Hovoc nieuws 10 december

10 december 2018

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen van Hovoc

Klik hier voor het programmametalle scheidsrechters en tellers van Hovoc 1e helft (pdf)

Klik hier voor het programma CMV scheidsrechters en zaalwacht 1e helft (pdf)

Algemeen Nieuws
Zaterdag 8 december heeft Hovoc HS1 FOOX Olhaco HS1 uit Hoogeveen opgewacht. De dames namen het op tegen Volley Tiloburg DS3 in Tilburg. Tevens wist het gecombineerde jeugdteam HOVOC-TRIVIA-ATHOS JB2 een knap resultaat te pakken door te promoveren in de tweede klasse.

wedstrijdverslag
Heren 1

In de Eerste divisie verloopt het voor de heren nog niet echt helemaal optimaal. Blessures en opstartproblemen heeft het team tot zover parten gespeeld dat het best haalbare nog niet bereikt is. FOOX was net als Hovoc een Eerste divisionist in de kelder van de competitie. Beide teams moeten alles uit de kast trekken om aansluiting op de middenmoot te behouden en dat was dan ook zichtbaar in de wedstrijd. Het was een mooie eerste service reeks in het begin van de eerste set die er voor zorgde dat FOOX tegen een achterstand aankeek. Hovoc zag geen kans deze verder uit te bouwen, maar was wel als eerste bij de 25 (25-23). De tegenstander was ietwat uit het lood geslagen en kon de tweede set weinig in het spel brengen. Met goed spel en duidelijke cijfers werd FOOX ook hier op de knieën gedwongen, 25-16. Voor de dubbele setpunten was een derde setwinst noodzakelijk. Beducht op de befaamde ‘derde’ set werden de mannen tactisch bijgepraat door de coach. De set was de gehele duur in het voordeel van Hovoc en ook deze won ze (25-22). De laatste set ging ogenschijnlijk naar de Horster mannen toe, maar FOOX herstelde en wist met een tactische draai in de opstelling het voordeel te pakken. Even kwam Hovoc bij, maar nipt moest het hier één set aan FOOX afstaan (24-26).

Dames 1
Na wat vergeten spullen, oa sportbroekje en een liberoshirt, begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen de wedstrijd met een vrij afwachtende houding. Hierdoor ging het gelijk op. Wanneer wij een paar punten uitliepen, liep Volley Tilburg weer wat punten in en andersom. We konden niet genoeg servicedruk zetten en aan het net maakten we het te weinig af. Voor de eerste set betekende dat helaas in een 25-23 verlies. De tweede set begonnen we nog wat timide, maar naarmate de set vorderde gingen wij beter volleyen en trokken wij de set naar ons toe (19-25). In de derde en vierde set hebben we dit doorgezet en kreeg Volley Tilburg moeite met onze opgevoerde servicedruk. Wij namen de wedstrijd over en wonnen gemakkelijk met 16-25 in beide sets. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van 2018 tegen ADC dames 1. Hopelijk zien we jullie dan in de Dendron sporthal om 19.30!