar met 25-23 ging ook deze naar Linne. In de derde set had Horst, net als in de eerste, teveel moeite om een stabiele pass te brengen, waardoor Limac ook deze set en daarmee de wedstrijd won.

Jeugd competitie zaterdag 15 december
Meisjes C

13:30 uur Asterix MC 1 - Hovoc MC 1
13:15 uur Livoc Liessel MC 1 - Hovoc MC 2
16:00 uur Accretos MC 3 - Hovoc MC 4
Jongens C
13:00 uur Hovoc JC 1 - AV Flash JC 1, Coach: Wethly, Janine, Scheidsrechter: Coenders, Bjorn, Teller: Hesen, Dirk